• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

VIDEO FC Voluntari - Astra 1-1 (5-3 d.l.d.). Succesul pe care l-au înregistrat ilfovenii în finala Cupei României a dat peste cap toate statisticile, toate pronosticurile și toate calculele făcute înainte de startul competiției. Dincolo de gafa de proporții pe care au făcut-o reprezentanții FRF, care au adus trofeul la stadionul ”Ilie Oană” deja inscripționat cu numele Astrei, în elevii lui Claudiu Niculescu a crezut, totuși, puțină lume.

Acum, ilfovenii merită toate laudele, dar și o primă specială din partea conducerii. La începutul sezonului, când s-au făcut contractele a fost trecută acolo și o clauză specială legată de eventuala câștigare a Cupei României. Astfel, fiecare dintre titulari trebuie să primească câte 10.000 de euro, urmând ca și restul jucătorilor să fie remunerați în funcție de minutele jucate.

Au schimbat plăcuța cu învingătoarea în parcarea de la Hotel Miraj

Că nici cei de la Voluntari n-au crezut în această performanță este certificat de faptul că oficialii clubului n-au depus, atunci când trebuia, licența pentru Europa. Abia după ce echipa s-a calificat în finală, șefii ilfovenilor și-au revizuit atitudinea și întreprind acum demersuri pentru ca echipa să poate evolua în turul trei preliminar al Europa League.

Altfel, jucătorii celor de la Voluntari au rămas dezamăgiți când au văzut, chiar pe stadion, la premiere, că trofeul era inscripționat cu numele Astrei. ”Era clar că nu suntem noi favoriți, dar nici chiar așa, să fim luați de fraieri”, a fost reacția mai multor jucători. Bucuria câștigării trofeului, primul din istoria clubului, a depășit toate celelalte probleme.

Fiesta, care a continuat și în autocar, s-a mutat mai apoi din vestiar la Hotel Miraj, din Snagov, acolo unde petrecerea a durat până în zori. Reprezentanții FRF au venit în parcarea stabilimetnului pentru a-și repara greșeala și pentru a modifica plăcuța cu echipa cîștigătoare.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT