• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Connor McGregor e gata de cel mai mare meci al carierei, împotriva lui Floyd Mayweather, de pe 26 august. Până atunci însă, oamenii din staff-ul său i-au pregătit un cadou-surpriză irlandezului de 28 de ani. Ajuns la propria sală de antrenament, McGregor a găsit o pictură uriaşă pe un perete, în care acesta apare lovindu-l pe Mayweather.

Connor a fost deosebit de încântat, însă va avea mult de lucru pentru a reuşi să pună în practică ceea ce exprimă pictura, pentru că Mayweather e recunoscut pentru cea mai bună defensivă din istoria boxului. Iar meciul va avea loc pe reguli de box, deşi McGregor e campion mondial la luptele în cuşcă (MMA). Cu alte cuvinte, "regele cuştii" îl va înfrunta pe "regele ringului", cu toate că, la un moment dat, s-a zvonit că irlandezul a vrut să-şi treacă în contract o clauză conform căreia va avea voie să folosească o singură lovitură din artele marţiale mixte.

Meciul din Las Vegas îl va face mai bogat pe McGregor, care e deja cel mai bine plătit sportiv din istoria UFC, cu aproape 75 de milioane de dolari, cea mai mare sumă încasată în toată cariera sa, în timp ce Mayweather va primi în jur de 150 de milioane de dolari. Cu toate acestea, bursa de meci a americanului e mică faţă de cea cu care s-a ales în 2015, când l-a învins pe Manny Pacquiao în "meciul secolului", 210 milioane de dolari. Nici până în prezent, Mayweather, care s-a retras în septembrie 2015, nu a fost depăşit la capitolul venituri şi rămâne cel mai bine plătit sportiv al planetei, din toate timpurile.

Deşi toţi specialiştii nu-i dau nicio şansă lui McGregor în faţa lui Mayweather, pe reguli de box, irlandezul are, la bază, "nobila artă", ca prim sport de contact pe care l-a practicat timp de 6 ani, de când avea 12 ani. În MMA, McGregor deţine recordul pentru cea mai rapidă victorie într-un meci de titlu mondial, din istoria UFC, 13 secunde, şi e primul luptător care deţine titluri mondiale la două categorii de greutate simultan.

De cealaltă parte, Mayweather (40 de ani) a deţinut titluri mondiale la 5 categorii de greutate şi a învins 23 de campioni mondiali. În statisticile Boxrec ("Biblia boxului"), Mayweather e considerat cel mai mare pugilist din istorie şi are cele mai precise lovituri, de la aparitia CompuBox (1985). În cei 21 de ani la profesionişti, americanul nu a fost învins niciodată şi are 49 de victorii, dintre care 26 obţinute înainte de limită.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT