• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

ACS Poli Timişoara a obţinut o calificare surprinzătoare în semifinalele Cupei României, după ce a eliminat-o pe deţinătoarea trofeului, CFR Cluj, în urma loviturilor de departajare. Bănăţenii s-au impus cu 6-5, după şapte serii de execuţii de la 11 metri, însă căpitanul Marius Croitoru nu s-a aflat printre executanţi.

Mijlocaşul de 36 de ani este printre cei mai tehnici jucători din lotul lui Ionuţ Popa, iar absenţa sa de pe lista celor care au executat a surprins.

"Nu bat, am ratat o dată în Ghencea, acum vreo 12 ani, şi de atunci am decis să nu mai bat lovituri de pedeapsă", a spus Croitoru la finalul jocului.

Veteranul celor de la ACS Poli a şi recunoscut că a sperat ca meciul să se încheie fără a fi nevoie de execuţia sa de la punctul cu var, însă ar fi fost pregătit dacă s-ar fi ajuns în această situaţie.

Faza la care face referire Croitoru s-a întâmplat în octombrie 2005, într-un meci de campionat dintre Steaua şi FCM Bacău. Roş-albaştrii au câştigat cu 1-0, profitând şi de faptul că moldovenii au ratat un penalty, executat de actualul căpitan al timişorenilor.

În acea perioadă, presa a speculat că meciul ar fi fost aranjat şi că Marius Croitoru ar fi ratat intenţionat lovitura de pedeapsă.

"Nu-mi vine să cred. Pur şi simplu, nu-mi vine să cred că se poate scrie aşa ceva. Mă jur pe ce am mai sfânt că dacă cineva mi-ar fi spus că trebuie să cedăm meciul, nici nu aş fi intrat pe teren. Prefer să fiu dat afară de la echipă, decât să particip la aşa ceva", se apăra Croitoru, în urmă cu 12 ani.

La scurt timp, jucătorul s-a transferat la FC Vaslui, apoi, la începutul anului 2007, a semnat cu Steaua, unde a fost dorit insistent de patronul Gigi Becali.