• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Vasile Cîtea a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Box, joi, în cadrul Adunării Extraordinare de alegeri a forului naţional, desfăşurată la Hotelul Sport din Complexul Sportiv Naţional ''Lia Manoliu'', cu 88 de voturi, faţă de 38 ale contracandidatului său, Mihai Lauruc.

La Adunarea Generală au fost prezenţi 129 de membri din cei 152 afiliaţi, dar trei au plecat înainte de începerea votului.

Mihai Craiu, unul dintre cei patru candidaţi, nu a fost prezent la Adunarea Generală şi a trimis o adresă în care anunţa că se retrage din cursă, îndemnându-şi susţinătorii să voteze cu Vasile Cîtea.

Fostul campion mondial la amatori Marian Simion, aflat şi el între candidaţii la funcţia de preşedinte, şi-a anunţat retragerea în timpul Adunării Generale, fără a-şi anunţa sprijinul pentru vreun candidat.

Vasile Cîtea, noul preşedinte al Federaţiei Române de Box, a declarat că primele măsuri vor fi de organizare.

''Vom face organigrama federaţiei, apoi vom găsi soluţia să plătim nişte bani pentru ANAF. Vor fi nişte plăţi eşalonate pe fiecare lună. Cei doi candidaţi care s-au retras, Mihai Craiu şi Marian Simion, şi-au îndreptat voturile către mine. După cum a fost prezentat şi raportul de către ministrul Tineretului şi Sportului, postul de preşedinte al federaţiei este o mare responsabilitate. Va fi o muncă imensă, dar sper să fie unitate şi stabilitate financiară. Îmi pare rău că s-a afirmat existenţa unei devalizări la federaţie. Adevărul e că am avut un management prost. Mă voi baza pe oamenii din echipa mea. La federaţie o situaţie proastă, dar avem rezultate bune, spre exemplu, un sportiv este calificat la Olimpiadă şi mai sunt şanse pentru alţi 3-4.”, a subliniat Cîtea, fost vicepreşedinte al federaţiei.

Datoriile totale ale FR Box se ridică la 1,2 milioane de Ron.

Fostul campion mondial Leonard Doroftei a demisionat în data de 13 noiembrie, după trei ani de la alegerea sa ca preşedinte al Federaţiei.

Agerpres