• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Poliția din Marea Britanie a demarat o anchetă, după o tragedie care a lovit boxul din Albion: un adolescent de 17 ani a murit, în urma unui meci disputat la amatori.

Lui Eddie Bilbey i-a fost declarat decesul vineri seară, atunci când a ajuns la spitalul Kings Mill, din Mansfield, după ce s-a prăbușit în ring în timpul unui meci de box, desfășurat în cadrul unui turneu pentru amatori. Martorii au precizat că nimic petrecut în timpul partidei nu anunța tragedia petrecută imediat după ultimul gong. Medicii i-au acordat primul ajutor la fața locului, dar nu au putut să îi salveze viața.

Purtătorul de cuvânt al poliției din Derbyshire a precizat că, în actualul stadiu al anchetei, moartea adolescentului nu este tratată ca una suspicioasă. Cu toate acestea, lucrurile se pot schimba, în funcție de rezultatele analizelor post-mortem, care vor veni în zilele următoare. Anchetatorii au cerut orice imagini video existente, în speranța că dovezile vor ajuta la elucidarea morții sportivului care era legitimat la Somercotes Elite Boxing Academy.

"Nu-ți puteai imagina un băiat mai plăcut decât el. Trăia curat și era pregătit 200%. A boxat cu un adversar pe care l-a mai întâlnit și nu a primit pumni prea tari", a precizat un apropiat al familiei, potrivit BBC.

Publicațiile britanice nu au dezvăluit numele ultimului adversar al lui Eddie Bilbey. Antrenori, prieteni și colegi ai săi au reacționat imediat după decesul tânărului pugilist și au postat mesaje de susținere pentru familie.