Mesaj pentru viitor

31.03.2014, 21:44

Napoli a salvat, pe final, imaginea unui sezon care a curs altfel decât şi-au imaginat tifosi de langa Vezuviu. Acum 8 luni, echipa lui Benitez era privită drept principala contracandidată a bianconerilor în lupta pentru scudetto.

Napoletanii, avizi de performanţă, n-au reuşit să-şi canalizeze eforturile doar într-o anumită direcţie. Au alergat şi după titlu, şi după optimile Champions League. Previzibil, poate, pentru o echipă care a schimbat prea multe înaintea acestui sezon, Napoli nu s-a ales cu mare lucru.

Surprinsă de startul lansat al Romei, squadra lui Benitez n-a rezistat nici atacului declanşat de Juve. Campioana Italiei a profitat din plin de faptul că echipa lui Rudi Garcia a fost iepurele perfect şi a dus cursa în direcţia dorită de piemontezi.

100 de milioane de euro investite în vară nu au fost de ajuns. Benitez a spus-o încă din octombrie, când îşi făcea planuri pentru perioada de mercato din ianuarie. Numai că, între timp, din postura de cea mai ghinionistă echipă din istoria UEFA Champions League, Napoli s-a trezit, cu douăsprezece puncte, în șaisprezecimile Europa League, în loc de optimile Ligii. O lovitură pe care au resimţit-o în plin, Benitez şi ai lui. N-au ştiut nici în acel moment ce să facă.

Benitez a reacţionat ciudat în returul cu Porto, din optimile Europa League, după ce lusitanii au egalat. L-a schimbat pe Higuain, deşi avea nevoie de două goluri şi douăzeci de minute la dispoziţie pentru acest lucru, iar pe Callejon l-a trimis în teren în ultimele cinci minute. Mesajul a fost cât se poate de clar, mai ales că urma partida cu Fiorentina. Lupta pentru locul doi era cea mai importantă.

Eşecul cu toscanii, foarte probabil, o va trimite pe Napoli în play-off-ul UEFA Champions League, de pe poziţia a treia. Chiar dacă Roma are un program mai greu, avansul trupei lui Rudi Garcia este consistent, căci echipa din capitală are un meci mai puţin disputat şi rezultatele directe de partea sa.

Revenind la victoria cu Juventus, din ultima etapă, aceasta are darul de a schimba puţin aerul lângă Vezuviu. Nu e la îndemâna oricui să bată campioana Italiei la două goluri diferenţă, deşi unul a fost marcat în condiţii neregulamentare.

În plus, simplul fapt că se prea poate s-o fi stopat decisiv pe Juventus în drumul către bariera celor 100 de puncte, reprezintă o victorie şi mai mare decât cele trei puncte obţinute, pentru moralul albaştrilor. Fiind singura echipă dintre cele care au luptat pentru titlu care a învins-o pe Juve, Napoli a transmis un semnal puternic pentru stagiunea următoare.

2013-2014 a fost un sezon de tranziție, iar tifosi au înţeles acest lucru, deşi au fost unii care chiar au crezut că minunile se produc peste noapte. Din vară, va fi altceva. Echipa, după un sezon complicat, va fi mai puternică. Benitez şi De Laurentiis, aflaţi şi ei, totuşi, la început de drum, se vor cunoaşte şi mai bine şi îşi vor îmbunătăţi relaţia. Şi ce prilej ar fi mai bun, decât finala de Cupă din mai, în care Napoli o va întâlni pe Fiorentina?

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Stefanescu
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani

Un băiat de 10 ani, din Texas, a mărturisit că a folosit arma bunicului său pentru a împușca mortal...

Descarcă aplicația Digi24

  • 14:30 LIVE Stirile Digi Sport
  • 15:00 LIVE Liga Digi Sport
  • 16:30 LIVE Stirile Digi Sport
  • 17:00 Etapa 6 Superliga: Voluntari-FCU 1948 Craiova
  • 17:45 LIVE Stirile Digi Sport
  • 18:00 Etapa 6 Superliga: Voluntari-FCU 1948 Craiova
  • 19:00 LIVE Stirile Digi Sport
  • 19:30 Etapa 6 Superliga: Botosani-Dinamo
  • Vezi tot programul
  • 111111

    MEDIA: Liga Digi Sport, 15:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: FCU 1948 CRAIOVA - FC VOLUNTARI, CUPA ROMÂNIEI BETANO - SFERTURI DE FINALA (03.04.2024)

    FOTBAL: Voluntari - FCU Craiova, 17:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: FC BOTOȘANI - SC DINAMO 1948 SA, SUPERLIGA SUPERBET (18.12.2023)

    FOTBAL: Botoșani - Dinamo, 19:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • racheta-tenis

    TENIS: WTA Madrid, Ziua 1, 18:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • Chelsea v Arsenal, Premier League, Football, Stamford Bridge, London, UK - 21 Oct 2023

    FOTBAL: Arsenal - Chelsea, 22:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Foto Gest golănesc, fără precedent, al unui luptător către fata din ring! Ce a urmat depășește orice imaginație

ali-hebaiti8

Foto Au apărut imaginile! Tehnologia a dat verdictul la cea mai controversată fază din Real Madrid - Barcelona

gol-barca4

Foto Imaginile care schimbă totul! Tehnologia spaniolilor arată că golul lui Yamal din El Clasico trebuia validat

gol-barcelona

Exclusiv Gigi Becali a spus numele jucătorului căruia îi plătește "salariu degeaba" de 3 ani la FCSB

gigi

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media