• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Săritorul în înălțime Mihai Donisan, iertat de curând de o suspendare pentru consum de meldonium, a obținut locul al doilea la Grand Prix-ul de sărituri de la Zoetermeer (Olanda), dar situația sa le dă emoții mari membrilor Federației Române de Atletism, care se tem chiar de o excludere a țării noastre din structurile internaționale în această ramură sportivă.

Decizia Agenţiei Naţionale Antidoping, de a-i ridica săritorului în înălțime Mihai Donisan suspendarea provizorie pentru consum de meldonium, a fost luată fără consultarea Federației Române de Atletism și nici nu poate fi contestată.

În schimb, măsura luată de ANAD ar putea avea urmări grave pentru forul național.

"Prin această decizie am putea avea mari probleme, inclusiv excluderea Federației Române de Atletism din forurile internaționale. Decizia ANAD cu privire la sportivul Donisan încalcă flagrant dispozițiile legii 227/2006 - după care funcționează agenția și comisiile adiacente. Îmi asum tot ceea ce spun și o să sesizez organele statului. Această decizie a fost fără acordul Federației și fără drept la contestație", a spus, în exclusivitate pentru Digi Sport, Eleodor Roșca, un membru al consiliului Federației Române de Atletism.

Miercuri, la Grand Prix-ul de la Zoetermeer (Olanda), Donisan a sărit peste ștacheta ridicată la 2,23 m și a terminat concursul pe locul al doilea. Primul clasat a fost bulgarul Tihomir Ivanov (2,26 m), iar locul al treilea i-a revenit britanicul Chris Kendu (2,23 m).

Vineri, 24 iunie, de la ora 15:00, are loc o adunare a Biroului Federal al Federației Române de Atletism. În cadrul acestei ședințe se va discuta și dreptul de participare a lui Mihai Donisan la Balcaniada de la Pitești, care se desfășoară în acest weekend.

Mihai Donisan (27 de ani) este calificat și la Jocurile Olimpice de la Rio.