• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Steaua a încheiat la egalitate cu formaţia elveţiană FC Zurich, scor 0-0, meciul disputat joi seara, în Grupa L a competiţiei de fotbal Europa League, pe Stadionul Letzigrund.

Roş-albaştrii au controlat tactic o întâlnire de factură modestă şi au avut o posesie superioară, dar cu puţine ocazii şi echipa a părut obosită pe final. FC Zurich, lider autoritar în divizia a doua din Elveţia, a arătat din nou ca o echipă disciplinată şi atletică, deşi a jucat mai slab decât în urmă cu două săptămâni, la Bucureşti.

Echipa lui Reghe a demonstrat din nou că este departe de valoarea de acum câţiva ani, însă mai păstrează şanse de calificare, chiar dacă acestea sunt destul de mici (DETALII AICI). Principalul motiv pentru sterilitatea din atac ţine de prezenţa lui Golubovic în primul "11" crede patronul. Becali anunţase ieri, în direct la Digi Sport, că De Amorim va fi vârful împins, însă Reghecampf a mutat pe ultima sută de metri, oferindu-i încă o şansă atacantului care a marcat o singură dată pentru Steaua.

"Golubovic a avut două ocazii de a marca, a dat pasă la adversari...nu vreau să spun mai multe pentru că nu vreau să îl supăr pe băiat. Dar o să îi spun lui Reghe să jucăm cu Tudorie. Nu vreau să se supere pe mine, dar Golubovic e prea slab. Păi Tudorie, de când a intrat, a făcut mai multe pentru echipă. Nici nu are rost să mai vorbim. Ce încredere să aibă echipa când ai aşa atacant?", a mai spus Becali, la Sport.ro.

Steaua nu suferă doar din cauza lipsei de eficienţă a lui Golubovic, dar şi a absenţei unui creier limpede, care să ordoneze jocul şi să orchestreze fazele de atac. Teixeira ar putea fi o variantă, însă Becali a refuzat să vorbească pe marginea subiectului. În schimb, varianta Eric, despre care s-a vorbit în ultimele zile, nu este de actualitate.

"De Teixeira nu mai vorbesc până în iarnă, aşa i-am promis lui Şumudică. Eric nu e o variantă pentru Steaua", a mai spus patronul vicecampioanei.

Miza pe un tânăr din propria pepinieră

Becali nu se gândeşte doar la transferuri, ci şi la promovarea unor puşti de la tineret. Simion este în acest moment în pole-position să facă trecerea la prima echipă, din iarnă.

"Avem în lot un mijlocaş central, care poate juca şi fundaş dreapta, Simion", a concluzionat patronul.