• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Boxerul român Lucian Bute a trecut cu bine un prim test al cântarului la Montreal, în perspectiva meciului cu Eleider Alvarez, programat pe 24 februarie, în Canada, după cum a anunţat fostul campion mondial într-un mesaj postat pe reţelele de socializare. Învingătorul dintre Bute şi Alvarez va boxa pentru centura WBC la categoria semigrea.

''Astăzi am trecut cu bine proba cântarului de 30 de zile conform regulamentului WBC. Trebuia să avem maximum 87,54 kg. Adversarul meu Eleider Alvarez a avut 86,73 kg, iar eu am avut 83,96 kg. Pentru 24 februarie trebuie să ne încadrăm în 79,34 kg'', a anunţat Bute. Meciul cu Alvarez va avea loc pe 24 februarie, la Centre Vidéotron din Quebec.

 

Today, we both came under the #30days @wbcboxing weight limit of 193 lbs/ 87.54 KG : @butelucian 185.1 lbs/ 83.96 KG, @stormalvarez 191.2 lbs/ 86.73 KG. #ButeAlvarez @centrevideotron #quebeccity for the #WBC #silverbelt at #lightheavyweight 175 lbs/ 79.34 KG, Winner takes on @wbcgreenbelt Champ @adonissuperman next #boxing at its BEST #letsdothis

O fotografie postată de Lucian Bute (@butelucian) pe24 Ian 2017 la 17:24 PST

Meciul este programat la categoria semigrea, columbianul Alvarez (32 ani) fiind neînvins în 21 de meciuri la profesionişti (10 KO), în timp ce Bute (37 ani) are un palmares de 32 de victorii (25 KO), 3 înfrângeri (1 KO) şi un egal. Bute a deţinut timp de aproape cinci ani (2007-2012) centura de campion IBF la categoria supermijlocie.

Lucian Bute a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat după meciul cu Badou Jack din 30 aprilie 2016, desfăşurat la Washington şi încheiat la egalitate, confruntare în urma căreia suedezul şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea WBC. Bute ar fi folosit ostarină, un modulator selectiv al receptorilor androgenici (SARM), care ajută sportivii prin creşterea rezistenţei fizice, acţionând ca steroizii anabolizanţi, dar nu are efectele negative ale acestora.

În august, Comisia de box şi wrestling din Washington DC a anunţat că proba B recoltată de la Bute după meciul cu Jack este de asemenea pozitivă.

Lucian Bute a afirmat în repetate rânduri, după ce a fost depistat pozitiv, că nu a luat cu bună ştiinţă un produs interzis în sport şi că va acţiona în instanţă laboratorul care a preparat suplimentul care conţinea substanţa respectivă.

La 25 noiembrie, Comisia de box şi wrestling din Washington DC a anunţat că a acceptat explicaţiile pugilistului român Lucian Bute, conform cărora substanţa cu care a fost depistat pozitiv a provenit dintr-un supliment contaminat, astfel că boxerul va putea lupta din nou.

Cele două părţi au ajuns la un acord ca Bute să doneze 50.000 de dolari programului WBC de luptă împotriva dopajului. În plus, pugilistul a acceptat o "suspendare teoretică" de şase luni, care s-a încheiat la 6 noiembrie.

AGERPRES