FOTBAL:FCSB-FARUL CONSTANTA, SUPERLIGA SUPERBET (5.02.2024)
Atacantul pe care Raul Rusescu l-ar cumpăra ”cu ochii închiși” la FCSB. ”Îmi place la nebunie!”
Exclusiv Dinamo a pregătit ”planul B”, după ce a fost sancționată dur: ”Sperăm ca Tribuna 1 să fie plină!”
FOTBAL:FCSB-FARUL CONSTANTA, SUPERLIGA SUPERBET (5.02.2024)
Atacantul pe care Raul Rusescu l-ar cumpăra ”cu ochii închiși” la FCSB. ”Îmi place la nebunie!”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport
Dinamo Bucureşti Dinamo Bucureşti
0 - 1
FCSB FCSB
Mi 03.02.2021 20:45

Dinamo - FCSB 0-1. Oaspeții, care au avut și o bară, câștigă pe terenul rivalei în Liga 1 după 6 ani. "Câinii", șansă imensă la ultima fază

03.02.2021, 22:40

  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

FCSB a câștigat cu 1-0 derby-ul cu Dinamo, în care a avut și o bară, însă "câinii" au irosit o șansă imensă la ultima fază. E prima victorie a roș-albaștrilor pe terenul marii rivale în Liga 1 după 6 ani.

Dinamo - FCSB 0-1. Prima victorie a roș-albaștrilor pe terenul marii rivale în Liga 1 după 6 ani

Derby-ul a început cu roș-albaștrii în atac, iar tânărul Octavian Popescu nu a nimerit poarta din centrarea lui Ovidiu Popescu. După 8 minute de joc, Tănase a deschis scorul și a devenit golgheterul campionatului, cu 15 reușite.

Roș-albaștrii au ratat apoi o ocazie mare, la o centrare în fața porții ,când Coman și Octavian Popescu s-au "invitat" reciproc. Primul semn al dinamoviștilor în atac a fost dat de Nemec, care nu a nimerit poarta, însă tot FCSB a fost mai periculoasă.

Octavian Popescu a șutat în blocaj, iar apoi Coman a irosit două șanse uriașe în interval de câteva secunde. La cealaltă poartă, Sorescu a tras aiurea în loc să-i paseze lui Nemec în fața porții, iar primul șut pe poartă al "câinilor" a venit abia în minutul 45, când Vlad a boxat "trasorul" lui Anton.

Dinamo - FCSB 0-1. Noul transfer al roș-albaștrilor, Ante Vukusic, a nimerit bara

Ultima șansă a primei reprize le-a aparținut celor de la FCSB. În startul reprizei secunde, Ovidiu Popescu a trimis razant cu bara, iar apoi portarul dinamoviștilor a intervenit perfect la șuturile lui Coman și Octavian Popescu.

Dinamoviștii au încercat poarta prin Nemec, dar Vlad a reținut. La cealaltă poartă, Tănase, Moruțan, Octavian Popescu și Coman au lucrat o fază spectaculoasă, dar șutul ultimului a fost deviat în corner.

Dinamo - FCSB 0-1. Nepomuceno a ratat o șansă imensă la ultima fază a meciului

"Câinii" au irosit o șansă mare, prin Fabbrini, al cărui șut a ocolit de puțin vinclul. În minutul 79, Dinamo a rămas în 10 oameni, după al doilea galben încasat de Steliano Filip, iar asta s-a văzut imediat pentru că noul transfer al roș-albaștrilor, Ante Vukusic, a nimerit bara.

Cu toate acestea, "câinii" puteau smulge un punct chiar la ultima fază a meciului, când Nepomuceno a trimis foarte aproape de bară. Dinamo, care venea după două victorii consecutive, a bifat al patrulea eșec la rând în fața marii rivale. Ultima dată s-a impus în februarie 2020.

FCSB rămâne pe primul loc în Liga 1 și este neînvinsă în ultimele 8 meciuri din campionat.

VIDEO cu rezumatul meciului:


Știrea inițială:

Meciul dintre Dinamo și FCSB poate fi urmărit de la 20:45 ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 și pe digisport.ro pentru abonații RCS-RDS.

”Câinii” lui Jerry Gane vin cu un moral bun după două victorii consecutive obținute în campionat, cu Gaz Metan Mediaș și UTA Arad, care i-au adus pe locul nouă, la trei puncte distanță de ultimul loc de play-off, ocupat de Chindia.

Ultimul succes al lui Dinamo din derby a fost în urmă cu aproape un an, pe 16 februarie 2020, când antrenor era Dusan Uhrin. De atunci, cele două rivale s-au mai întâlnit în trei partide, toate fiind câștigate de FCSB.

Jerry Gane: ”Vă dați seama cum ar fi să le mulțumim cu o victorie?”

Antrenorul lui Dinamo vrea să bată FCSB și să le dedice victoria suporterilor, care sunt din ce în ce mai implicați la club. Singurul absent din lotul lui Dinamo pentru această partidă este Andrei Blejdea, care s-a accidentat înainte de meciul cu FC Botoșani. Acesta ar putea fi în lot pentru următorul meci din campionat al ”câinilor”, cu Universitatea Craiova.

„Echipa este motivată, îmi pare rău că nu avem suporteri în tribune! Pe jucători îi simt foarte motivați și încrezători după ultimele etape de campionat.

(n.r - Diferența din clasament contează?) Nu neapărat! Rivalitatea dintre cele două echipe este atât de mare încât poziția din clasament contează mai puțin. Nu există o favorită.

Vă dați seama cum ar fi să le mulțumim printr-o victorie? Suporterii noștri așteaptă autocarul, ne transmit toată energia lor, ei trăiesc pentru echipă. Sper din toată inima să reușim un rezultat pozitiv!", a declarat Gane, la conferința de presă premergătoare meciului.

FCSB are nevoie de o victorie pentru a rămâne lider

De partea cealaltă, FCSB este pe primul loc în Liga 1 și este neînvinsă în ultimele șapte meciuri din campionat. Cu 45 de puncte, echipa lui Toni Petrea este la un singur punct în fața urmăritoarei CFR Cluj, iar cu o victorie în derby-ul cu Dinamo și-ar asigura prima poziție pentru cel puțin încă o etapă.

”Este un derby, chiar dacă Dinamo nu este în partea superioară a clasamentului. Rivalitatea și orgoliile fac să fie un derby, din care sper să ieșim învingători, să ne facem suporterii fericiți.

Noi încercăm să pregătim fiecare meci, la fel, la victorie. E un meci de campionat pe care trebuie să-l câștigăm cu orice preț.

Ei au două victorii în ultimele două meciuri, înseamnă că au o formă sportivă bună. Am convingerea că arbitrajul de mâine seară va fi bun și nu va influența rezultatul”, a declarat Toni Petrea.

Dinamo Bucureşti Dinamo Bucureşti
FCSB FCSB
  • 90+4 oc oc

    Ocazie mare Dinamo. Nemec centrează de pe dreapta, iar Nepomuceno reia cu capul la o palmă de bară.

  • 90+2 cg cg

    Anton primește cartonaș galben.

  • 88 cg cg

    Sorescu primește cartonaș galben.

  • 86 oc oc

    Bară FCSB. Octavian Popescu îi pasează perfect lui Vukusic, care se demarcă excelent, preia cu stângul și șutează cu dreptul, dar nimerește bara.

  • 79 cgr cgr

    Steliano Filip primește al doilea cartonaș galben pentru un fault la Vukusic și este automat eliminat.

  • 77 s s

    Vukusic intră în locul lui Coman.

  • 73 s s

    Gueye intră în locul lui Achim.

  • 73 s s

    Nepomuceno intră în locul lui Fabbrini.

  • 71 s s

    Oaidă intră în locul lui Olaru.

  • 69 oc oc

    Ocazie Dinamo. Nemec îi așează mingea lui Fabbrini, care driblează scurt și șutează din afara careului, dar puțin pe lângă vinclu.

  • 68 s s

    Perianu intră în locul lui Șut.

  • 63 oc oc

    Ocazie FCSB. Tănase îi așează mingea lui Moruțan, care trage în Gol. Faza continuă, Octavian Popescu îi pasează cu călcâiul aceluiași Coman, care șutează tare din apropiere, dar în blocaj.

  • 58 s s

    Gol intră în locul lui Răuță.

  • 57 oc oc

    Ocazie Dinamo. Fabbrini îi pasează lui Nemec, care șutează din prima, dar Vlad reține.

  • 56 g g

    Ocazie FCSB. Tănase centrează pentru Octavian Popescu, dar șutul său e apărat de Eșanu.

  • 54 oc oc

    Ocazie FCSB. Eșanu respinge șutul lui Coman. Faza continuă, dar dinamoviștii îndepărtează pericolul în cele din urmă.

  • 50 oc oc

    Ocazie FCSB. Ovidiu Popescu recuperează din picioarele lui Steliano Filip, ia o acțiune pe cont propriu și șutează la colțul scurt, dar mingea trece milimetric pe lângă poartă. 

  • 46 sr2

    Începe repriza a doua.

  • 45+3 fr1

    La pauză, Dinamo - FCSB 0-1.

  • 45+3 oc oc

    Ocazie FCSB. Coman centrează din lovitură liberă, Tănase îi pasează lui Radunovic în fața porții, dar Nemec respinge din fața unui adversar.

  • 45 oc oc

    Ocazie Dinamo. Achim îi pasează lui Anton, care trage tare din afara careului, dar Vlad boxează spectaculos.

  • 36 oc oc

    Ocazie Dinamo. Sorescu e lansat perfect pe dreapta, intră în careu și șutează la colțul lung, pe lângă poartă, în loc să-i paseze lui Nemec în fața porții.

  • 32 oc oc

    Ocazie mare FCSB. Octavian Popescu îi pasează lobat lui Coman, în fața porții, jucătorul de la FCSB greșește pașii și Steliano Filip degajează. Faza continuă, iar Octavian Popescu îi pasează aceluiași Coman, care șutează la colțul lung, dar Eșanu parează.

  • 30 oc oc

    Ocazie FCSB. Centrarea lui Ovidiu Popescu în careu e respinsă până la Octavian Popescu, care șutează în blocajul lui Filip.

  • 18 oc oc

    Ocazie Dinamo. Filip centrează din lovitură liberă, Nemec reia cu capul, dar mingea trece peste poartă.

  • 11 oc oc

    Ocazie FCSB. Tănase centrează din lovitură liberă în careu, dar Coman și Octavian Popescu se invită reciproc și portarul reține.

  • 10 cg cg

    Bejan primește cartonaș galben.

  • 8 g g

    GOOOOL FCSB! Florin Tănase dechide scorul cu un șut de la marginea careului. Tănase a ajuns la 15 goluri și e golgheterul campionatului.

  • 5 oc oc

    Ocazie FCSB. Ovidiu Popescu centrează în careu, de unde Octavian Popescu reia cu capul pe lângă poartă.

  • 2 s s

    Achim intră în locul lui Crețu.

  • 1 sr1

    Începe derby-ul.

Sebastian Colțescu
Sebastian Colțescu
Daniel Mitruți și Mihai Marica
teren fotbal
M. Eşanu
And. Radu
A. Puljić
F. Bejan
S. Filip
D. Sorescu
P. Anton
A. Răuță
D. Fabbrini
G. Cretu
A. Nemec
A. Mitrovic
R. Grigore
V. Achim
R. Moldoveanu
M. Gueye
M. Ehmann
J. Gol
A. Mihaiu
G. Nepomuceno
S. Tarnovanu
V. Crețu
Dinamo Bucureşti Ionel Gane
A. Vlad
O. Popescu
I. Cristea
A. Miron
R. Radunović
D. Olaru
A. Şut
O. Moruţan
O. Popescu
F. Tănase
F. Coman
G. Simion
D. Nedelcu
I. Vînă
A. Buziuc
O. Perianu
R. Oaidă
W. Sneijder
Anton Petrea FCSB

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media