sorisimo
Lovitura de proporții care se pregătește în tenisul românesc
Tennis 2024: Billie Jean Cup - Romania v Ukraine
FRT exultă după calificarea din Billie Jean King Cup: ”România are potențialul să devină campioană mondială”
Tottenham Hotspur v Manchester City, Emirates FA Cup, Fourth Round, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 26 Jan 2024
Șansa lui Radu Drăgușin! Poate profita de accidentarea colegului său: anunțul venit din Anglia
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 6 Superliga: Voluntari-FCU 1948 Craiova
Play-out

Video Islanda - România 0-2, în preliminariile CM 2022. Tricolorii reușesc o victorie extrem de importantă

articol scris de Digi Sport
03.09.2021, 01:00

România a reușit o victorie importantă în fața Islandei, scor 2-0, în etapa a patra din preliminariile CM 2022 din Qatar.

man gol romania
Dennis Man a deschis scorul pentru România în meciul cu Islanda / Foto: captură ProTV
  • SuperLiga: Voluntari - FCU Craiova, marți, 17:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Dinamo, marți, 19:30, DGS 1

Tricolorii lui Mirel Rădoi au fost cei care au deschis ostilitățile partidei. În minutul 4, Man i-a pasat foarte bine lui Sorescu în flancul stâng, dar jucătorul lui Dinamo a finalizat cu un șut peste poarta islandezilor. Un minut mai târziu, România a avut încă o dată șansa să deschidă scorul, atunci când, după o eroare a portarului Runarsson, Denis Alibec a expediat un șut de la distanță, dar mingea a trecut aproape de poartă.

Islanda - România 0-2, în preliminariile CM 2022. Tricolorii continuă să spere

Islandezii au avut și ei șansa la gol, în minutul 15, când Kjartansson a scăpat de marcajul lui Chiricheș și a trimis periculos spre poarta lui Niță.

În minutul 23, Deian Sorescu a irosit o ocazie imensă de gol, atunci când a recuperat balonul în apropierea porții, a încercat să îl dribleze pe goalkeeper-ul islandez, dar, în cele din urmă, a fost deposedat.

În minutul 29, Bjarnason a șutat puternic din apropierea porții lui Niță, dar portarul a respins cu capul în afara terenului.


Ultima ocazie din prima repriză le-a aparținut tot tricolorilor. Alibec și-a încercat norocul cu un șut de la distanță, dar mingea a trecut peste poartă.

Elevii lui Rădoi au deschis scorul încă de la începutul reprizei secunde. După o acțiune superbă a lui Nicolae Stanciu, balonul a ajuns la Dennis Man care a trimis cu ușurință în poarta Islandei.

În minutul 70, tricolorii au construit o fază superbă care s-a încheiat cu Ianis Hagi care a trimis în poarta lui Runarsson, dar golul nu a fost valid pentru că arbitrul a semnalizat fault.

Scorul a devenit 2-0 în minutul 84, atunci când Răzvan Marin l-a văzut foarte bine pe Nicolae Stanciu, aflat la limita ofsaidului. Stanciu a scăpat singur cu Runarsson și a șutat puternic, marcând un gol superb.

Pentru tricolori, urmează meciul cu Liechtenstein, duminică, 5 septembrie, și duelul cu Macedonia de Nord, de miercuri, 8 septembrie.

VIDEO Rezumatul partidei Islanda - România 0-2

Islanda - România 0-2, în preliminariile CM 2022

Min. 90+4: Final de meci!

Min. 88: Rus este introdus în locul lui Cicâldău.

Min. 86: Ianis Hagi vede cartonașul galben.

Min. 84: Gool România! Răzvan Marin îl vede foarte bine pe Nicolae Stanciu, aflat la limita ofsaidului. Acesta scapă singur cu goalkeeper-ul islandez și șutează perfect.

Min. 77: Niță vede cartonașul galben.

Min. 76: Markovic și Marin sunt introduși în locul lui Alibec și al lui Man.

Min. 76: Ocazie pentru Islanda! Bjarnasson are o șansă uriașă de a marca, dar acesta nu reușește să trimită în poarta lui Niță.

Min. 73: Jocul este oprit după ce Denis Alibec acuză dureri musculare la coapsa stângă.

Min. 70: Ianis Hagi a reușit să trimită balonul în poarta lui Runarsson, dar centralul partidei fluieră fault, iar golul lui Ianis este invalid.

Min. 68: Manea și Hagi sunt introduși în locul lui Rațiu și Sorescu.

Min. 66: Ocazie România! Stanciu execută lovitura de la colțul terenului, Denis Alibec încearcă o semi-foarfecă, dar mingea trece peste poartă.

Min. 54: Ocazie Islanda! Gudmunsson centrează periculos, dar Bjarnarsson nu reușește să marcheze.

Min. 47: Gool România! Man înscrie cu ușurință în poarta lui Runarsson, după o acțiune superbă a lui Stanciu.

Min. 46: Începe a doua repriză!

Min. 45+1: Se încheie prima repriză!

Min. 44: Ocazie România! Denis Alibec șutează puternic din afara careului, dar mingea trece pe lângă poartă.

Min. 42: Ocazie România! Tricolorii construiesc o fază frumoasă la poarta islandezilor. Man finalizează din interiorul careului, dar încercarea este zădărnicită de Runarsson.

Min. 39: Ocazie România! Dragoș Nedelcu își încearcă norocul cu un șut de la distanță, dar balonul ajunge în mâinile lui Runarsson.

Min. 37: Vlad Chiricheș încasează un cartonaș galben.

Min. 31: Ocazie România! Deian Sorescu trimite puternic din interiorul careului, dar Runarsson intervine salvator.

Min. 29 : Ocazie Islanda! Bjarnason șutează puternic din apropierea porții lui Niță, dar portarul României respinge balonul în afara terenului.

Min. 26: Denis Alibec și Dennis Man construiesc o fază superbă în flancul drept, Alibec încearcă să finalizeze, dar șutul său este blocat.

Min. 23: Ocazie pentru România! Sorescu recuperează balonul în apropierea porții, încearcă să îl dribleze pe goalkeeper-ul islandez, dar este deposedat.

Min. 15: Ocazie pentru Islanda! Kjartansson reușește să scape de marcajul lui Vlad Chiricheș și trimite periculos cu capul, dar Florin Niță prinde mingea fără nicio problemă.

Min. 10: Ocazie pentru Islanda! Baldursson ajunge la o minge în interiorul careului și trimite cu capul spre poarta lui Niță, dar tentativa este imprecisă.

Min. 9: Camora  încearcă să respingă un balon și este aproape să trimită în propria poartă.

Min. 8: Dragoș Nedelcu primește cartonașul galben după o intrare dură asupra unui adversar.

Min. 5: Ocazie pentru România! După o eroare a portarului Runarsson, Alibec încearcă o execuție spre poarta rămasă liberă, dar balonul cade pe plasa porții.

Min. 4: Ocazie pentru România! Man îi pasează foarte bine lui Sorescu, în flancul stâng. Acesta finalizează cu un șut peste poartă.

Min. 1: Începe meciul!

Islanda: Runarsson – Saevarsson, Hermannsson, Bjarnason, Thorarinsson – Bjarnason, Palsson, Baldursson – Gudmundsson, Kjartansson, Gudmundsson

  • Rezerve: Halldorsson, Gunnarsson, Fjoluson, Sigurdsson, Arnason, Johannesson, Anderson, Sampsted, Thorsteinsson, Helgason, Gudjohnsen, Skulason
  • Selecționer: Arnar Thor Vidarsson

România: Niță – Camora, Nedelcearu, Chiricheș, Rațiu – Cicâldău, Nedelcu, Stanciu – Sorescu, Alibec, Man

  • Rezerve: Vlad, Aioani, Cordea, Toșca, Manea, Markovic, Hagi, Rotariu, Marin, Rus, Marin, Olaru
  • Selecționer: Mirel Rădoi

Partida Islanda - România poate fi urmărită în format live text pe siteul digisport.ro. Golurile de la Reykjavik vor apărea pe siteul digisport.ro la scurt timp după fluierul de final. De asemenea, meciul va fi transmis în reluare pe Digi Sport 1, de la ora 01:15.

Meciul Islanda - România va fi condus la centru de Alexey Kulbakov, din Belarus. Acesta va fi ajutat de asistenții Dzmitry Zhuk și Aleh Maslianka.

Islanda a fost lovită de un scandal uriaş chiar înaintea meciului cu România! Preşedintele Federaţiei islandeze de fotbal, Gudni Bergsson, a demisionat după ce două femei au acuzat un jucător al echipei naţionale că le-a agresat şi hărţuit sexual în 2017, una din ele acuzând de asemenea federaţia că a încercat să-i cumpere tăcerea

Islanda - România, de la 21:45. Echipele probabile

  • Islanda: Runarsson - Sampsted, Hermannsson, Bjarnason, Thorarinsson - Gudmundsson, Bjarnason - Anderson, Baldursson, Johannesson - Gudjohnsen
  • România: Niță - Manea, Chiricheș, Nedelcearu, Camora - R. Marin, Stanciu - D. Man, Cicâldău, Sorescu - Alibec

Islanda - România, de la 21:45. Mirel Rădoi: "Am rămas acasă la European, vrem să mergem la Mondial"

Pentru România va fi și o șansă a revanșei. Anul trecut, în octombrie, naționala lui Mirel Rădoi era eliminată de Islanda, în semifinalele play-off-ului pentru EURO 2020, scor 1-2. Nordicii ratau ulterior calificarea la turneul final, după 1-2 în Ungaria.

Mirel Rădoi a prefațat partida de la Reykjavik și spune că victoria este obligatorie, un mesaj similar transmițându-le deja și jucătorilor săi.

"Am și aceeași cameră, serios! (n.r - referitor la revenirea în Islanda) Competiția diferă. Când a avut loc tragerea la sorți, mi-am dorit Islanda. Cred că voi reuși până la ora jocului să-i fac să înțeleagă importanța meciului. Pentru mine va fi o revanșă, dar și pentru ceilalți. Am rămas acasă la European, vrem să mergem la Mondial. Cred că totul s-a rezumat la această propoziție. Ar înseamna o victorie de moral.

Nu mă gândesc la o înfrângere și nu accept. Vom vedea după meci care vor fi calculele. În momentul de față nu accept o înfrângere. De foarte multe ori, sperăm ca aceste critici care vin să ne ajute cu o idee sau pe noi ca antrenori să ne trezească. Sunt sigur că niciun antrenor în poziția mea n-a făcut ceva voluntar ca performanța echipei să fie scăzută.

Mi-e greu să zic că vreau 6, 7 sau 9 puncte. Mă interesează partida de mâine. E cea mai importantă, nu neapărat că e prima. Avem de luat o revanșă, iar din punct de vedere mental poate fi un avantaj pentru meciurile care urmează. Suntem un lot tânăr și când întâmpinăm probleme nu putem gestiona bine lucrurile, dar când putem conduce ostilitățile, e clar că și jucătorii pot aborda mai relaxați partida", a spus Mirel Rădoi, la conferința de presă.

Lotul României pentru meciurile cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord

  • PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 6/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0);
  • FUNDAȘI: Mario Camora (CFR Cluj, 4/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 64/0), Virgil Ghiță (Farul Constanța, 0/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 10/1), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 15/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 0/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 6/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 25/0);
  • MIJLOCAȘI: Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 14/2), Andrei Cordea (FCSB, 0/0), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 18/1), Dennis Man (Parma/Italia, 9/1), Marius Marin (Pisa/Italia, 0/0), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 30/2), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 2/0), Darius Olaru (FCSB, 1/0), Dorin Rotariu (Ludogoreț/Bulgaria, 10/1), Deian Sorescu (Dinamo București, 2/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10);
  • ATACANȚI: Denis Alibec (CFR Cluj, 19/2), Denis Drăguș (Standard Liege/Belgia, 2/0), Jovan Markovici (Universitatea Craiova, 0/0).

Clasament Grupa J - Preliminarii CM 2022

Clasament Grupa J / Foto: Flashscore.ro

Rezultatele României în Grupa J din preliminariile CM 2022 din Qatar

25 martie 2021

  • ROMÂNIA – Macedonia de Nord, 3-2 (Tănase 28, Mihăilă 50, I. Hagi 86 / Ademi 82, Trajkovski 83)

28 martie 2021

  • ROMÂNIA – Germania 0-1 (Gnabry 16)

31 martie 2021

  • Armenia – ROMÂNIA 3-2 (Spertsyan 56, Haroyan 87, Barsegyan 89 - pen / Cicâldău 62, 72)

Etichete: romania , islanda , mirel radoi , meciuri romania , preliminarii cm 2022 , islanda - romania , romania in preliminariile cm 2022 , live video romania islanda


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul șocant al Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Ce făcuse în ultimele ore de viață
Cazul șocant al Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Ce făcuse în ultimele ore de viață

O femeie din Texas a fost găsită omorâtă în bătaie, în dulapul din dormitor, după ce ar fi căzut...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ali-hebaiti11
Mai dur nu se putea! A venit ”nota de plată”, după gestul golănesc fără precedent făcut de un luptător către fata din ring

”Atacantul de 20 de milioane de euro” a semnat cu Rapid, dar a ajuns la FCSB: ”Recunosc. 600.000 de euro”
Screenshot 2024-04-22 at 16.35.01
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
ali-hebaiti13
Și-a recuperat portofelul după opt luni și a rămas fără cuvinte când a văzut ce e în el: ”Nu s-ar întâmpla nicăieri în lume”
Screenshot 2024-04-22 at 18.33.55
Imaginile care schimbă totul! Tehnologia spaniolilor arată că golul lui Yamal din El Clasico trebuia validat
gol-barcelona
Recomandările redacției
Tottenham Hotspur v Manchester City, Emirates FA Cup, Fourth Round, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 26 Jan 2024
Șansa lui Radu Drăgușin! Poate profita de accidentarea colegului său: anunțul venit din Anglia

Ibrahimovic trece la fapte după ce AC Milan a pierdut titlul în fața rivalilor de la Inter! Ce decizie a luat suedezul
ibra17
S-a decis! Bernardo Silva și-a ales viitoarea destinație: ”E înnebunit să joace acolo”
profimedia-0783976186
Live Video&Text FC Voluntari - FCU Craiova 0-0, ACUM pe DGS 1. Ilfovenii rămân în 10 oameni
FOTBAL: FCU 1948 CRAIOVA - FC VOLUNTARI, CUPA ROMÂNIEI BETANO - SFERTURI DE FINALA (03.04.2024)
Citește și
Foto Românul căpitan de la Real Madrid a fost convocat la naționala Spaniei și a luat decizia
Foto 167.000.000€ costă noua ”bijuterie” din România, care urmează să fie aprobată prin Hotărâre de Guvern: noile detalii
timi2
Fiica lui Ion Țiriac și-a arătat silueta perfectă într-o rochie extrem de decupată, dar și în costum de baie. "Zile magice" și relaxare
Fiica lui Ion Țiriac și-a arătat silueta perfectă într-o rochie extrem de decupată, dar și în costum de baie. "Zile magice" și relaxare
Cine este prietenul care i-a salvat viața lui Adiță Mititelu! „Am uitat să încui ușa de la apartament…”
Cine este prietenul care i-a salvat viața lui Adiță Mititelu! „Am uitat să încui ușa de la apartament…”
Avem primele imagini cu Adrian Mititelu jr., după ce a fost în comă 10 ore! Cum arată acum fiul lui Adrian Mititelu senior
Avem primele imagini cu Adrian Mititelu jr., după ce a fost în comă 10 ore! Cum arată acum fiul lui Adrian Mititelu senior
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Maghiarii vor veni în România după benzină și motorină. La cât a ajuns litrul în țara vecină
Maghiarii vor veni în România după benzină și motorină. La cât a ajuns litrul în țara vecină
Complet interzis în România în această perioadă, te trezești cu caz penal și îți confiscă tot
Complet interzis în România în această perioadă, te trezești cu caz penal și îți confiscă tot
EXCLUSIV. Când aflăm dacă Simona Halep va face parte din echipa României la JO de la Paris. Anunțul directorului general al Federației Române de Tenis
EXCLUSIV. Când aflăm dacă Simona Halep va face parte din echipa României la JO de la Paris. Anunțul directorului general al Federației Române de Tenis
OUT înainte de EURO 2024: ”Leziune a ligamentului încrucișat anterior”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Digi World
El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru
El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru "a întineri" și care e scopul lui suprem
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”