Atalanta BC v Liverpool FC - UEFA Europa League Jurgen Klopp, head coach of Liverpool FC, gestures towards fans of Atala
Mesajul lui Jurgen Klopp, la ultimul meci european ca antrenor al lui Liverpool: ”Este o nebunie!”
UEFA Europa League: Feyenoord v AS Roma Rotterdam - The Europa League logo during the 1st leg of the UEFA Europa League
Florin Maxim se gândește la Europa League: "Aici se vor schimba lucrurile!"
gigi-mm
De ce refuză Gigi Becali să revină pe stadion. Posibilul motiv din spatele deciziei patronului FCSB-ului
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport
Alashkert Alashkert
0 - 2
CFR Cluj CFR Cluj
Jo 09.08.2018 20:00

Alashkert - CFR Cluj 0-2. Dublă Ţucudean. Campioana, aproape de playoff

09.08.2018, 20:30

  • SuperLiga: Voluntari - FCU Craiova, marți, 17:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Dinamo, marți, 19:30, DGS 1

Campioana României, CFR Cluj, a învins în deplasare, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa armeană FC Alaşkert Erevan, joi seara, într-o partidă din cadrul primei manşe a turului III preliminar al competiţiei Europa League la fotbal. 

Ambele goluri ale ardelenilor au fost marcate de atacantul George Ţucudean, în minutele 5 şi 49, ultimul din penalty.

Prima repriză a meciului de la Erevan a avut un ritm alert, cu acţiuni ofensive la ambele porţi încă din startul jocului.

După o primă ocazie a lui Păun (min.2), CFR Cluj a deschis scorul prin Ţucudean, care l-a învins pe portarul armenilor din interiorul careului, după o pasă în banda stângă primită de la Mario Camora (min.5). 

Gazdele au încercat să ameninţe poarta clujenilor mai mult cu şuturi de la distanţă, în timp ce acţiunile mai periculoase au aparţinut tot campioanei României, care a ratat două bune ocazii de gol până la pauză, prin Mihai Bordeianu (min.17 şi 33). 

CFR şi-a mărit avantajul după pauză, prin George Ţucudean, care a reuşit dubla în minutul 49, în urma unei lovituri de la 11 m, după ce tot el a fost faultat în careu de Praznovsky, care a văzut cartonaşul galben. 

După cel de-al doilea gol, campioana României a controlat ostilităţile pe teren, graţie superiorităţii tehnice a jucătorilor săi. Armenii, deşi mai agresivi în joc, nu au reuşit să pună cu adevărat în pericol poarta echipei clujene, care a obţinut o victorie meritată în partida de la Erevan. 

Meciul retur se va disputa joi, 16 august, la Cluj-Napoca, de la ora 20,00. 

Dacă va trece de campioana Armeniei, CFR Cluj va juca în play-off-ul Europa League cu câştigătoarea confruntării dintre Legia Varşovia (Polonia) şi Dudelange (Luxemburg). 


CFR Cluj va juca la Erevan meciul tur cu Alashkert, în turul trei preliminar al Europa League, ÎN DIRECT de Digi Sport 1, joi, de la ora 19:00. Şi returul din Gruia va fi transmis ÎN DIRECT la Digi Sport 1, joi, 16 august, de la ora 20:00. Câștigătoarea dublei manșe o va întâlni în play-off-ul competiției pe învingătoarea din dubla Legia Varșovia (Polonia) - F91 Dudelange (Luxemburg). 

Alashkert - CFR Cluj LIVE VIDEO. Gazdele, fără gol pe teren propriu

Alashkert și-a început traseul european în turul I preliminar al Ligii Campionilor, fază în care pierdut ambele meciuri cu Celtic (0-3 acasă și 0-3 în deplasare). Armenii au fost distribuiți apoi în turul 2 preliminar al Europa League. Nu au reușit să înscrie pe teren propriu nici contra campioanei Muntenegrului (0-0 cu Sutjeska), dar au marcat o dată în deplasare, prin fundașul dreapta Mladen Zeljkovic, fără să primească gol.

La finalul sezonului trecut, Alashkert a devenit campioana Armeniei pentru a treia oară la rând. În total, are patru titluri în palmares.

Echipa putea face eventul in aceasta vară, dar a pierdut finala Cupei la lovituri de departajare cu Gandzasar. Și-a luat, apoi, revanşa în Supercupă, 2-0.

În weekend, în prima etapă din campionat, Alashkert a câştigat cu 1-0 în deplasare la Ararat.

Lotul armenilor este cotat la 5,5 milioane de euro. Potrivit transfermarkt.com, cel mai scump jucător al ei este atacantul mexican Cesar Romero (350.000 de euro). Acesta a avut probleme medicale, lipsind în meciurile din turul anterior, dar ar putea fi recuperat până la ora meciului.

Alashkert - CFR Cluj LIVE VIDEO. Ce spune Conceicao

CFR Cluj a devenit campioana României pentru a patra oară în istorie sezonul trecut. Dan Petrescu a plecat în China după ce a luat titlul, iar trupa a intrat pe mâna lui Edi Iordănescu. Trei meciuri a rezistat Iordănescu jr. în Gruia: 1-0 la Craiova în Supercupă, 1-1 cu Botoşani şi 0-1 cu Malmo, apoi a fost readus la echipă Tony Conceicao.

Cu portughezul la timonă, clujenii au remiza în Suedia, 1-1, și au fost eliminați din Liga Campionilor, apoi au câștigat ultimul meci din Liga 1, 2-1 cu Cocordia Chiajna, primind un impuls moral înaintea acestei confruntări.

"Am avut şansa să-i urmăresc pe armeni în ultimele două meciuri ale lor. Prima concluzie pe care am tras-o este că e o echipă foarte puternică. Au unul, chiar doi jucători care pot face oricând diferenţa. Este foarte important să fim concentraţi la maxim. Trebuie să obţinem un rezultat pozitiv, pentru a elimina orice presiune înaintea returului de peste o săptămână. Există o presiune, dar este o presiune pozitivă. Este foarte important pentru întreaga echipă să ne calificăm în grupe. Dacă vom ajunge în play-off, va fi un pic mai dificil. Este o presiune, dar cred că asta ne poate ajuta pe toţi să câştigăm", a declarat Antonio Conceicao, la conferinţa de presă de dinaintea partidei.

Alashkert - CFR Cluj LIVE VIDEO. Fără Arlauskis și Omrani

Dacă ar juca valoarea de piață, CFR Cluj ar câștiga detașat dubla cu armenii. Campioana României este cotată la 23,35 milioane de euro, iar cel mai scump jucător este Cristian Manea (2,20 milioane de euro - aproape jumătate din valoarea totală a lotului lui Alashkert).

Forțat și de accidentarea lui Ciprian Deac, din returul cu Malmo, Antonio Conceicao a făcut o serie de modificări introducându-i pe Mailat, Alex Ioniță, Lang și Bordeianu. Au fost schimbări în toate compartimentele și este posibil ca echipa câștigătoare din meciul cu Concordia să nu se schimbe. Totuși, Conceicao nu se va baza pe Culio, care este suspendat.

Mai mult, Arlauskis și Omrani nu ar fi fost primiți la antrenamentul de miercuri al echipei după ce ar fi fost implicați într-un conflict la Untold alături de portarul Adrian Rus, iar aceștia nu vor fi prezenți la Erevan. Iuliu Mureșan a spus că Omrani e răcit și probabil nu a făcut deplasarea, iar Arlauskis are o problemă medicală, este în lot, dar probabil că nu va fi folosit.

"Toni Conceicao a schimbat jocul echipei, se vede clar că jocul e mai ofensiv, avem o construcție, avem un stil mai ofensiv, avem o idee de joc. A făcut niște schimbări la echipă. Mi-a plăcut și Mailat, i-a lipsit doar golul. Ioniță mi-a plăcut", a spus Iuliu Mureșan, după victoria cu Chiajna.

 

Alashkert Alashkert
CFR Cluj CFR Cluj
  • 90+2 fm

    FINAL DE MECI. CFR Cluj a câştigat cu 2-0 şi are prima şansă la calificarea în playoff-ul Europa League. George Ţucudean a reuşit o dublă. 

  • 90 oc oc

    Ocazie pentru gazde. Şutul lui Manucharyan este deviat şi trece puţin peste poarta lui Arlauskis. 

  • 83 oc oc

    Ocazie pentru gazde. Nenadovic trage din prima, însă Arlauskis reţine. 

  • 82 s s

    A ieşit Bordeianu, a intrat Alexandru Ioniţă.

  • 78 oc oc

    Acţiune periculoasă a lui Mailat pe partea dreaptă, acesta centrează, însă Tambe ratează execuţia din 6 metri. 

  • 68 s s

    A ieşit autorul celor două goluri, George Ţucudean, a intrat Tambe. 

  • 62 s s

    Schimbare la CFR. A ieşit Mailta, a intrat Costache.

  • 53 s s

    Schimbare la Alashkert. A ieşit Marmentini, a intrat Edgar Manucharyan. 

  • 52 s s

    Schimbare la gazde. A ieşit căpitanul Artur Yedigarian, a intrat Danilor Sekulic. 

  • 49 g g

    GOOOL CFR CLUJ. George Ţucudean transformă penaly-ul obţinut tot de el. 

  • 48 p p

    PENALTY PENTRU CFR CLUJ. George Ţucudean profită de neatenţia unui fundaş armean şi obţine penalty. 

  • 46 sr2 sr2

    A început repriza a doua. 

  • 45+3 fr1

    FINAL DE PRIMĂ REPRIZĂ. Campioana României conduce la pauză cu 1-0, după golul marcat de George Ţucudean, în minutul 5. 

  • 41 fm fm

    Artur Yedigarian trage de la distanţă, mingea se duce la distanţă de poarta lui Arlauskis. 

  • 33 oc oc

    Ocazie pentru CFR Cluj. Şutul lui Bordeianu trece puţin pe lângă poarta apărată Cancarevic.

  • 29 cg cg

    Daniel Stojkovic este avertizat după o intrare dură asupra lui Mailat la mijlocul terenului. 

  • 27 cg cg

    Artur Yedigarian este avertizat. Jucătorul celor de la Alashkert a ieşit din zid înainte ca CFR Cluj să execute o lovitură liberă. 

  • 22 oc oc

    Încă o acţiune periculoasă a celor de la CFR Cluj. Bordeianu pătrunde în centru, îi pasează lui Mailat, acesta trage de la marginea careului, însă Cancarevic reuşeşte să reţină. 

  • 17 oc oc

    Acţiune periculoasă a celor de la CFR Cluj. Cursă bună a lui Păun pe partea dreaptă, acesta pasează în spate, dar şutul lui Bordeianu este dezamăgitor. 

  • 13 fm fm

    Gazdele combină în jumătatea de teren a clujenilor, dar şuturile armenilor nu l-au pus în dificultate pe Arlauskis. 

  • 5 g g

    GOOOL CFR CLUJ. Ţucudean a primit o pasă superbă de la Camora, iar atacantul CFR-ului nu a ratat. A marcat printr-o "scăriţă" de efect. 

  • 2 oc oc

    Prima ocazie a meciului. Camora trimite la colţul lung, însă Păun ratează incredibil din câţiva metri. Jucătorul CFR-ului a trimis mingea în plasa laterală. 

  • 1 sr1 sr1

    A început meciul. 

Serhiy Boiko
Serhiy Boiko
Viktor Matyash
Oleksandr Voytyuk
Mykola Balakin
teren fotbal
O. Čančarević
Artak Yedigaryan
T. Voskanyan
D. Stojković
O. Praznovsky
G. Daghbashyan
Gustavo Marmentini
A. Grigoryan
Artur Yedigaryan
Jefferson
U. Nenadović
H. Avagyan
G. Antonić
A. Dashyan
A. Manukyan
C. Romero
D. Sekulić
A. Simonyan
Alashkert V. Sukiasyan
G. Arlauskis
C. Manea
Paulo Vinicius
A. Mureșan
Camora
M. Bordeianu
O. Hoban
D. Đoković
A. Păun
G. Țucudean
S. Mailat
A. Conceicao CFR Cluj

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media