• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (ACUM, DigiSport 2) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Echipa românilor Alexandru Chipciu și Nicolae Stanciu a remizat pe teren propriu cu Manchester United, scor 1-1. Înaintea partidei, Jose Mourinho, managerul ”diavolilor”, a oferit imaginea serii.

Prima manșă dintre Andelecht și Manchester United, programată pe Constant Vanden Stock, a oferit imaginea serii din sferturile de finală ale Europa League. Jose Mourinho, managerul englezilor, a fost surprins de fotoreporteri pe banca tehnică în timp ce scuipa. Gestul managerului lusitan a atras mai multe reacții amuzante în mediul online, care au reamintit de alte episoade în care Mourinho a fost surprins scuipând atunci când era pe banca lui Inter, Chelsea și Real Madrid.

Cu Nicolae Stanciu printre titulari și cu Alex Chipciu pe bancă, Anderlecht a avut viață grea la Bruxelles, cu Manchester United, în turul sferturilor UEFA Europa League, dar a scos un egal care o păstrează cu șanse la calificarea în semifinale. Englezii au condus cu 1-0, dar belgienii au egalat pe final și partida s-a încheiat 1-1.

La final, însă, Jose Mourinho a răbufnit la adresa atacanților lui după cel de-al 14-lea rezultat de egalitate al lui Manchester United în acest sezon. Jose Mourinho este cu atât mai supărat cu cât recent a anunțat că echipa urmează să se concentreze pe câștigarea Ligii Europa, întrucât locul patru în Premier League este un obiectiv foarte greu de atins, iar rezultatul înregistrat joi seară în Belgia îl pune într-o mare dificultate.

Teoretic, Manchester United păstrează șanse în continuare de calificare în UEFA Champions League prin campionatul intern. Aflată pe locul cinci, cu 57 de puncte adunate în 30 de meciuri, pe echipa lui Mourinho o despart patru puncte față de Manchester City (locul 4 și un meci în plus) și șase de Liverpool (locul 3 și două meciuri în plus).

Pe de altă parte însă, câștigarea trofeului în Europa League îi asigură lui Manchester United și calificarea direct în grupele Ligii Campionilor.

În primul sezon ca manager la Manchester United, portughezul a câștigat Community Shield (echivalentul Supercupei, după o victorie cu Leicester) și Cupa Ligii Angliei (după o finală cu Southampton).

Din Cupa Angliei, United a fost eliminată în sferturile de finală, de către Chelsea.

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT