Novak Djokovic / Shuai Peng / Foto: Profimedia

Prima reacție a lui Novak Djokovic, după ce a aflat decizia WTA în cazul Shuai Peng

articol scris de Digi Sport
02.12.2021, 09:56
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

WTA a decis suspendarea tuturor competiţiilor sub egida sa din China, din cauza situaţiei neclare a sportivei Shuai Peng.

Novak Djokovic e de acord cu decizia luată de WTA în cazul Shuai Peng

Liderul mondial Novak Djokovic a afirmat că susține decizia luată de WTA.

"Susţin pe deplin decizia curajoasă a WTA. Nu avem suficiente informaţii despre Peng Shuai. Ştiu că a făcut o declaraţie prin care a cerut ca intimitatea ei să fie respectată, dar bine...

Sănătatea ei contează pentru întreaga comunitate a tenisului. S-ar putea întâmpla oricui. Trebuie să fim toţi împreună, fie că este vorba de ATP, WTA, PTPA (n.r. - asociaţia tenismenilor, al cărei co-fondator este)", a declarat Novak Djokovic, după întâlnirea Serbia - Kazahstan din Cupa Davis.

WTA a suspendat toate turneele din China

Preşedintele WTA, Steve Simon, a anunţat miercuri "suspendarea turneelor din China", din cauza situaţiei jucătoarei chineze Shuai Peng, potrivit unui comunicat al organizaţiei.

''Anunţ suspendarea imediată a turneelor WTA din China, inclusiv Hong Kong. Nu văd cum le-aş putea cere jucătoarelor noastre să participe, cu bună ştiinţă, la aceste turnee când Shuai Peng nu poate comunica liber şi, după cum pare, a suferit presiuni în acuzaţiilor de abuz sexual făcute'', a scris Steve Simon în mesaj.

''Având în vedere situaţia actuală în acest caz, sunt foarte neliniştit în legătură cu riscurile pe care toate jucătoarele noastre şi staff-urile lor şi le-ar lua în cazul în care vom organiza turnee în China în 2022'', a mai spus oficialul.

Niciun turneu WTA nu este prevăzut înainte de finalul acestui an, iar calendarul pe 2022 nu a fost publicat până acum.

În sezonul 2019, ultimul care nu a fost afectat de Covid-19, nu mai puţin de zece turnee au fost organizate în China, printre care şi Turneul Campioanelor, cu premii totale de 14 milioane de dolari, mai bine dotat decât echivalentul său masculin.

''WTA va face tot posibilul pentru a-şi proteja jucătoarele. În paralel, sper că liderii mondiali vor continua să se manifeste, pentru a i se face dreptate lui Shuai Peng şi tuturor femeilor, indiferent care vor fi consecinţele financiare'', se mai arată în comunicatul forului mondial.

Shuai Peng, 35 de ani, a dispărut timp de mai multe zile în noiembrie, după ce l-a acuzat de abuzuri sexuale pe un fost vicepremier chinez.

Numeroase vedete ale tenisului mondial, de la Chris Evert la Novak Djokovic, precum şi multe ţări occidentale, ca Franţa şi Statele Unite, dar şi Uniunea Europeană şi ONU, au cerut Chinei să facă lumină în legătură cu soarta jucătoarei chineze.

Peng a reapărut pe 21 noiembrie, într-un restaurant din Beijing, iar apoi la un turneu organizat în capitala Chinei, potrivit mai multor videoclipuri publicate de presa oficială.

Apoi, Shuai Peng a dialogat cu preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, într-o videoconferinţă.

Potrivit CIO, Peng a explicat că este ''sănătoasă şi în siguranţă'' la locuinţa sa din Beijing, dar că şi-ar dori ca viaţa sa privată să-i fie respectată.

WTA a confirmat, sâmbătă, pentru AFP, că Steve Simon i-a trimis două email-uri, dar a menţionat că ''e clară că răspunsurile i-au fost influenţate'', iar Simon rămâne ''profund neliniştit'' în legătură cu această situaţie.

Etichete: novak djokovic , wta , shuai peng


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Foto Știm câștigătorii de la ”Oscarurile” pentru sport! Cine a fost ales sportivul anului

”Cel mai frumos stadion din lume” a costat 1.760.000.000 €

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă