Gabriela Ruse / Foto: Getty Images

Salt pentru Gabriela Ruse în clasamentul WTA. Pe ce loc poate ajunge dacă trece în optimi de Simona Halep

articol scris de Digi Sport
16.02.2022, 07:51
  • Premier League: Man. United - Arsenal, duminică, 18:30, DGS 1

  • Superliga: Dinamo - UTA Arad, duminică, 21:30, DGS 1

Gabriela Ruse (59 WTA, 24 de ani) este pe val la Dubai. Sportiva din România a trecut în primul tur al competiţiei din Emirate de Paula Badosa, numărul 5 WTA, în trei seturi, cu scorul de 6-3, 5-7, 6-4.

După această victorie, Gabriela Ruse s-a apropiat de intrarea în top 50 WTA. Jucătoarea de tenis a făcut un salt de trei poziţii în ierarhia mondială.

Gabriela Ruse, aproape te TOP 50 WTA

În acest moment, Gabriela Ruse, după victoria superbă cu Paula Badosa, a urcat până pe poziţia a 56-a în clasamentul live întocmit de WTA. Sportiva a acumulat şi un total de 1056 de puncte în ierarhie.

În turul următor, pentru un loc în faza sferturilor de finală, Gabriela Ruse se va lupta cu Simona Halep, care a trecut mai departe de americanca Alison Riske (locul 53 WTA, 31 de ani) , scor 6-2, 6-4.

Dacă va trece mai departe, Gabriela Ruse va ajunge aproape de locul 50 mondial. 1.101 puncte va acumula jucătoarea din România și va urca pe locul 52 WTA.

WTA Dubai | Simona Halep - Gabriela Ruse, pentru un loc în sferturi

Acum, după ce au ajuns în optimile de finală ale competiţiei din Emirate, Simona Halep şi Gabriela Ruse vor lupta una contra celeilalte pentru un loc în faza următoare.

  • Partida dintre Simona Halep şi Gabriela Ruse poate fi urmărită pe Digi Sport 2, dar și pe site-ul digisport.ro și în aplicația Digi Sport, de către abonații RCS-RDS.

Cele două jucătoare nu vor fi la prima întâlnire directă. Halep şi Ruse s-au mai întâlnit de două ori până acum în circuitul WTA, iar Simona a ieşit de fiecare dată învingătoare.

Primul duel dintre cele două sportive a avut loc pe data de 26 octombrie 2021, la Transylvania Open. Halep s-a impus atunci în două seturi, scor 6-1, 6-2.  Apoi, Halep şi Ruse s-au înfruntat în 2022 la Melbourne Summer Set 2, unde numărul 23 WTA s-a impus cu scorul de 6-2, 6-1.

Galerie Foto

Gabriela Ruse a ajuns în faza optimilor de finală, după ce mai întâi a trecut şi de trei tururi de calificări.

Etichete: wta , simona halep , gabriela ruse , cşasament


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Mihai Leu, internat de urgenţă din cauza unor complicaţii după o operaţie

Campionul la box şi raliu Mihai Leu a fost internat de urgenţă, vineri seară, la spitalul din Hunedoara, de unde a fost transferat apoi la Bucureşti.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Englezii l-au descoperit pe ”românul care e atât de bogat încât a uitat că are una dintre cele mai tari mașini din istorie”

Video Ianis Hagi a jucat cu locul 2 din Spania, după 5 meciuri la rând pe bancă, și a fost decisiv! Nota primită

Nota primită de Radu Drăgușin, la prima apariție după 6 meciuri în care a fost ”uitat” pe bancă la Tottenham

Oficial OUT de la Bayern! Vândut la doar două zile după eliminarea din Champions League

Gigi Becali, nervos când a văzut ce s-a întâmplat la Arena Națională: ”La revedere! Au făcut ce au vrut”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

FCSB a primit o lovitură chiar în seara în care a sărbătorit titlul! Ce se întâmplă în UEFA Champions League

Risto Radunovic a făcut marele anunț, după ce ridicat trofeul de campion cu FCSB

Ilie Năstase a dat declarația serii, înainte să-i înmâneze FCSB-ului trofeul de campioană

Video Faza serii! Gestul lui Joyskim Dawa, după ce un copil a izbucnit în plâns și i-a spus de unde a venit special pentru meci

Citeşte şi

Simona Halep, gata pentru al doilea turneu de la revenire! Joacă pe zgură după o pauză de doi ani, în direct la Digi Sport

”Zero!”. Ce lovitură: visul Simonei Halep, ”spulberat”!

PEROZFiica lui Ion Țiriac, vacanță în Namibia cu nepotul cel mare, Alexander. Distracție la proprietatea de milioane a fostului tenismen

FILM NOWElizabeth Hurley, fabuloasă în prag de 59 de ani, într-o rochie decupată în zona bustului. Și crăpătura de pe picior a fost de mare efect

Transformarea spectaculoasă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni nu l-a recunoscut citeşte ştirea pe Prosport.ro

Gest bădărănesc al lui Florinel Coman după ce a fost scos de pe teren. Cum se justifică fotbalistul citeşte ştirea pe ziare.com

Până la 10 ani fără permis și, în situații extreme, închisoare pe viață. Singurele măsuri care ar putea face ordine printre șoferii români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”

Digi World

Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”