FC Voluntari i-a găsit înlocuitor lui Nicolae Dică
Sebastian Colțescu / Foto: Sport Pictures
Exclusiv Reacția lui Victor Angelescu, după ce în stenograme a apărut că Daniel Niculae l-a sunat pe arbitru înaintea meciului
bataie 16
Exclusiv Decizia ”destul de costisitoare” luată în premieră de Dinamo, după sancțiunea dură primită
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Digi Sport Special
FCSB FCSB
3 - 2
Universitatea Craiova Universitatea Craiova
Du 31.03.2019 21:30

FCSB - Craiova 3-2. Rezerva Gnohere a adus victoria roș-albaștrilor, după un meci nebun, cu greșeli mari de arbitraj

31.03.2019, 22:30

  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

FCSB a început tare derby-ul cu Craiova, din a treia etapă a play-off-ului, iar Hora a deschis scorul în minutul 8, după o centrare a lui Junior Morais. Oltenii au primit penalty în minutul 22, la un fault al lui Teixeira asupra lui Fortes. Cu câteva secunde mai devreme, mingea trimisă de Fortes a lovit bara. Bancu a transformat cu siguranță lovitura de pedeapsă și a făcut 1-1.

În minutul 30, Man și-a adus echipa în avantaj, după un corner executat de Tănase și o bâlbâială în careu. În prelungirile primei reprize, Donkor a centrat de pe dreapta, iar Cicâldău a trimis cu capul pentru 2-2, după o fază suspectă de fault în atac.

Nebunia a continuat și în partea secundă, când Benzar a marcat în minutul 55, dar golul i-a fost anulat de Hațegan pe motiv de offside. Până la urmă, Gnohere, care a intrat în minutul 50, a fost omul de 3 puncte al roș-albaștrilor, marcând cu capul din centrarea lui Junior Morais.


Știrea inițială:

FCSB - Craiova LIVE VIDEO | Pentru a doua oară în 2019, FCSB și Craiova se vor duela pe ”Arena Națională”, dar de data aceasta în play-off. În sezonul regulat s-au impus roș-albaștrii cu 3-2, după un meci superb, astfel că acum toată lumea se așteaptă la o prestație la fel de bună.

Rămâne de văzut ce vor reuși jucătorii, mai ales că acum se jocă, cum s-ar spune, cu titlul pe masă. Roș-albaștrii nu mai au voie să facă niciun pas greșit, mai ales acum după ce campioana CFR a câștigat în fața Astrei, scor 1-0.

UPDATE Ora 12:03. Anunț de ultimă oră al oficialilor FCSB! Pentru partida de diseară, organizatorii mizează pe aproximativ 20.000 de spectatori. Dintre aceștia, în jur de 3.000 vor fi susținători de-ai Craiovei. În acest moment este știut clar faptul că în Bănie s-au comercializat 1500 de tichete, la fel ca și data trecută, la duelul din sezonul regulat.

În altă ordine de idei, diriguitorii roș-albaștrilor au mai precizat, tot în această dimineață, că accesul în stadion se va face de la ora 18:30.

Dincolo de miza titlului, încleștarea de diseară are și un iz de ”război”, după memoriul pe care oficialii oltenilor l-au înaintat către FRF prin care au cerut anchetarea partidei Astra - FCSB 0-2. Dacă elevii lui Mihai Teja au preferat să nu comenteze acest demers, în schimb patronul Gigi Becali a fost vehement

”Au o gândire diabolică, ei consideră că dacă eu am împrumutat clubul sunt acționar și la Astra. Cu alte cuvinte, ei spun că sunt acționar la două cluburi și nu am voie să fiu acționar la două cluburi. Vă dați seama ce gândire diabolică au.

Vă dați seama ce mizerie, e vorba de puțină decență, de puțin bun simț. Păi, tu vii să vorbești când tu ai băgat juniorii cu Craiova. Să vă fie rușine. Dumnezeu vede și o să se arate pricina mâine seară”, a declarat Becali, la ”Digi Sport Matinal”.

FCSB - Craiova | ”Cine este Craiova?” Războiul declarațiilor dintre Craioveanu și Duckadam

Gică Craioveanu, directorul de imagine al grupării din Bănie, a răbufnit la adresa lui Helmuth Duckadam, după ce fostul mare portar al Stelei / FCSB s-a întrebat retoric ”cine este Craiova până la urmă?”. Oficialul Craiovei ”s-a dezlănțuit” pe rețelele de socializare.

”Domnule Duckadam, legendo, vă respectăm enorm pentru tot ceea ce ați realizat pentru fotbalul românesc, pentru imaginea pe care ați reușit s-o creați peste hotare. Însă este a doua oară când ne atacați public și consider că este prea mult. Stop.

Vă rog să respectați clubul Universitatea Craiova, suporterii ei care țin vii toate stadioanele din România prin prezența lor numeroasă. Dinspre Craiova nu s-a vorbit niciodată urât vizazi de FCSB sau Steaua, așa că ne-am dori ca și dumneavoastră să ne respectați din acest punct de vedere și fiecare club să-și vadă de drumul lui. Consider că suntem singura echipă din țară care își respectă în totalitate legendele, are grijă de ele și sunt în permanență aproape de club, jucători, staff tehnic și suporteri.

Suntem o echipă care s-a bătut cu voi toată viața, implicit mi se pare de-a dreptul deranjant să spuneți: „cine e Craiova?". Domnule Duckadam, noi suntem primii care au pus România pe harta fotbalului european. Restul e tăcere. Să lăsăm fotbalul și fair-play-ul să vorbească”, a fost mesajul pe care Craioveanu l-a postat pe facebook.

FCSB - Craiova | Echipele probabile

Duelul de diseară de pe Arena Națională se anunță unul extrem de interesant, mai ales că ambii antrenori, Mihai Teja și Devis Mangia, au la dispoziție cam tot ce au mai bun în acest moment. Singura excepție, una importantă. totuși, este aceea că oltenii nu se pot baza pe golgheterul Elvir Koljic (23 de ani), accidentat
Totuși, tehnicianul italian are soluții în lot și se gândește să mizeze din primul minut și pe Andrei Cristea, dar și pe Carlos Fortes.

De partea cealaltă, Mihai Teja este mai relaxat din acest punct de vedere. Mihai Pintilii și-a revenit și va fi titular, în timp ce Marko Momcilovic va fi în lot și va putea fi utilizat în funcție de evoluția scorului. MM Stoica, directorul sportiv al roș-albaștrilor, spunea în iarnă că echipa va arăta mult mai bine după ce vor reveni în primul 11 cei doi jucători. 

FCSB - Craiova | Gigi Becali contraatacă vorbeşte despre modul în care oltenii au primit loc în liga a 2-a

Gigi Becali susține că actuala echipă a celor de la Craiova ar fi fost primită ilegal în liga a 2-a și a vorbit despre înfiinţarea actualei echipe din Bănie. Becali afirmă că totul a fost făcut politic și a dezvăluit o discuție pe care a avut-o cu Viorel Hrebenciuc.

”Dacă vreți, vorbim și de cum a luat Rotaru Craiova. Că i-am primit în liga a 2-a ilegal. Hrebenciuc i-a dat echipa, mi-a zis el: 'Băi, Gigi, eu i-am dat-o. Am vorbit cu Olguța Vasilescu și i-am zis să i-o dea lui Rotaru'. E fin cu băiatul lui Hrebenciuc. Noi l-am primit ilegal, trebuia să o ia din divizia a 4-a, nu din liga a 2-a. Ei l-au distrus pe Mititelu și au zis: 'Hai să dăm un loc în liga a doua orașului Craiova'.

Hrebenciuc a zis: 'Olguța, tu ești primăriță și eu sunt mare. Tu nu prea ai putere, dă-i echipa lui Rotaru'. Olguța venise de la PRM, unde a fost servitoarea lui Vadim Tudor, iar Hrebenciuc era puternic în PSD. Acum, vii tu, Rotaru, și faci mizerii, după ce vii cum vii, mai inventezi și tâmpenii!?”, a declarat Gigi Becali, la ”Digi Sport Matinal”.

FCSB - Craiova | Cum a luat fiinţă actuala echipă din Bănie

În iulie 2011 a avut loc dezafilierea provizorie a Universităţii Craiova, echipa patronată de Adrian Mititelu. Decizia luată de Comitetul Executiv a fost ratificată de Adunarea Generală a FRF în mai 2012, atunci când i-a fost atribuit Craiovei un loc în Liga a 2-a. La vremea respectivă, primar era Aurel Solomon. Între mai 2012 şi iulie 2013 s-au făcut mai multe planuri, între care inclusiv o nouă grupare care să fie patronată tot de Adrian Mititelu.

Până la urmă s-a ajuns la varianta în care Clubul Sportiv condus de Pavel Badea a reînfiinţat secţia de fotbal, desprinsă la momentul privatizării din 1993, care s-a asociat cu o societate la care acţionari erau Mihai Rotaru, Adrian Andrici şi Laviniu Beze. Primar era Lia Olguţa Vasilescu.

FCSB - Craiova | Finanțatorul Craiovei mergea la meciurile Stelei

Gigi Becali vorbit şi despre informaţiile apărute recent, conform cărora actualul finanțator al oltenilor era susținător al echipe FCSB, fosta Steaua.

”E adevărat, am auzit și eu, dar nu e relevant faptul că avea lojă la noi, ținea omul cu Steaua, era la București atunci. Acum a luat o echipă, ține cu echipa lui, e normal asta”, a mai spus Becali, la Digi Sport Matinal.

Partida dintre FCSB și Craiova se va disputa duminică, de la ora 20.30, pe Arena Națională, și va fi transmisă în direct de Digi Sport 1. Meciul va putea fi urmărit în format live text și video pe digisport.ro.

FCSB - Craiova | Câți spectatori sunt așteptați pe Arena Națională. Prețul biletelor

La partida precedentă dintre cele două formații, disputată tot pe Arena Națională, la stadion au asistat în jur de 20.000 de spectatori, iar organizatorii speră sa depășească această cifră la meciul de diseară. Prețul celui mai ieftin tichet este de 10 lei, la peluză, iar cel mai scump costă 100 lei, la VIP.

După două runde disputate în play-off, oltenii ocupă poziția a doua cu 29 de puncte, iar FCSB se află pe locul trei cu 28 de puncte, lider fiind CFR Cluj. Ardelenii au 33 de puncte înaintea acestei etape.

5000 de olteni şi-au anunţat prezenţa în tribunele Arenei Naţionale. La partida din campionat, din Bucureşti, aproximativ 3000 de fani ai Craiovei au fost pe cel mai mare stadion al ţării. Din informaţiile Digi Sport, în Bănie s-au dat deja, ca și data trecută, 1500 de tichete.

PELUZĂ - 10 LEI
TRIBUNA 2 - INEL 1 PERIFERIC - 40 LEI
TRIBUNA 2 - INEL 1 CENTRAL - 60 LEI
VIP 3 - 50 LEI
VIP 2 - 75 LEI
VIP 1 - 100 LEI

Programul caselor de bilete:
Azi -  10:00 - 20:30

FCSB FCSB
Universitatea Craiova Universitatea Craiova
  • 90+5 final

    Final de meci. FCSB se impune cu 3-2, după o partidă nebună.

  • 90+2 cg cg

    Bărbuț primește cartonaș galben.

  • 90+1 cg cg

    Planic primește cartonaș galben.

  • 89 s s

    Nedelcu intră în locul lui Hora.

  • 88 s s

    Acka e înlocuit cu Nuno Rocha.

  • 84 oc oc

    Bancu centrează de pe stânga, iar Bărbuț trimite în bară.

  • 75 s s

    Drăghici este înlocuit cu Cristea.

  • 71 g g

    GOOOOOL FCSB! Junior Morais are o acțiune pe partea stângă, face un "un-doi" cu Coman, apoi centrează în careu, iar Gnohere reia cu capul, din plonjon și marchează.

  • 70 s s

    Coman intră în locul lui Pintilii.

  • 61 s s

    Mihăilă este înlocuit cu Bic.

  • 60 oc oc

    Man șutează din marginea careului, dar Pigliacelli deviază în corner.

  • 55 fm fm

    Gol anulat FCSB! Benzar trimite în poartă, dar Hațegan anulează reușita pentru offside. Faza este una destul de controversată, iar roșalbaștrii protestează.

  • 53 cg cg

    Mateiu primește cartonaș galben.

  • 50 oc oc

    Filip șutează tare, dar Pigliacelli e la post și respinge.

  • 50 s s

    Teixeira, cel care a provocat penalty-ul, este schimbat cu Gnohere.

  • 47 oc oc

    Bancu centrează, iar Mihăilă trimite cu capul peste transversală.

  • 46 sr2

    Începe repriza secundă.

  • 45+3 fr1

    La pauză, FCSB și Craiova sunt la egalitate, 2-2.

  • 45+2 g g

    GOOOOOL Craiova! Donkor centrează de pe dreapta, iar Cicâldău trimite cu capul și egalează în prelungirile primei reprize. Faza e suspectă de fault al lui Cicâldău asupra lui Benzar.

  • 42 oc oc

    Bară Craiova. Drăghici intră în careu pe partea stângă, îl întoarce pe Banzar pe toate părțile, centrează, dar mingea e atinsă de Benzar și cade pe transversală.

  • 30 g g

    GOOOOOL FCSB! Dennis Man își readuce echipa în avantaj, după un corner al lui Tănase și o bâlbâială în careu, în urma căreia mingea ajunge la el.

  • 23 g g

    GOOOOOL Craiova! Bancu transformă cu siguranță lovitura de pedeapsă.

  • 22 p p

    Penalty Craiova! După o bară a lui Fortes, mingea ajunge la Bărbuț, care este faultat de Teixeira în careu, iar arbitrul Hațegan arată punctul cu var.

  • 14 cg cg

    Nicușor Bancu primește cartonaș galben.

  • 8 g g

    GOOOOOL FCSB! Junior Morais rezistă în duelul cu Donkor, îi pasează lui Hora în careu, iar atacantul roș-albaștrilor împinge mingea în plasă. Este al cincilea gol în 7 etape jucate de Hora în acest sezon.

  • 1 fm

    O mulțime de petarde explodează în tribune, iar unele ajung pe teren. Mihai Stoica se duce la galerie.

  • 1 sr1

    Începe meciul.

Ovidiu Hațegan
Ovidiu Hațegan
Octavian Șofre și Sebastian Gheorghe
teren fotbal
C. Bălgrădean
R. Benzar
B. Planić
I. Cristea
Junior Maranhão
M. Pintilii
L. Filip
D. Man
F. Tănase
Filipe Teixeira
A. Hora
A. Vlad
D. Nedelcu
F. Coman
H. Gnohéré
O. Moruţan
M. Momčilović
M. Roman
L. Popescu
R. Kelić
M. Briceag
M. Fedele
FCSB Mihai Teja
M. Pigliacelli
I. Donkor
Tiago Ferreira
N. Bancu
A. Mateiu
A. Cicâldău
C. Bărbuţ
V. Mihaila
S. Drăghici
Carlos Fortes
O. Bic
Nuno Rocha
Andrei Cristea
R. Huth
Devis Mangia Universitatea Craiova

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media