• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

FC Voluntari pune presiune pe FRF şi pe UEFA. Ilfovenii consideră că sunt îndreptăţiţi să primească derogare pentru a evolua în sezonul următor al cupelor europene și oficialii câștigătoarea Cupei României sunt optimiști.

Echipa lui Claudiu Niculescu i-a suflat Astrei Cupa României şi acum speră să-i ia locul în cupele europene. Ilfovenii nu au cerut licenţă UEFA şi termenul pentru depunerea dosarului a expirat, dar conducatorii clubului încearcă să obţină o derogare. În cazul în care acest lucru se va întâmpla, fosta campioană a României va privi la televior următoarea ediție din Europa League.

"Noi am făcut tot ce ne stă în puțință pentru a încerca să jucăm în cupele europene. Mergem luni la FRF. Probabil 90-95% vom juca în cupele europene" a declarat Dan Leasă, managerul general de la FC Voluntari.

Dacă FC Voluntari va primi licența, va juca direct în turul trei preliminar Europa League. "Ar fi ceva senzațional. Sper să se poată rezolva cu dosarul de licențiere și să jucăm în Europa League. Ar fi ceva foarte frumos, ar fi o premieră pentru Voluntari. Cu siguranță toți ne dorim acest lucru" a adăugat Ionuț Balaur.

Pentru că au terminat play-off-ul pe ultimul loc, adică 6, dar și pentru că au pierdut Cupa României, competiție care trimite câștigătoarea direct în turul al treilea preliminar al Europa League, giurgiuvenii pot rata prezența în Europa.

Cum ar fi posibil un astfel de deznodământ? Imediat după ce au obținut calificarea în ultimul act al competiției KO, oficialii celor de la Voluntari au aplicat, în regim de urgență, la FRF, pentru a obține licența pentru Europa. Inițial, ilfovenii n-au fost tentați să-și depună dosarul, pentru că n-au crezut că vor ajunge să joace cu trofeul pe masă. Planurile s-au schimbat însă după calificarea în finala de la Ploiești.