• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Constantina Diţă a ratat şansa de a deveni noul preşedinte al Federaţiei Române de Atletism. Campioana olimpică de la Beijing nu a prins nici turul 2 al alegerilor pentru şefia Federaţiei, unde au ajuns Florin Florea şi Traian Badea.

Florea a devenit noul preşedinte după ce a adunat 103 voturi la ultimul tur de scutin, 20 mai mult decât contracandidatul Badea.

Florin Florea a fost în 2013, pentru o perioadă scurtă, secretarul general al Federaţiei Române de Atletism, iar în ultima perioadă a fost consilierul ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca.

În afara celor doi şi a Constantinei Diţă, au mai candidat pentru cea mai înaltă funcţie din Federaţie Monica Iagăr, Cristinel Iacoban şi Constantin Obreja.

În primul tur, în care au fost exprimate 195 de voturi, au ieşit din cursă Constantina Diţă şi Monica Iagăr, care au strâns doar 27, respectiv 18 voturi. Cu cele mai multe voturi în primul tur, Florin Florea (75) şi Traian Badea (54), fost vicepreşedinte, s-au înfruntat în turul decisiv.

Pentru cele patru funcţii de vicepreşedinte au fost aleşi Grigore Ursanu (121 voturi), Vasile Bogdan (106), Virgil Preda (106) şi Tudor Bogdan (98). 

Florin Florea a anunţat că îl va numi ca secretar general interimar pe Augustin Iancu, în timp ce actualului secretar general Dan Buliga i s-a propus funcţia de secretar general adjunct. 

Fostul preşedinte, Sandu Ion, nu a mai candidat, iar Diţă anunţase că va reveni în România, la aproape două decenii după plecarea în SUA, în cazul în care va avea succes la alegeri.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT