Speranțele mele pentru 2015

04.02.2015, 21:41
bogdan-socol

În urmă cu un an, tot aici pe blogul digisport.ro, îmi declaram aşteptările de la 2014. În mare parte, acestea s-au adeverit, în sensul că:

- am avut parte de o Cupă Mondială de neuitat, cu meciuri memorabile, în care Argentina, Franţa şi Belgia, favoritele mele, au ajuns sus. Sau cel puţin, suficient de sus în comparaţie cu precedentele turnee finale.

- chiar a fost o finală epică în UEFA Champions League, iar în careul de aşi au fost într-adevăr Real Madrid şi o echipă din Anglia, Chelsea, aşa cum îmi dorisem.

- nu cred că greşesc când afirm că deja a apărut un nou superstar în fotbalul mondial, alături de Lionel Messi, Cristiano Ronaldo şi Zlatan Ibrahimovic. Numele lui: Paul Pogba. Nu o spune doar agentul său, Mino Raiola, care poate fi acuzat de subiectivism şi de interesul evident de a-şi vinde cât mai bine jucătorul, însă toate părerile converg spre ideea că tânărul mijlocaş francez va fi vedeta absolută a perioadei de mercato din vară. În plus, cred că şi James Rodriguez, după o Cupă Mondială fabuloasă, tinde spre acelaşi statut.

- poate nu joacă la echipe de top ale Europei, dar sunt titulari indiscutabili la grupări destul de valoroase din cele mai puternice campionate din lume. Costel Pantilimon, la Sunderland, Ciprian Tătăruşanu, la Fiorentina, Florin Andone, la Cordoba, şi parţial Florin Gardoş, la Southampton, sunt deja puncte fixe atunci când antrenorii lor încep alcătuirea primului 11. Sper ca în 2015, numărul românilor importanţi din ligile tari ale Europei să fie şi mai mare. Aici, aş face o paranteză şi cu faptul că în 2014, am avut şi un antrenor cu rezultate în Primera Division, Cosmin Contra. Păcat doar că nu a mai rămas în Liga Stelelor!

- România s-a calificat fără emoţii la Cupa Mondială de rugby din 2015.

În 2015, îmi doresc:

- să o văd pe Simona Halep triumfând şi la un turneu de Grand Slam şi, de ce nu?, ajungând numărul 1 mondial. Fata asta chiar merită! Pentru că este serioasă, are talent şi a demonstrat că nu are complexe în faţa nimănui. În asemenea coordonate, doar cerul e limita Simonei!

- ca naţionala de rugby a României să aibă o prestaţie onorabilă la Cupa Mondială din Anglia, care va fi transmisă în direct de Digi Sport. Într-o grupă cu Franţa, Irlanda, Italia şi Canada, calificarea în sferturile de finală pare o utopie, însă, stejarii ar putea obţine măcar o victorie, ceea ce ne-a lipsit la turneul final din Noua Zeelandă din 2011.

- ca Steaua să rămână Steaua! Nu FCSB sau alte abrevieri stupide. Să rămână roş-albastră, aşa cum o ştim cu toţii dintotdeauna. Cei de la MapN să îşi vadă mai bine de treburile lor şi să lase Steaua să fie tot Steaua! Într-o lume în care e atât de uşor să faci rău, nu cred că îţi cad gradele să faci şi bine. Mai ales când vine vorba de cel mai galonat club al României cu care se mândreşte toată lumea şi care are cea mai mare bază de suporteri din ţară. Acei fani susţin Steaua, domnilor generali şi colonei, nu FCSB ...

- să nu mai avem un campionat decis la TAS, comiţii şi comitete, ci doar pe teren. Însă, deja vârtejul depunctărilor a început astăzi cu CFR Cluj. Pe termen lung, mi-aş dori ca tot ceea ce se întâmplă pe dreptunghiul verde să aibă singura greutate acceptată în stabilirea clasamentului final al Ligii 1.

- să avem din nou echipă în Champions League. Experienţa îmi spune că atunci când România pierde pentru un an intrarea în faza grupelor, urmează o perioadă mai mare în care stăm şi privim cu jind la masa bogaţilor, fără a putea culege nici măcar firimiturile. Aşa au stat lucrurile şi după ce Steaua a pierdut în 1997 play-off-ul cu PSG, iar nouă ani de atunci nu am mai pupat Liga Campionilor. Sper doar să nu mai aşteptăm tot atât până la următoarea noastră prezenţă în grupele UCL.

- să îl am din nou alături la Fotbal European pe MM Stoica. Uneori, chiar simt lipsa comentariilor sale în emisiune, a glumelor sale bine ţintite şi a informaţiilor inedite pe care ni le furniza. Dincolo de problemele sale, Mihai este un personaj aparte cu o cultură fotbalistică impresionantă. MM, te aşteptăm să revii lângă noi, unde îţi este locul!

De același autor
Citeşte alte articole de Bogdan Socol
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

  • 07:00 Stirile Digi Sport
  • 07:20 Stirile Digi Sport
  • 07:40 Stirile Digi Sport
  • 08:00 Stirile Digi Sport
  • 08:20 Stirile Digi Sport
  • 08:40 Stirile Digi Sport
  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • 09:20 Stirile Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, ora 15:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:RAPID BUCURESTI-FC VOLUNTARI, SUPERLIGA SUPERBET (9.12.2023)

    FOTBAL: FC Voluntari - FC Hermannstadt, 17:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • fotbal-club

    MEDIA: Fotbal Club, ora 19:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:FARUL CONSTANTA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (2.03.2024)

    FOTBAL: Sepsi - CFR Cluj, 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • profimedia-0772399711

    BASCHET: Real Madrid - Steaua Roșie Belgrad, 21:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 4

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Exclusiv OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022

"A fost cel mai bun!" Columbienii au remarcat un singur jucător român, după amicalul de la Madrid

Screenshot 2024-03-26 at 22.07.30

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor

Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01

Foto Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală

Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media