• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

România a pierdut, fără drept de apel, ultimul amical al anului, cel cu Olanda, scor 0-3, dar oficialii FRF spun că nu aceasta este adevărata față a tricolorilor. După selecționerul Cosmin Contra, și Adrian Mutu, managerul general de la Casa Fotbalului, a vorbit despre viitor, unul care va produce multe schimbări la nivelul primei reprezentative.

”Nu e o seară bună pentru că am fi vrut să câștigăm. Dar și acest duș rece e pozitiv, pentru că ne dăm seama unde suntem. Chiar dacă e Olanda și am fi putut găsi scuze. Problema noastră este să construim o echipă puternică a României care să se califice în 2020 la Campionatul European.

Pentru asta e nevoie de un proces, iar într-un proces treci și prin astfel de lucruri, prin dușuri mai reci. Acest 3-0 nu reflectă realitatea din teren, chiar dacă Olanda a fost mai bună. Diferența nu a fost de trei goluri pe teren, asta e parerea mea. Eu nu mint, încerc să fiu cât mai realist”, a spus Mutu, după meciul de pe Arena Națională.

”Briliantul” este convins că tricolorii se pot califica la Euro 2020 și că adevărata față a naționalei se va vedea abia după ce Contra va termina de testat jucătorii.

”Cosmin Contra a rulat mulți jucători în seara asta. A schimbat echipa față de meciul cu Turcia pentru a-i testa pe jucători. A vrut să vadă dacă avem un lot competitiv așa cum ne-am fi dorit. Vedem acum ce concluzii va trage el. Putem să ne calificăm la Euro 2020.

O să vedeți că se vor schimba multe. Acestea au fost niște teste necesare. Am bătut Turcia domnului Lucescu, deci potențial avem. E adevărat, nu suntem la nivelul Olandei, care are jucători importanți de Champions League. Nu e o scuză că am pierdut, e o realitate. Olanda a fost mai bună ca noi în seara asta. Dar asta nu înseamnă că noi am fost slabi, ci că azi nu am putut să ne ridicăm la nivelul lor”, a adaugat fostul atacant.