• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Lucian Bute se antrenează până la epuizare pentru a-şi recăpăta centura mondială IBF la categoria supermijlocie. Pugilistul român va lupta pe 28 noiembrie, la Quebec, împotriva britanicului James de Gale.

Lucian Bute este nerăbdător să îşi recupereze centura mondială IBF la categoria supermijlocie. Pugilistul de 35 de ani se pregăteşte la capacitate maximă pentru disputa cu britanicul James DeGale. Aceasta va avea loc pe 28 noiembrie, la Quebec, acolo unde românul nu a pierdut niciodată. Bute a fost deposedat de centură în mai 2012, atunci când a fost făcut knock-out de un alt britanic, Carl Froch, după doar cinci runde.

„Nu m-am plictisit de acest sport, îmi place ce fac. Vreau performanță și îmi doresc din tot sufletul să recâștig centura pe care am deținut-o cinci ani de zile. Sufăr, sufăr să o văd pe umerii altuia. De asta muncesc foarte mult aici, mă dăruiesc 120%, doar ca să fie bine în seara meciului de pe 28”, a declarat gălățeanul.

Bute crede că pe 28 noiembrie va avea unul dintre cele mai grele meciuri din carieră. Chiar dacă este cu şase ani mai tânăr, adversarul său are un bilanţ de invidiat: 21 de victorii, dintre care 14 înainte de limită, şi doar un eşec, suferit în 2011.

„Voi întâlni un adversar foarte puternic, cred că cel mai puternic până la ora actuală, din cei care i-am întâlnit în cariera mea. E un campion olimpic la amatori, are foarte multă experiență, campion mondial în boxul profesionist, dar asta nu mă împiedică să cred în șansa mea, în potențialul meu și sunt convins că pe 28 voi da totul în ring pentru a câștiga acest meci”, a mai spus Bute.

Lucian Bute are în carieră 32 de victorii, dintre care 25 prin knock-out, şi doar două înfrângeri. Ultimul său meci a avut loc în august, atunci când l-a învins la Montreal pe campionul european, italianul Andrea Di Luisa.