• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Pilotul olandez Max Verstappen, cel mai tânăr câştigător al unui Mare Premiu de Formula 1 din istorie, şi-a prelungit contractul cu Red Bull, a anunţat scuderia austriacă vineri, la Austin, unde duminică are loc Marele Premiu al Statelor Unite.

Verstappen (20 ani) lăsase să se înţeleagă că ar putea părăsi Red Bull. El ocupă locul 6 în Campionatul Mondial al piloţilor înaintea Marelui Premiu al Statelor Unite, a 17-a manşă a sezonului, care se desfăşoară duminică la Austin (Texas).

''Red Bull mi-a demonstrat întotdeauna credinţa şi încrederea în mine (...) Ei m-au susţinut tot timpul şi mi-au susţinut ambiţia, noi avem aceleaşi ambiţii'', a explicat Verstappen, citat într-un comunicat al Red Bull.

''Sunt fericit că îmi continui angajamentul cu Red Bull, aştept cu nerăbdare această colaborare pentru anii viitori'', a adăugat olandezul.

Tot ce trebuie să știi despre MP al Statelor Unite ale Americii. Cursa e duminică, ÎN DIRECT la Digi Sport

Fiul unui fost pilot de Formula 1, Verstappen (20 ani) este un produs pur al lui Red Bull, care l-a făcut să semneze primul său contract la 16 ani.

După un prim sezon, în 2015, cu Toro Rosso, scuderia austriacă cu sediul la Milton Keynes în Marea Britanie i-a încredinţat unul din monoposturile sale în 2016. Încă de la primul său sezon, el a câştigat Marele Premiu al Spaniei, la 18 ani 7 luni şi 15 zile, un record de precocitate în istoria Formulei 1.

Această prelungire i-a luat prin surprindere pe observatori. Existau zvonuri că olandezul este curtat de Ferrari şi Mercedes pentru 2019, pentru că în nenumărate rânduri în acest sezon el a ameninţat că va părăsi Red Bull dacă scuderia, propulsată de motoare Renault, nu-şi va îmbunătăţi competitivitatea.

Verstappen a fost constrâns să abandoneze de şapte ori în 16 curse, însă şi-a regăsit culoarea în obraji în turneul asiatic cu o victorie la Singapore, a doua din cariera sa, şi cu un loc 2 în Japonia.

AGERPRES