rotaru
Alesul lui Mihai Rotaru: și-a dat acordul și este așteptat la Universitatea Craiova
FOTBAL:CONCORDIA CHIAJNA-CFR CLUJ, LIGA 1 BETANO (17.09.2017)
Anunț-surpriză: Dan Petrescu poate fi deturnat de la CFR! Echipa apărută pe ultima sută de metri
gigi becali
Gigi Becali a trasat obiectivul FCSB-ului după ce va deveni campioană. ”Respect dorința suporterilor”
Digi Sport 1 Live
Acum
Liga Digi Sport

România - Georgia 1-2 | Ce rușine istorică! Tricolorii, a 6-a înfrângere, din 11 partide, în mandatul lui Mirel Rădoi

articol scris de Digi Sport
02.06.2021, 22:40

România - Georgia a mai adus o mare rușine fotbalului românesc. Chiar dacă a fost un amical, tricolorii au pierdut pentru prima dată în istorie în fața gruzinilor, scor 1-2.

FOTBAL:ROMANIA-GEORGIA, AMICAL (2.06.2021)
Ianis Hagi la meciul amical România - Georgia / Foto : Sport Pictures
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

România a produs o nouă dezamăgire, pierzând în faţa unei echipe care nu ne mai învinsese până acum. În primele şapte confruntări cu Georgia, tricolorii aveau 6 victorii şi un egal.

România a alternat în meciul cu Georgia momente bune, cu altele mai puţin reuşite, arătând deopotrivă lipsă de şansă, dar şi de inspiraţie. Oaspeţii au avut prima ocazie periculoasă (5), când Okriaşvili a trimis din foarfecă de la 5 metri pe lângă poartă.

Galerie Foto

România şi-a manifestat intenţiile ofensive în min. 7, când Olaru a şutat de la 17 metri, dar mingea s-a dus peste poartă. Maxim a trimis din lovitură liberă (11), dar portarul a respins. Ianis Hagi a reluat din prima o minge respinsă de apărarea georgiană (28), dar balonul a trecut pe lângă ţintă.

România - Georgia 1-2 | Răzvan Marin a executat execrabil un penalty la 0-1


Cele mai mari ocazii ale tricolorilor s-au petrecut în min. 37. Mai întâi, Ianis Hagi a şutat în bară din lovitură liberă de la 17 metri, apoi faza a continuat şi mingea a ajuns din nou la jucătorul lui Rangers, care a centrat perfect pentru Alibec, dar reluarea acestuia din 5 metri a fost respinsă peste poartă de Kupatadze.

Alibec a mai avut o acţiune reuşită și în min. 40, dar a şutat pe lângă poartă din afara careului.

Un moment-cheie s-a petrecut înainte de pauză, atunci când Florin Tănase a fost eliminat pentru un brânci asupra lui Grigol Chabradze (42).

Până la pauză, Dauşvili (44) a tras din afara careului, dar portarul Vlad a reţinut. Ultima ocazie a primei părţi a fost ratată tot de Alibec (45+2), care a trimis în plasa laterală.

Georgia a controlat începutul reprizei secunde, având superioritate numerică, iar în min. 61 a deschis scorul prin Georges Mikautadze, cu un şut din 14 metri, după incursiunea lui Kiteişvili. Oaspeţii putea să îşi majoreze avantajul, pe contraatac, dar şutul slab al lui Kiteişvili (64) a fost reţinut de Andrei Vlad.

România a avut şansa egalării, dar Răzvan Marin a executat execrabil un penalty (65), şutând mult peste poartă, după ce Andrei Ivan a fost faultat în careu de Kvirkvelia. Fundaşul georgian a primit al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat.

Budescu a fost şi el aproape de goluri de 1-1, însă a executat peste poartă dintr-o lovitură liberă din unghi (69).

Georgia s-a desprins la 2-0 în min. 71, la capătul unui contraatac, Ghiorghi Aburjania, lăsat liber în marginea careului mic, reluând la colţul scurt centrarea lui Lobjanidze.

Golul de onoare al tricolorilor a fost înscris de Andrei Ivan (78), cu un şut în forţă la colţul scurt, după o pasă excelentă oferită de Sorescu.

Până la final, România a mai avut doar două ocazii notabile, dar Stanciu a şutat de la 18 metri pe lângă poartă (80), iar Ivan a reluat alături, cu capul, din 7 metri, centrarea foarte bună a lui Ganea (83).


Min. 90+2 - Final! România, nou eșec istoric

Min. 82 - Ivan a reluat defectuos din interiorul careului o centrare a lui Ganea.

Min. 80 - Ocazie România! Cicâldău i-a pasat de pe stânga lui Stanciu, venit din spate, iar mijlocașul Slaviei a șutat, puțin pe lângă bară.

Min. 79 - GOOOOL ROMÂNIA: 1-2, ANDREI IVAN! Atacantul Craiovei, bine găsit în careu de Sorescu, cu o pasă cu capul, a șutat pe colțul scurt și a marcat.

Min. 77  - DUBLĂ SCHIMBARE ROMÂNIA!

A ieșit Răzvan Marin, a intrat Nicolae Stanciu
A ieșit Ianis Hagi, a intrat Claudiu Keșeru

Min. 72 - GOOOL GEORGIA: 0-2! Aburjania a marcat lejer din 6 metri, pe colțul scurt, după o acțiune școală de atac a gruzinilor. A marcat simplu, dintre Nedelcearu și Cicâldău

Min. 65 - RATARE PENALTY! Răzvan Marin a șutat execrabil, peste transversală!

Min. 64 - GEORGIA A RĂMAS ÎN 10! Kverkvelia A FOST ELIMINAT! A primit al doilea galben pentru fault la Ivan.

Min. 64 - PENALTY ROMÂNIA! Andrei Ivan a fost faultat în careu de Kverkvelia. A fost o fază care a plecat de la Budescu, super-pasă la Ianis Hagi, acesta a prelungit în careu la Ivan, iar atacantul Craiovei a fost faultat.

Min. 61 - GOOOL GEORGIA: 0-1, Georges Mikautadze! Atacantul a marcat cu un exterior fin din interiorul careului, după o fază lucrată de Kiteishvili

Min. 57 - Triplă schimbare România!

A ieșit Olaru, a intrat Cicâldău
A ieșit Maxim, a intrat Budescu
A ieșit Alibec, a intrat Ivan

Min. 57 - Dublă schimbare Georgia

A ieșit Shengelia, a intrat Lobzhanidze
A ieșit Kvekveskiri,  intrat Kiteishvili

Min. 49 - Cartonaș galben Kverkvelia pentru fault la Alibec

Min. 46 - A început repriza a doua!

Min. 45+1 - Pauză

Min. 45+1 - Carambol în careul georgienilor, Alibec a șutat pe colțul scurt, mingea a fost deviată în corner, dar arbitrul a fluierat finalul reprizei.

Min. 42 - ROMÂNIA A RĂMAS ÎN 10! FLORIN TĂNASE A FOST ELIMINAT! Golgheterul Ligii 1 a fost eliminat după o intrate cu umărul asupra lui Grigol Chabradze.

Min. 40 - Alibec, după o acțiune personală, a șutat din drop, pe lângă poartă.

Min. 37 - OCAZIE ROMÎÂNIA! Faza a continuat, Nedelcearu a încercat să reia în gol, fundașii georgienilor au respins. Ianis Hagi a recuperat la marginea careului de 16 metri a centrat în careu de unde Alibec a reluat spre gol dar portarul Kupatadze a respins.

Min. 37 - BARĂ ROMÂNIA! Ianis Hagi a executat foarte bine lovitura liberă, dar mingea a atins transversala.

Min. 36 - Ianis Hagi a obținut o lovitură liberă la marginea careului de 16 metri, zonă centrală.

Min. 28 - Ianis Hagi a șutat din prima, cu stângul, fără preluare, după o centrare a lui Ganea și o deviere cu capul a unui adversar, dar mingea s-a dus pe lângă bara din dreapta porții.

Min. 7 - Olaru a șutat cu stângul, de la marginea careului de 16 metri, dar peste poartă. A fost o fază care a plecat de la Sorescu, urcat pe dreapta și o deviere în spate a lui Alibec.

Min. 2 - Alibec a cerut un penalty, a vociferat chiar și a dialogat cu arbitrul, dar nu a primit nimic. Atacantul a scăpat pe dreapta, a lobat un adversar, după care mingea a ieșit în corner. Alibec a cerut un henț.

Min. 1 - A început partida. Lovitura de start le-a aparținut tricolorilor. Amicalul se dispută la Ploiești, cu spectatori.

UPDATE Ora 20:20. Echipele de start

ROMÂNIA: Andrei Vlad - Sorescu, Chiricheș, Nedelcearu, Cr. Ganea - Olaru, Răzvan Marin, Maxim - Ianis Hagi, Alibec, Florin Tănase.

Rezerve: Niță, Iacob – Rus, Cicâldău, Ivan, Moruțan, Keșeru, Păun, Budescu, Camora, Stanciu, Băluță
Selecționer: Mirel Rădoi.

GEORGIA: Kupatadze – Chabradze, Khocholava, Kverkvelia, Azarov – Shengelia, Kvekveskiri, Aburjania, Okriashvili, Daushvili – Mikautadze.

Rezerve: Loria, Mamardashvili – Kakabadze, Kashia, Gvilia, Zivzivadze, Kiteishvili, Lobzhanidze, Kukhianidze, Davitashvili, Jigauri, Dvali
Selecționer: Willy Sagnol


Naționala de fotbal a României va disputa două partide amicale în zilele următoare, cu Georgia, la Ploiești, pe Stadionul ”Ilie Oană”, astăzi, și cu Anglia, la Middlesbrough, duminică, 6 iunie, de la ora 19:00, ambele în format LIVE TEXT pe digisport.ro.

Galerie Foto

România - Georgia | LIVE TEXT, ora 21:45. Istoria duelurilor directe + Lotul convocat de Mirel Rădoi

UPDATE 10:30 - Denis Alibec a fost omul numărul 1 la concursul de lovituri libere organizat la ultimul antrenament al tricolorilor. Atacantul nu le-a dat nicio șansă portarilor convocați de Mirel Rădoi.

"Tricolorii" au un palmares net favorabil în confruntările directe cu reprezentativa Georgiei. În ultimele cinci dueluri, România s-a impus de patru ori, iar un joc s-a încheiat la egalitate. 13-3 este golaverajul în favoarea naționalei noastre.

Pentru meciul cu Georgia, "tricolorii" şi-au ales numerele de pe tricouri, iar numărul 10, unul cu conotaţii speciale, va rămâne la Alex Maxim, aşa cum s-a întâmplat la cele mai multe dintre ultimele acţiuni ale echipei naţionale. Vezi celelalte numere alese de elevii lui Mirel Rădoi AICI.

  • Portari: Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 5/0), Florin Iacob (UTA Arad, 0/0), Andrei Vlad (FCSB 0/0);
  • Fundași: Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 13/2), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 62/0), Cristi Ganea (Aris Salonic/Grecia, 7/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 5/0), Deian Sorescu (Dinamo București, 0/0), Tiberiu Căpușă (Chindia Târgoviște 0/0), Mario Camora (CFR Cluj în locul lui Nicuşor Bancu), Iulian Cristea (FCSB, în locul lui Andrei Burcă);
  • Mijlocași: Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 28/2), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 45/10), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 16/1), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 47/6), Alexandru Băluță (Akademia Puskas/Ungaria, 7/1), Constantin Budescu (Damac/Arabia Saudită, 12/5), Adrian Păun (CFR Cluj, 0/0), Darius Olaru (FCSB, 0/0), Olimpiu Moruțan (FCSB, 0/0), Florin Tănase (FCSB, 8/1), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 12/2);
  • Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogoreț/Bulgaria, 43/13), Denis Alibec (Kayserispor/Turcia, 17/2), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 7/0)

România - Georgia | LIVE TEXT, ora 21:45. Mesajul "tricolorilor" pentru suporterii naționalei

Fără suporteri, este foarte greu să joci! Fotbalul, fără fani, e ca un amical. E un sentiment neplăcut, este foarte urât să joci fără suporteri. Fani în fotbal reprezintă al 12-lea jucător.

Când fanii sunt în tribune, am o motivație mult mai mare.”, au spus Răzvan Marin, Alex Maxim, Denis Alibec, Andrei Ivan și Deian Sorescu, într-un mesaj colectiv filmat și publicat de către FRF.

Alibec abia așteaptă meciul de la Ploiești, în timp ce pentru Sorescu meciul cu Georgia ar putea însemna o bornă importantă în cariera sa.

La Ploiești mereu a fost o atmosferă frumoasă și fanii au fost mereu senzaționali”, a spus Alibec. ”Să debutezi cu fani împreună, ar fi un vis împlinit!”, a precizat și Sorescu.

Etichete: tricolori , mirel radoi , romania georgia , meci amical romania


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie a găsit un bilet la loto vechi. Când s-a dus să-l verifice a aflat că este milionară
O femeie a găsit un bilet la loto vechi. Când s-a dus să-l verifice a aflat că este milionară

O femeie din Portland, SUA, a devenit milionară după ce a găsit un bilet de loterie vechi, rătăcit...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
wanda5
Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Dan Șucu intervine ”în negocierile” dintre Rapid și Marius Șumudică. Mesaj pentru Daniel Niculae și Victor Angelescu?
Recomandările redacției
gigi becali
Gigi Becali a trasat obiectivul FCSB-ului după ce va deveni campioană. ”Respect dorința suporterilor”

Exclusiv Gâlcă abia a semnat cu Craiova, dar Lăcătuș nu are niciun dubiu! Poate pleca din Bănie: ”Sunt sigur de asta!”
costel-galca
Florentino Perez a dat lovitura! Fotbalistul de 40.000.000€ e gata să semneze cu Real Madrid
PEREZ BUN
Marius Ștefănescu le-a ”închis ușa în nas” celor de la FCSB și Rapid! Unde vrea să joace jucătorul lui Sepsi
Universitatea Cluj v Sepsi OSK Sfantu Gheorghe - Romanian Superliga Marius Stefanescu during Romania SuperLiga stage 12:
Citește și
Foto Cum a fost surprins Mirel Rădoi la meciul cu CFR Cluj, după ce i-a spus ”NU” Universității Craiova
mirel radoi craiova cfr cluj (11)
Lovitură în Bănie: Mirel Rădoi a spus "nu"! Cine e noul antrenor favorit să preia Universitatea Craiova
radoi
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Cere excluderea din competiție a cluburilor care nu au drept de promovare! „E jale! Să fie interzisă participarea”
Cere excluderea din competiție a cluburilor care nu au drept de promovare! „E jale! Să fie interzisă participarea”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
De unde vine expresia „ce sunt eu, Mafalda"? Personajul a fost considerat Nostradamus feminin
De unde vine expresia „ce sunt eu, Mafalda"? Personajul a fost considerat Nostradamus feminin
Ce nu ai voie să faci în faţa blocului primăvara. Intenţiile pot fi bune, dar primeşti amendă. Este interzis!
Ce nu ai voie să faci în faţa blocului primăvara. Intenţiile pot fi bune, dar primeşti amendă. Este interzis!
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Mihai Rotaru nu mai așteaptă! Când urmează să fie prezentat Mirel Rădoi

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”