• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Dorin Rotariu a fost eroul negativ al lui Dinamo în finala Cupei României, cu CFR Cluj. Mijlocaşul în vârstă de 20 de ani a ratat singurul penalty la seria loviturilor de departajare, însă a fost încurajat la final de toată lumea.

Colegii nu l-au învinovăţit pe Rotariu, iar fanii l-au aplaudat şi s-au pozat cu omul care a ratat ultimul penalty al dinamoviştilor.

"Noi am analizat evoluţia lui Traian Marc la penalty-uri. La toate cele cinci lovituri s-a dus în stânga, iar Rotariu a bătut tot în stânga. Asta este. E vorba şi de experienţă. Îl felicit oricum pe Rotariu că a cerut să execute, au fost unii care nu au vrut să bată. Rotariu a cerut să fie ultimul. El e al doilea executant al nostru, după "Bizonul", bate foarte bine penalty-urile. Azi nu a fost inspirat, iar Marc i-a ghicit colţul", a declarat antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic, după eşecul din finala Cupei.

Dorin Rotariu a pus ratarea penalty-ului şi pe seama dramei prin care au trecut dinamoviştii în urmă cu 11 zile, atunci când fostul mijlocaş al "câinilor", Patrick Ekeng, şi-a pierdut viaţa pe teren în meciul cu Viitorul.

"Nu am avut nevoie de consiliere psihologică, însă toţi am fost afectaţi, nu am fost doar eu cel mai afectat. A fost un moment pe care nu o să-l uit niciodată. A fost cel mai greu moment din viaţa mea. Regret că nu am câştigat Cupa pentru el deoarece a fost alături de noi, l-am primit cu braţele deschise, s-a simţit bine aici", a fost reacţia lui Rotariu.

"Capul sus, fii tare!", a fost mesajul de la final al suporterilor dinamovişti pentru Dorin Rotariu, care a fost al doilea marcator al "alb-roşiilor" în ultimul sezon din Liga 1, cu opt goluri marcate.

Până la actualul sezon, timişoreanul marcase maximum şapte goluri într-un campionat, în stagiunea 2013-2014.

10 goluri a înscris Dorin Rotariu în acest sezon pentru Dinamo, în toate competiţiile

40 de meciuri a jucat Rotariu pentru echipa din Ştefan cel Mare