Turneul final al Euro 2016 din Franţa nu ar trebui anulat chiar dacă riscul atentatelor teroriste rămâne ridicat, a declarat directorul comitetului francez de organizare, Jacques Lambert pentru televiziunea RTL.

Atacurile teroriste de vineri, soldate la Paris cu 129 morţi şi 352 de răniţi, ridică problema securităţii echipelor şi fanilor la turneul final de anul viitor.

”Vom lua deciziile care trebuie luate astfel ca turneul final al Euro 2016 să se desfăşoare în cele mai bune condiţii de siguranţă. Securitatea pe stadioane funcţionează bine, riscul este mai mare pe străzi, în adunările spontane. Întrebările privind anularea Euro 2016 nu fac decât jocul teroriştilor”, a declarat Lambert.

La meciul amical Franţa-Germania de vineri, câteva explozii s-au auzit chiar lână arena Stade de France, iar una dintre bombe a făcut 3 victime la Saint Denis.

Turneul final al Euro 2016 este programat în perioada 10 iunie - 10 iulie.

Deși, inițial, după atentatele de vineri seară, s-a luat în calcul și anularea meciului amical Anglia-Franța, de pe Wembley, de marți, 17 noiembrie, de la ora 22:00. Ulterior, însă, cele două federații au decis că renunțarea la partida de pregătire ar însemna o cedare în fața terorismului. Astfel, partida se va juca așa cum era programată inițial.

Cel mai probabil, la meci va fi intonată doar Marseilleza, imnul Franței, iar la începutul partidei va fi ținut un moment de reculegere în memoria victimelor atentatelor din capitala Franței de vineri seară.