• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

VIDEO ACS Poli Timișoara - FCSB 0-3. Calificarea roș-albaștrilor în  ”sferturile” Cupei României a fost ”facilitată” și de greșelile fundașilor bănățeni. Faza în care Golofca a marcat, după o mare eroare a lui Soljic, a produs mulți nervi în rândul oficialilor gazdelor.

Radu Birlică, vicepreședintele celor de la ACS Poli Timișoara, a reacționat extrem de dur la adresa croatului.

”După părerea mea, trebuie reziliat imediat contractul lui Soljic, dar nu depinde numai de mine! Trebuie să mă sfătuiesc cu președintele și cu cei din Consiliul Director.

Îmi susțin afirmațiile cu evoluția lui de pe teren, pe care a văzut-o toată țara. Evoluțiile lui nu fac cinste fotbalului și tricoului clubului Poli! Păcat de munca și de efortul colegilor lui, dar prestația lui a năruit tot ce construiau aceștia.

Nici un jucător de 17 ani nu dă pasă înapoi cu capul din 40 de metri când trei atacanți merg spre poartă. Ca să nu mai zic că primul lui contact la Golofca a fost penalty, îl ia în careu, nici nu s-a dus la minge! Eu nu pot să mă compromit cu Soljic”, a spus Birlică.

Oficialul bănățenilor îl face acum responsabil pe jucător și pentru faptul că nu vor exista fonduri pentru plata salariilor pe luna august!

”Sunt supărat că ne-a scos ăsta 20.000 de euro din buzunar. Aveam șanse mari să ne calificăm. Am vândut foarte puține bilete, 2.200. Vom vedea cu salariile de luni”, a mai spus Birlică. referindu-se la faptul că jucătorii lui Ionuț Popa au avut promisă o primă în valoare de 20.000 de euro pentru calificare.

VIDEO cu gafa lui Soljic, urmată de golul lui Golofca

Iarna trecută, Josip Soljic (30 de ani) a venit liber de contract la Poli, de la Inter Zapresic, unde avea contract de jucător amator, lucru permis în Croația și la nivel superior.

Soljic este un jucător al cărui nume a fost implicat într-un scandal al pariurilor, potrivit celor de la Gazetă. El a fost suspect în 2009 în cel mai mare caz de trucare de meciuri investigat de procurorii germani. A fost transferat în Elveția și plătit de unul dintre capii rețelei, compatriotul său Marijo Cvrtak, condamnat ulterior la 5 ani și jumătate de închisoare, potrivit sursei citate.

Și Ionuț Angheluță, fost fotbalist important al primei ligi din România, comentatorul partidei de la Digi Sport, a rămas uluit de gafele inexplicabile ale lui Soljic. 

”Nu sunt un adept al teoriilor conspirației, dar nu poți să nu te întrebi de ce greșește în felul ăsta Soljic”, a spus Angheluță, la Digi Sport, în timpul comentariului ÎN DIRECT.