F1 - SAUDI ARABIAN GRAND PRIX 2024, , Jeddah, Arabie Saoudite - 09 Mar 2024
Max Verstappen a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Arabiei Saudite! Clasamentul final
F1 Saudi Arabian Grand Prix 2024 Qualifying, Jeddah - 08 Mar 2024
Max Verstappen, în pole-position la Marele Premiu de Formula 1 din Arabia Saudită
Tennis : Us Open 2023 - Aryna Sabalenka - Bielorussie Tennis : US open 2023 - 08/09/23 ChrysleneCaillaud/Panoramic PUBLI
Drama Arynei Sabalenka: tatăl și iubitul ei, foști hocheiști, au murit la aceeași vârstă
Digi Sport 1 Live
Acum
Liga Digi Sport

Video Hamilton, victorie în Arabia Saudită. E la egalitate cu Verstappen, cu o etapă înainte de final. Cursă nebună, oprită de două ori

articol scris de Digi Sport
05.12.2021, 21:04

Cursă cu totul și cu totul "nebună" în Marele Premiu din Arabia Saudită. Lewis Hamilton (Mercedes) a câștigat, în cele din urmă, după un duel uluitor cu Max Verstappen (Red Bull). Cei doi se află la egalitate de puncte cu o etapă înainte de finalul sezonului din Formula 1.

F1 Grand Prix of Saudi Arabia
Marele Premiu de Formula 1 din Arabia Saudită / Foto: Getty Images
  • Baraj EURO: Bosnia si Hertegovina - Ucraina, joi, 21:45, DGS 1

  • WTA Miami Open: Simona Halep - Paula Badosa, 22:00, DGS 1

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu din Arabia Saudită. Cursa a fost neutralizată de două ori

Haosul a început în turul 10, când a avut loc primul incident al cursei. Mick Schumacher, de la Haas, a lovit parapetul și a abandonat, însă după mai bine de două tururi cu steag galben, în turul 13, cursa a fost neutralizată cu steag roșu, după ce comisarii au constatat că parapetul lovit de Schumacher trebuia refăcut.

Hamilton și-a arătat nemulțumirea și a înjurat repetat în timp ce vorbea cu inginerii de la boxe. Discuția nu a putut fi redată din cauza limbajului.

Întrecerea s-a reluat din turul 15, după mai bine de 24 de minute de la întrerupere. La restart, Hamilton i-a luat fața lui Verstappen, însă a urmat un nou accident major, care a făcut pista inutilizabilă.

După o nouă neutralizare a cursei, comisarii au ajuns la concluzia că Esteban Ocon, de la Alpine, va lua startul de pe primul loc, iar Verstappen a fost retrogradat pe 3, pentru că a tăiat o șicană, în fața lui Hamilton.

Cu o etapă înainte de finalul sezonului, Hamilton și Verstappen se află la egalitate de puncte, 369.5


În turul 17, s-a reluat cursa, însă au mai fost câteva incidente, când a apărut din nou steagul galben. Momentele incredibile au continuat în turul 37, când Hamilton a încercat să-l depășească pe Verstappen, iar olandezul l-a acroșat pe septuplul campion mondial, motiv pentru care a fost pedepsit cu 5 secunde de către comisarii de cursă.

A fost momentul în care șeful celor de la Mercedes, Toto Wolff, a oferit o imagine incredibilă la boxe, când și-a scos căștile de pe cap și le-a aruncat de pământ.

În turul 42, Verstappen a frânat și l-a lăsat pe Hamilton să treacă, dar imediat i-a luat din nou fața și a părut că vrea să provoace un accident.

În cele din urmă, pentru a nu risca să fie din nou penalizat și să-și compromită șansele la titlul mondial, Verstappen l-a lăsat pe Hamilton să depășească, după ce i s-a transmis de la boxe să o facă, iar britranicul a câștigat cursa. De menționat că Verstappen a rezistat până la final cu pneuri medii, puse tocmai în turul 16.

Pe locul 3 s-a clasat colegul lui Hamilton de la Mercedes, Valtteri Bottas, care i-a luat fața lui Esteban Ocon (Alpine) în ultimul moment, la "foto finish", cu o sutime de secundă.

Cu o etapă înainte de final, Verstappen și Hamilton se află la egalitate perfectă de puncte (369,5), iar totul se va decide în ultima rundă, pe superbul circuit Yas Marina, din Emiratele Arabe Unite.

VIDEO cu rezumatul cursei din Arabia Saudită:


LIVE VIDEO Marele Premiu al Arabiei Saudite:

Turul 50: Final incendiar. Bottas (Mercedes) termină pe locul 3, cu o zecime de secundă peste Ocon (Alpine), la "foto finish". Hamilton câștigă cursa.

Turul 43: Hamilton (Mercedes) îl depășește pe Verstappen (Red Bull).

Turul 42: Ce momente! Verstappen îl lasă pe Hamilton să treacă. În câteva secunde, acesta revine, îi ia fața și pare că vrea să provoace un accident. Penalizare de 5 secunde pentru Verstappen.

Turul 37: Hamilton (Mercedes) încearcă să-l depășească pe Verstappen (Red Bull), iar cei doi se lovesc. Incidentul va fi investigat și ar putea urma penalizări. Directorul lui Mercedes, Toto Wolff, e turbat de furie și arucă căștile de pământ.

Turul 36: Steag galben ridicat.

Turul 36: Din nou steag galben virtual, după ce pe pistă se află o bucată mare dintr-un monopost.

Turul 33: Steagul galben virtual e ridicat.

Turul 29: E safety car virtual, după un incident cu Vettel (Aston Martin) și Raikkonen (Alfa Romeo) protagoniști. Cei doi se ating și pe pistă rămân bucăți din monoposturi. Dacă Verstappen termină învingător, cu Hamilton pe locul 2, dar cu record pe tur, așa cum este acum, mai rămâne o diferență de 14 puncte între cei doi, cu o etapă înainte de finalul sezonului.

Turul 27: Ordinea în cursă: 1. Verstappen (Red Bull), 2. Hamilton (Mercedes), 3. Ocon (Alpine), 4. Ricciardo (McLaren), 5. Bottas (Mercedes), 6. Gasly (Alpha Tauri), 7. Giovinazzi (Alfa Romeo), 8. Sainz (Ferrari), 9. Leclerc (Ferrari).

Turul 17: Cursa e reluată și se află, practic, la al treilea start. Verstappen (Red Bull), plecat de pe 3, se inserează între Hamilton (Mercedes) și Ocon (Alpine), iar în primul viraj, trece pe primul loc, pe interior. Hamilton și Ocon se ating. Cursă cu adevărat nebună. Verstappen, plecat cu pneuri medii, e lider, după ce timpii de reacție au arătat că a fost cel mai rapid în acea manevră.

UPDATE: Decizia luată de comisarii cursei, în special de directorul Michael Massey, este ca, la reluarea cursei, Esteban Ocon să plece de pe primul loc, pe 2 va fi Hamilton și Verstappen pe 3, pentru că a tăiat șicana la restart. Red Bull are un minut la dispoziție pentru a depune contestație, conform regulamentului, sau poate să ceară lămuriri. Totul se decide în camera stewarzilor.

Turul 15: Cursa e reluată după turul 14, după mai bine de 24 de minute de pauză. Primii 4 piloți au acum pneuri dure. Hamilton (Mercedes) pleacă mai bine și îi ia fața lui Verstappen (Red Bull), însă olandezul revine chiar pe exteriorul virajului 2 și redevine lider. Steag galben, după un nou accident. Perez și Leclerc se acroșează. Mazepin (Haas) intră puternic în spatele lui George Russell (Williams).

Turul 14: Piloții se duc la boxe, iar cursa va fi restartată. De nervi, Lewis Hamilton (Mercedes) înjură în timpul comunicării cu cei de la boxe. Vorbele sale nu au putut fi redate fără a fi cenzurate. Septuplul campion mondial e conștient că Verstappen (Red Bull) poate profita de această situație. E în joc titlul mondial și mai este o singură etapă, în afară de asta.

Turul 13: Steag roșu. Cursa este neutralizată pentru a se reface parapetul, în urma accidentului lui Schumacher. Verstappen (Red Bull) poate profita, pentru că se află pe primul loc, iar la restart, va rămâne tot acolo. Ordinea în cursă: 1. Verstappen (Red Bull), 2. Hamilton (Mercedes), 3. Bottas (Mercedes), 4. Ocon (Alpine), 5. Ricciardo (McLaren), 6. Leclerc (Ferrari), 7. Gasly (Alpha Tauri), 8. Perez (Red Bull), 9. Sainz (Ferrari), 10. Giovinazzi (Alfa Romeo).

Turul 11: Liderul cursei, Lewis Hamilton (Mercedes) intră la boxe și revine pe circuit pe locul 2. Verstappen (Red Bull) e noul lider temporar.

Turul 10: Primul accident al cursei. Mick Schumacher (Haas) pierde controlul bolidului în virajul 11 și intră în parapet. Steag galben pe circuit.

Turul 5: Ordinea în cursă: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Verstappen (Red Bull), 4. Leclerc (Ferrari), 5. Perez (Red Bull), 6. Norris (McLaren), 7. Ocon (Alpine).

Turul 1: Start în Marele Premiu al Arabiei Saudite. Hamilton (Mercedes) pleacă perfect, urmat de colegul său, Valtteri Bottas. Se păstrează ordinea de pe grilă, deși Leclerc, de la Ferrari, plecat de pe 4, a fost aproape să treacă de Verstappen (Red Bull).

UPDATE: Piloții ies pe pistă și se pregătesc pentru turul de formare.


Știrea inițială:

Marele Premiu al Arabiei Saudite, calificări | Lewis Hamilton, pole-position

A fost dramatism total în calificări. În prima sesiune, surprize au fost piloții de la Aston Martin, Sebastian Vettel și Lance Stroll, care nu au prins Q2. Fernando Alonso (Alpine), care în etapa trecută a terminat pe un nesperat loc 3, va pleca acum doar de pe 13.

  • Marele Premiu al Arabiei Saudite este programat azi de la ora 19:30 şi va putea fi urmărit în direct pe Digi Sport 2.
  • De asemenea, abonaţii RCS-RDS au posibilitatea să vadă cursa de Formula 1 și pe noua Aplicaţie Digi Sport, care poate fi descărcată din App Store sau din Google Play.

Însă apogeul acestor calificări s-a desfășuat chiar în ultimul viraj al ultimei sesiuni. Verstappen a plecat foarte bine și a depășit recordurile lui Hamilton pe primele două sectoare de circuit, însă în al treilea a intrat cu viteză prea mare chiar în ultimul viraj și a lovit parapetul cu roata din dreapta spate.

Această greșeală l-a costat pe pilotul de la Red Bull, care a terminat cu al treilea timp, după piloții de la Mercedes, Hamilton și Bottas, care s-au plâns de lipsă de aderență. De pe poziția a patra va pleca Charles Leclerc (Ferrari), iar de pe 5 va porni Sergio Perez (Red Bull).

Luptă teribilă în Formula 1. Marele Premiu al Arabiei Saudite poate decide campionul mondial

Verstappen a forțat nu numai în acel ultim viraj. Olandezul de 24 de ani a fost aproape să lovească zidul și în virajul al doilea, tot la ultima sa ieșire pe pistă, însă doar a "sărutat peretele", așa cum spun americanii.

Cu două etape înainte de finalul sezonului din "Marele Circ", între Verstappen și Hamilton sunt 8 puncte, cu olandezul în frunte. Britanicul a recuperat fantastic în ultimele curse și chiar au putea să devină campion mondial pentru a opta oară în acest sezon.

Niciun pilot din istoria Formulei 1 nu a mai reușit așa ceva. Hamilton se află la al cincilea pole-position din acest sezon și la al 103-lea din carieră, capitol unde deține recordul de mult timp.

Etichete: lewis hamilton , max verstappen , marele premiu al arabiei saudite


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Unul dintre polițiștii care l-au căutat pe copilul de 2 din Botoșani a povestit momentul în care l-au găsit: Am rămas foarte surprinși
Unul dintre polițiștii care l-au căutat pe copilul de 2 din Botoșani a povestit momentul în care l-au găsit: Am rămas foarte surprinși

Unul dintre cei trei polițiști care l-au găsit în pădure pe băiețelul de doi ani pentru găsirea...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Russian 'Popeye', 23, with bulging biceps from synthol injections is defeated after only three minutes in MMA contest
Cum arată "Popeye", la 3 ani după ce a recunoscut că și-a injectat ulei de motor pentru a avea bicepși uriași

Caz de dopaj în SuperLigă! A fost depistat pozitiv: ”Sunt uluit!” Reacția conducerii: ”Am rămas fără cuvinte”
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2024)
Gigi Becali s-a convins, după prima etapă din play-off: "Ea e principala adversară, fără să supăr pe nimeni!"
FOTBAL:PREZENTARE BOGDAN ANDONE LA FCSB (5.06.2019)
Își poate face bagajele! Tottenham și-a anunțat unul dintre fundașii centrali că va fi OUT la vară
Tottenham Hotspur FC v Burnley FC, Tottenham Hotspur Stadium, London, United Kingdom - 05 Jan 2024
"Halep, pusă pe jar!" Ce scrie presa internațională despre primul meci al Simonei după suspendare
MIAMI GARDENS FL - MARCH 15: Simona Halep is seen on the practice court during the 2024 Miami Open at Hard Rock Stadium
Recomandările redacției
Tennis : Us Open 2023 - Aryna Sabalenka - Bielorussie Tennis : US open 2023 - 08/09/23 ChrysleneCaillaud/Panoramic PUBLI
Drama Arynei Sabalenka: tatăl și iubitul ei, foști hocheiști, au murit la aceeași vârstă

Konstantin Koltsov, partenerul Arynei Sabalenka, numărul 2 WTA, a încetat din viață, fulgerător, la doar 42 de ani.

”Dacă l-ai avea pe Mbappe în fața ta, ce sfat i-ai da?”. Luis Figo a răspuns fără ezitare
Nici n-a stat pe gânduri! Pepe l-a trimis la Real Madrid, Cancelo a dat răspunsul pe loc
FC Barcelona v SSC Napoli: Round of 16 Second Leg - UEFA Champions League 2023/24, Spain - 12 Mar 2024
Albion Rrahmani, tot mai aproape de Benfica! Legendarul fotbalist, ajuns președinte, este cel care îl vrea
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (1.09.2023)
Citește și
CEO-ul lui Mercedes anunță că un pilot de 17 ani i-ar putea lua locul lui Lewis Hamilton la Mercedes
Formula 1 Championship Formula 1 Heineken Grande Premio De Sao Paulo 2021, Sao Paulo Grand Prix, 19th round of the 2021 FIA Formula One World Championship, Interlagos Circuit, Sao Paulo, Brazil - 12 Nov 2021
Red Bull, anunț clar cu privire la Max Verstappen: ”Nu-l putem forța!”
JEDDAH, SAUDI ARABIA: Max Verstappen, racing for the Red Bull Racing team during the 2024 Formula 1 Saudi Arabian Grand
Hailey Bieber a pozat doar în lenjerie și a pus pozele pe internet. Soția lui Justin Bieber e protagonista unei campanii ultra senzuale
Hailey Bieber a pozat doar în lenjerie și a pus pozele pe internet. Soția lui Justin Bieber e protagonista unei campanii ultra senzuale
Louis Munteanu la Rapid! Șucu vrea să-i dea lovitura lui Gigi Becali. „E ținta noastră la vară”
Louis Munteanu la Rapid! Șucu vrea să-i dea lovitura lui Gigi Becali. „E ținta noastră la vară”
Motivul pentru care Sepsi nu și-ar fi dat viața pe teren cu FCSB. Afacerea care a „mirosit” urât!
Motivul pentru care Sepsi nu și-ar fi dat viața pe teren cu FCSB. Afacerea care a „mirosit” urât!
Keanu Reeves a renunțat la părul lung pe care-l avea de ani buni. "De ce arată de parcă are 35 de ani?" - au reacționat imediat fanii
Keanu Reeves a renunțat la părul lung pe care-l avea de ani buni. "De ce arată de parcă are 35 de ani?" - au reacționat imediat fanii
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Destinul crud al Arynei Sabalenka, al cărei iubit a murit azi-noapte. Și-a pierdut și tatăl, la aceeași vârstă
Destinul crud al Arynei Sabalenka, al cărei iubit a murit azi-noapte. Și-a pierdut și tatăl, la aceeași vârstă
Salariu de 9.000 € lunar și multe beneficii. Ce trebuie să faci pentru acești bani și în ce țară?
Salariu de 9.000 € lunar și multe beneficii. Ce trebuie să faci pentru acești bani și în ce țară?
Gigantul francez care deschide o nouă fabrică în România. Investiția extraordinară vine cu sute de locuri de muncă și salarii pe măsură
Gigantul francez care deschide o nouă fabrică în România. Investiția extraordinară vine cu sute de locuri de muncă și salarii pe măsură
Tragedie la Miami! A murit iubitul Arynei Sabalenka, la doar 42 de ani
Tragedie la Miami! A murit iubitul Arynei Sabalenka, la doar 42 de ani
Bornă istorică atinsă de Red Bull după victoria lui Max Verstappen în MP din Arabia Saudită
formula 1 red bull

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Digi World
VIDEO Momentul în care un polițist furios le ține o lecție unor turiste care râdeau de un străjer din Garda Regală:
VIDEO Momentul în care un polițist furios le ține o lecție unor turiste care râdeau de un străjer din Garda Regală: "Își servește țara, nu e aici pentru a fi ridiculizat"
Digi Animal World
Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat
Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat