• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Povestea lui Manuel Charr pare desprinsă din scenariile de la Hollywood. Pugilistul născut în Beirut a ajuns în Germania ca refugiat libanez, pe când avea 5 ani, cu gândul de a se apuca de box. La 16 ani a trecut prin prima experienţă nefastă, când a fost înjunghiat în spate. A supravieţuit, deşi lama cuţitului a trecut foarte aproape de coloana vertebrală.

În 2015, după o altercaţie într-un restaurant, Charr a fost împuşcat de patru ori în abdomen, însă şi de această dată a supravieţuit miraculos. Coşmarul germanului nu s-a încheiat. În aprilie, după mai multe controale amănunţite, medicii l-au anunţat că articulaţiile de la ambele şolduri trebuie să fie înlocuite, pentru a scăpa de dureri şi pentru a se putea deplasa. Totul însă cu un preţ, acela de a nu mai putea practica sportul de performanţă. Şi de această dată însă Charr s-a încăpăţânat şi a dat peste cap pesimismul doctorilor.

La şapte luni distanţă, pugilistul de 33 de ani a urcat în ring pentru a-l înfrunta pe colosul rus de doi metri şi doi centimetri, Alexander Ustinov, pentru centura mondială WBA Regular, la categoria grea, rămasă vacantă. Germanul a surprins pe toată lumea după ce a reuşit să-şi domine în aproape toate rundele adversarul, pe care l-a şi trimis o dată la podea. Martori ai gloanţelor încasate de Charr sunt cicatricile înfiorătoare de pe abdomen, pe care Manuel le-a afişat la cântarul oficial dinaintea meciului.

Charr, supranumit "Rocky", a devenit primul pugilist din lumea arabă campion mondial la categoria grea, după decizia unanimă împotriva lui Ustinov. Totodată, având cetăţenie germană, Charr este şi primul neamţ campion mondial al greilor după 85 de ani.

Manuel Charr, care a ajuns la 31 de victorii, dintre care 17 obţinute prin KO şi 4 înfrângeri, ar putea da piept cu cel mai tare greu al momentului, britanicul Anthony Joshua, deţinător al celeilalte centuri în versiunea WBA, cea World.