• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

55.000 de oameni au umplut ochi stadionul Suncorp din Brisbane pentru a-l vedea pe eroul local, Jeff Horn, în cea mai grea încercare a carierei, să-l învingă pe Manny Pacquiao.

Meciul din Australia ar fi trebuit să fie doar unul de încălzire pentru Pacquiao, care, în caz de victorie, urma să-i ceară revanşa lui Floyd Mayweather. Însă socotelile de pe hârtie nu s-au potrivit cu cele din ring, după ce Horn a câştigat detaşat.

Filipinezul de 38 de ani a pierdut la puncte meciul cu "cvasi-necunoscutul" australian, căruia nici nu i-a venit să creadă când a auzit decizia finală.

Deşi Horn a fost trimis la podea în runda a noua, toţi cei trei arbitri au punctat în favoarea sa la final: 117-111, 115-113 şi 115-113, iar Pacquiao şi-a pierdut centura WBO la categoria semimijlocie.

Când Pacquiao a luptat în primul meci la profesionişti, în urmă cu 22 de ani, Horn avea şapte ani.

Filipinezul deţine mai multe recorduri în box: este singurul puglist care a câştigat titluri mondiale la opt categorii de greutate şi a învins peste 20 de campioni mondiali. Are 59 de victorii, dintre care 38 obţinute înainte de limită, şapte înfrângeri şi două remize.

De cealaltă parte, Horn, în vârstă de 29 de ani, se poate lăuda cu doar doi adversari tari întâlniţi în carieră, foştii campioni mondiali Randall Bailey şi Ali Funeka. Horn rămâne neînvins la profesionişti, cu 17 victorii, dintre care 11 prin knock-out, şi o remiză.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT