• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Antrenorul Borussiei Dortmund, Thomas Tuchel, a surprins pe toată lumea în momentul anunţării primului 11 şi al rezervelor pentru partida cu Sporting Lisabona, din Liga Campionilor.

Tuchel l-a lăsat în afara lotului pe golgeterul vicecampioanei Germaniei, Pierre-Emerick Aubameyang, iar cotidianul german Bild a aflat motivul deciziei uimitoare a "principalului" lui Dortmund.

Atacantul gabonez şi-ar fi înfuriat antrenorul după ce a folosit telefonul mobil în timpul şedinţei tehnice dinaintea partidei câştigate cu 1-0 de Borussia, care conduce grupa F, cu zece puncte.

"A fost dificil pentru noi fără el, însă trebuia să iau această decizie, nu am avut alternativă. Hotărârea a fost luată de marţi", a declarat după meci Thomas Tuchel.

Aubameyang a urmărit partida din tribună şi a părăsit stadionul alături de fratele său. Africanul a fost pedepsit însă doar un meci şi va putea juca din nou pentru Dortmund la finalul săptămânii.

"Va fi în echipă contra lui Hamburg", a anunţat managerul general al Borussiei, Hans-Joachim Watzke.

Dorit de Real Madrid în ultima perioadă, Aubameyang are deja şapte goluri în opt etape din Bundesliga în tricoul lui Dortmund, pentru care a înscris de 25 de ori în 31 de jocuri de campionat sezonul trecut.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT