• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Meciul dintre Steaua și FC Zurich, din etapa a treia a Grupei L din Europa League, va fi arbitrat de maghiarul Tamas Bognar, care de-a lungul carierei a mai condus două partide ale unor echipe din România.

Tamas Bognar poate fi socotit un talisman pentru echipele românești. Pandurii și Gaz Metan - chiar echipa care a învins-o pe Steaua în ultimul test înaintea partidei cu elvețienii - au obținut calificări, după meciurile în care au fost arbitrate de centralul din Ungaria.

Primul meci a fost Mainz - Gaz Metan 1-1, din 2011, în manșa întâi a turului 3 preliminar din Europa League. La retur, scorul a fost tot 1-1, iar medieșenii s-au impus cu 4-3 la loviturile de departajare și s-au calificat mai departe, în detrimentul unui club mai bine cotat și cu un buget mult superior.

VIDEO Pandurii - Levadia Tallin 4-0 (2013). Al doilea meci în care Tamas Bognar a arbitrat o echipă românească a fost cel în urma căruia Pandurii - vicecampioana Ligii 1 în acel moment - a obținut calificarea în turul 3 preliminar al Europa League. Atunci, gorjenii aveau să intre în premieră în grupele UEL.

În vârstă de 37 de ani, Bognar este arbitru FIFA din 2009 și a debutat în campionatul Ungariei în 2006. A promovat în categoria a doua în 2010.

Steaua - FC Zurich se joacă joi, 20 octombrie, de la ora 20:00, LIVE TEXT pe www.digisport.ro și m.digisport.ro. Meciul poate fi urmărit și în rețeaua RCS-RDS, pe Pro TV.

Sursa foto: vidi.hu