• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Dinamo a avut nevoie de loviturile de departajare pentru a trece de Universitatea Cluj, echipă din liga a treia, şi pentru a se califica în optimile de finală ale Cupei României. Cu toate acestea, portarul alb-roşiilor, Laurenţiu Brănescu, vorbeşte despre câştigarea trofeului.

Goalkeeper-ul împrumutat de la Juventus Torino spune că, din cauza poziţiei din clasamentul Ligii 1, cel mai scurt drum al lui Dinamo spre cupele europene este Cupa, trofeu cucerit ultima oară în 2012.

"Situaţia din clasament nu ne ajută, dar mai avem trei meciuri şi trebuie să le câştigăm şi să facem totul să intrăm în play-off. Însă dacă mă întrebaţi pe mine, cel mai scurt drum să intrăm în Europa e câştigarea Cupei României. Am câştiga un trofeu şi am scăpa de două tururi preliminare", a declarat Brănescu.

În partida cu U Cluj, Brănescu a apărat un penalty executat de Gabi Giurgiu în primele minute. Lovitura de la 11 metri a fost acordată după un fault pe care portarul dinamovist l-a comis asupra lui Goga.

"Am făcut acea greşeală, am ieşit uşor hazardat, dar mă bucur că am apărat. Am văzut întâmplător un penalty al celor de la U Cluj şi am văzut că mingea s-a dus în dreapta. Aşa că m-am dus acolo. Apoi am marcat, dar, din păcate, nu am putut încheia meciul în 90 de minute. Însă e important că ne-am calificat", a explicat Brănescu.

După 1-1 la finalul celor 120 de minute, Dinamo s-a impus cu 3-1 la loviturile de departajare. Clujenii au ratat de trei ori, fără ca vreodată să fie nevoie de intervenţia lui Brănescu.

"E foarte greu să-i ghiceşti, pentru că meciurile de liga a treia nu sunt transmise şi e greu să găseşti informaţii despre executanţi", a spus portarul de 23 de ani.