Wembley, London, UK. 12th July, 2021. The Wembley Park station is packed with people as they wait for the train to travel towards central London. 11/07/2021, Marcin Riehs/Pathos Credit: One Up Top Editorial Images/Alamy Live News
UEFA a extins marţi ancheta împotriva Federaţiei engleze de fotbal după finala EURO 2020, cu Italia
Gymnastics - Artistic Gymnastics - Qualifiers - 2021 European Championship
Programul românilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo în ziua de marți, 3 august
ilie
Exclusiv ”Poate juca lejer la orice echipă din România”. Ilie Dumitrescu, ”vrăjit” de un fotbalist care se bate la retrogradare
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Galerie Foto EURO 2020 | Macedonia de Nord - Olanda 0-3. "Portocala Mecanică" a făcut spectacol. Pandev, ultima reprezentație

articol scris de Digi Sport
21.06.2021, 21:00

Macedonia de Nord - Olanda 0-3, în ultima etapă a grupei C de la EURO 2020. Batavii s-au distrat la Amsterdam și s-au calificat la pas în optimile de finală, cu maximum de puncte.

olanda-macedonia
Macedonia de Nord - Olanda 0-3 / Foto: Profimedia - colaj digisport.ro
  • Baraj EURO: Bosnia si Hertegovina - Ucraina, joi, 21:45, DGS 1

  • Elite League U20: Romania - Italia, joi, 18:00, DGS 1

Macedonenii au început mai hotărâți partida și puteau deschide scorul în minutul 22, când Trajkovski a lovit bara din stânga lui Stekelenburg, însă cei care au marcat au fost olandezii, doar câteva zeci de secunde mai târziu. "Portocala Mecanică" a pornit pe un contraatac devastator, iar Memphis Depay, servit excelent de Malen, a înscris din interiorul careului.

Galerie Foto

Macedonia de Nord - Olanda 0-3, în grupa C de la EURO 2020

Dumfries a fost la un pas să-și treacă în cont un nou gol la EURO 2020, dar Dimitrievski s-a opus. Actul secund a debutat în aceeași notă, cu Olanda la conducere. De Ligt s-a înălțat la un corner peste defensiva Macedoniei de Nord, dar lovitura sa de cap a fost scoasă in extremis de pe linia porții de Trickovski.

În minutul 51, Depay s-a transformat din marcator în pasator și l-a lăsat pe Wijnaldum cu poarta goală. Căpitanul Olandei a îndeplinit o simplă formalitate și a dublat avantajul echipei sale. Șapte minute mai târziu, același Wijnaldum a profitat de o respingere a portarului macedonean și a semnat dubla.


După ce Weghorst a zguduit transversala, s-a produs cel mai emoționant eveniment la meciului. În minutul 68, Goran Pandev a fost înlocuit și a spus adio carierei internaționale. Întreg stadionul l-a aplaudat la scenă deschisă, iar coechipierii săi au stat la rând să-l felicite.

Olanda a terminat Grupa C pe prima poziție, cu punctaj maxim, în timp ce, la prima participare din istorie la un turneu final, Macedonia de Nord a încheiat pe locul patru, fără niciun punct.

Macedonia de Nord - Olanda 0-3, în grupa C de la EURO 2020

Min. 90+4. Final. Macedonia de Nord - Olanda 0-3.

Min. 68 - Schimbare Macedonia de Nord! Goran Pandev este aplaudat la scenă deschisă la ieșirea din teren. Acesta a fost ultimul meci al veteranului pentru echipa națională a Macedoniei de Nord.

profimedia-0616978388
Schimbat în minutul 67 al meciului Macedonia de Nord - Olanda, de la EURO 2020, Goran Pandev și-a încheiat cariera internațională / Foto: Profimedia

Min. 67 - Bară Olanda! Weghorst este aproape de 4-0, dar șutul său zguduie bara transversală a macedonenilor.

Min. 58 - GOL Olanda! Wijnaldum, noul jucător al lui PSG, face dubla! Dimitrievski parează șutul lui Depay, mingea ricoșează la mijlocașul olandezilor, care, din nou, înscrie fără probleme.

profimedia-0616977444
Georginio Wijnaldum face dubla în Macedonia de Nord - Olanda, de la EURO 2020 / Foto: Profimedia

Min. 51 - GOL Olanda! Memphis Depay trece la creație și-i pasează în fața porții lui Wijnaldum, de unde căpitanul batavilor are de îndeplinit o simplă formalitate.

profimedia-0616976787
Georginio Wijnaldum înscrie în Macedonia de Nord - Olanda, de la EURO 2020 / Foto: Profimedia

Min. 50 - Ocazie Olanda! De Ligt reia cu capul, însă Trickovski respinge de pe linia porții.

Min. 46 - Începe repriza a doua.

Min. 45+2 - Pauză.

Min. 29 - Ocazie Olanda! Dumfries este foarte aproape să majoreze avantajul echipei sale, însă reluarea sa din doar câțiva metri este parată in extremis de Dimitrievski.

profimedia-0616973896
Denzel Dumfries ratează o ocazie uriașă în meciul Macedonia de Nord - Olanda, de la EURO 2020 / Foto: Profimedia

Min. 24 - GOL Olanda! "Portocala Mecanică" pornește pe un contraatac devastator, Malen îl servește excelent pe Depay în jurul punctului cu var, iar noul jucător al Barcelonei nu iartă.

profimedia-0616973329
Memphis Depay deschide scorul în Macedonia de Nord - Olanda, de la EURO 2020 / Foto: Profimedia

Min. 22 - Bară Macedonia de Nord! Pandev îi scoate mingea pentru șut lui Trajkovski, atacantul macedonean își ia inima în dinți și șutează din marginea careului, însă nimerește bara din stânga lui Stekelenburg.

Min. 1 - Începe partida.

UPDATE ora 18:00 - Echipele de start:

  • Macedonia de Nord: 1. Stole Dimitrievski - 13. Stefan Ristovski, 14. Darko Velkoski, 6. Visar Musliu, 8. Ezgjan Alioski - 17. Enis Bardi, 5. Arijan Ademi - 7. Ivan Trickovski, 21. Eljif Elmas, 9. Aleksandar Trajkovski - 10. Goran Pandev (căpitan). Selecţioner: Igor Angelovski.
    Rezerve: 12. Risto Jankov, 22. Damjan Siskovski - 3. Gjoko Zajkov, 4. Kire Ristevski, 11. Ferhan Hasani, 15. Tihomir Kostadinov, 16. Boban Nikolov, 18. Vlatko Stojanovski, 19. Krste Velkoski, 20. Stefan Spirovski, 24. Daniel Avramovski, 25. Darko Curlinov.
  • Olanda: 1. Maarten Stekelenburg - 22. Denzel Dumfries, 6. Stefan de Vrij, 3. Matthijs de Ligt, 17. Daley Blind, 12. Patrick van Aanholt - 21. Frenkie de Jong, 8. Georginio Wijnaldum (căpitan), 16. Ryan Gravenberch - 10. Memphis Depay, 18. Donyell Malen. Selecţioner: Frand de Boer.
    Rezerve: 13. Tim Krul, 23. Marco Bizot - 2. Joel Veltman, 4. Nathan Ake, 7. Steven Berghuis, 9. Luuk de Jong, 11. Quincy Promes, 14. Davy Klaassen, 19. Wout Weghorst, 24. Teun Koopmeiners, 25. Jurrien Timber, 26. Cody Gakpo.

    Arbitru: Istvan Kovacs; arbitri asistenţi: Vasile Florin Marinescu, Ovidiu Artene (toţi din România); al patrulea oficial: Gheorghi Kabakov; arbitru de rezervă: Martin Margaritov (ambii din Bulgaria)
    Arbitru video: Marco Di Bello (Italia); arbitri asistenţi video: Paolo Valeri (Italia), Lee Betts (Anglia), Pawel Gil (Polonia)
    Delegat UEFA: Milovan Djukanovic (Muntenegru), observator UEFA pentru arbitri: Francesco Bianchi (Elveţia)

Înaintea partidei directe, Olanda este pe primul loc în grupa C, cu maximum de puncte, șase, și a obținut deja calificarea în optimile EURO 2020, datorită victoriilor cu Ucraina și Austria.

Macedonia de Nord, în schimb, este ultima din grupă, fără niciun punct acumulat în primele două runde, și nu mai are nicio șansă să acceadă în fazele eliminatorii.

Partida Macedonia de Nord - Olanda va marca sfârșitul unei ”ere” la macedoneni, fiind ultimul meci al lui Goran Pandev în tricoul primei reprezentative. Atacantul de la Genoa, ajuns la 37 de ani, spune ”adio” echipei naționale după 120 de meciuri, 121 dacă va evolua la Amsterdam, și 37 de goluri marcate.

Goran Pandev a marcat chiar primul gol al Macedoniei de Nord la EURO 2020, primul turneu final la care participă reprezentativa, în înfrângerea cu Austria de la București, 1-3.

Macedonia de Nord - Olanda LIVE TEXT, ora 19:00, în grupa C de la EURO 2020. Echipele probabile

  • Macedonia de Nord: Dimitrievski - Bejtulai, Velkovski, Musliu - Nikolov, Bardhi, Ademi, Elmas, Alioski - Pandev, Trajkovski
  • Olanda: Stekelenburg - Timber, de Ligt, Ake - Dumfries, Klaasen, Gravenberch, Wijnaldum, Wijndal - de Jong, Malen

Etichete: goran pandev , grupa c euro 2020 , macedonia de nord - olanda


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate

Câştigătorul premiului de categoria I la tragerea Joker din 14 martie s-a prezentat, luni, la...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
gigi baluta
Gigi Becali a auzit că Radunovic a anunțat că pleacă de la FCSB și a intrat în direct: ”A venit la mine la palat”

Întrebat cine a fost cel mai bun fotbalist, Giovanni Becali a răspuns imediat: ”Numărul 1! Un geniu”
giovanni becali 7
Cum arată "Popeye", la 3 ani după ce a recunoscut că și-a injectat ulei de motor pentru a avea bicepși uriași
Russian 'Popeye', 23, with bulging biceps from synthol injections is defeated after only three minutes in MMA contest
Caz de dopaj în SuperLigă! A fost depistat pozitiv: ”Sunt uluit!” Reacția conducerii: ”Am rămas fără cuvinte”
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2024)
Gigi Becali s-a convins, după prima etapă din play-off: "Ea e principala adversară, fără să supăr pe nimeni!"
FOTBAL:PREZENTARE BOGDAN ANDONE LA FCSB (5.06.2019)
Recomandările redacției
ilie
Exclusiv ”Poate juca lejer la orice echipă din România”. Ilie Dumitrescu, ”vrăjit” de un fotbalist care se bate la retrogradare

Video Exclusiv Ionuț Negoiță, atac dur la Mircea Lucescu. ”N-are măsura cuvintelor. Pun pariu că nu va investi la Dinamo”
lucescu-negoita
E gata! Viitorul lui Ionuț Radu a fost decis deja: ”Nu e bine pentru el”. Ce se va întâmpla cu portarul român
ionut-radu
Presa din Ungaria a reacționat după ce Cosmin Matei, jucătorul lui Sepsi, a fost depistat pozitiv
cosmin-matei
Citește și
Cine e Danny Makkelie, arbitrul care a stârnit controverse la Real - PSG 3-1
FC Internazionale v FC Sheriff: Group D - UEFA Champions League
A venit "nota de plată" după ce mii de oameni contagioşi s-au îmbulzit la porţile stadionului Wembley la finala EURO 2020
Wembley, London, UK. 12th July, 2021. The Wembley Park station is packed with people as they wait for the train to travel towards central London. 11/07/2021, Marcin Riehs/Pathos Credit: One Up Top Editorial Images/Alamy Live News
Cum a apărut un mire la ședința foto organizată după nuntă. Imaginile au stârnit ample controverse: „Ar trebui să divorțezi de el!”
Cum a apărut un mire la ședința foto organizată după nuntă. Imaginile au stârnit ample controverse: „Ar trebui să divorțezi de el!”
Louis Munteanu la Rapid! Șucu vrea să-i dea lovitura lui Gigi Becali. „E ținta noastră la vară”
Louis Munteanu la Rapid! Șucu vrea să-i dea lovitura lui Gigi Becali. „E ținta noastră la vară”
Toate detaliile transferului lui Louis Munteanu. Sumă de achiziție + salariul: doar Șucu și Becali și-l permit
Toate detaliile transferului lui Louis Munteanu. Sumă de achiziție + salariul: doar Șucu și Becali și-l permit
A fost deschis testamentul lui Matthew Perry. Cine sunt cei patru beneficiari ai averii actorului din „Friends”
A fost deschis testamentul lui Matthew Perry. Cine sunt cei patru beneficiari ai averii actorului din „Friends”
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Bizarerii marca FRF. Se știu echipele care prind locurile de promovare în Superliga, înainte de startul play-off-ului
Bizarerii marca FRF. Se știu echipele care prind locurile de promovare în Superliga, înainte de startul play-off-ului
De ce spun maghiarii că românii trăiesc ca în America Latină? Ce i-a enervat atât de rău?
De ce spun maghiarii că românii trăiesc ca în America Latină? Ce i-a enervat atât de rău?
Gigantul francez care deschide o nouă fabrică în România. Investiția extraordinară vine cu sute de locuri de muncă și salarii pe măsură
Gigantul francez care deschide o nouă fabrică în România. Investiția extraordinară vine cu sute de locuri de muncă și salarii pe măsură
Tragedie la Miami! A murit iubitul Arynei Sabalenka, la doar 42 de ani
Tragedie la Miami! A murit iubitul Arynei Sabalenka, la doar 42 de ani
11 arestări pentru postări pline de ură pe Facebook. Anglia a anunţat alte ţări cu privire la 123 de conturi "criminale"
Photo Illustration, Kyiv, Ukraine - 29 Jul 2021

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Digi World
VIDEO Momentul în care un polițist furios le ține o lecție unor turiste care râdeau de un străjer din Garda Regală:
VIDEO Momentul în care un polițist furios le ține o lecție unor turiste care râdeau de un străjer din Garda Regală: "Își servește țara, nu e aici pentru a fi ridiculizat"
Digi Animal World
Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat
Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat