• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Pilotul britanic s-a amuzat pe seama duelului pentru titlul de campion mondial în acest sezon, între compatriotul său Lewis Hamilton şi coechipierul acestuia de la echipa Mercedes, germanul Nico Rosberg, care va fi decis în ultima cursă a sezonului, Marele Premiu de la Abu Dhabi, programat duminică, de la ora 15:00, în direct pe Digi Sport 1.

Button, fost campion mondial de Formula 1, nu crede că Rosberg, liderul clasamentului general al piloţilor, mai poate rata câştigarea primului său titlu de campion al lumii, însă s-a oferit, în glumă, să-i dea o mână de ajutor lui Hamilton.

"Ei bine, cu excepţia cazului în care un alt pilot îl va lovi, Nico va fi campion. Ştiţi, Lewis este foarte bogat, o persoană care are mulţi bani. Deţine şi un avion privat. Sunt sigur, deci, că îşi permite să mă plătească pentru a intra în Nico", a spus Button.

"Singura problemă ar fi că va trebui să aştept ca Nico să mă depăşească cu un tur pentru a face asta, pentru că monoposturile noastre nu sunt suficient de rapide pentru a-mi permite să mă lupt cu cele de la Mercedes, în fruntea grilei", a adăugat amuzat britanicul de 36 ani, care se va retrage din Marele Circ după cursa din Emiratele Arabe Unite.

"Dar, oricum, vreau ca Lewis să ştie că eu sunt deschis propunerilor! În plus, este ultima mea cursă, pentru că mă voi retrage. Pardon, vreau să spun că iau o pauză de un an", a adăugat Jenson Button.

Pentru Nico Rosberg, o clasare pe podium în cursa programată duminică la Abu Dhabi va fi suficientă pentru deveni campion mondial de Formula 1 şi a călca, astfel, pe urmele tatălui său, Keke Rosberg.

Primele antrenamente din Emiratele Arabe se vor desfășura vineri, de la ora 11:00, în direct pe Digi Sport 2. Cursa va fi duminică, de la ora 15:00, în direct pe Digi Sport 1.

Agerpres