• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

CS U Craiova a pierdut meciul tur cu AC Milan, din preliminariile Europa League, scor 0-1, dar italienii au remarcat prestaţia curajoasă a oltenilor. Alexandru Băluţă i-a impresionat cel mai mult pe jurnaliştii care i-au însoţit pe rossoneri în România.

"Standardul Craiovei este cel al unei echipe bune de Serie B, dar Devis Mangia i-a dat o identitate italiană şi credibilitate din punct de vedere tactic. Din acest motiv, nu a fost o simplă plimbare pentru Milan, lucru deja evident din modul în care românii au abordat partida: un pressing feroce şi aşezare în teren în care nimic nu a fost întâmplător", a notat Gazzetta dello Sport.

Celebrul cotidian italian a scris că echipa lui Vincenzo Montella a câştigat fără a străluci, dar victoria de la Severin îi asigură în mare măsură calificarea în play-off-ul UEL.

Celălalt ziar de sport important din Italia, Corriere dello Sport, a lăudat la rândul său jocul solid al Craiovei.

"Echipa lui Devis Mangia a creat din start dificultăţi Milanului, contând şi pe o evidentă diferenţă din punct de vedere al condiţiei fizice. Timp de 20 de minute, Milan nu a reuşit să se apropie de careul românilor, iar prima mare ocazie a venit din piciorul fostului pescarez Mitriţă, lansat de o greşeală a lui Montolivo", a scris cotidianul din Roma.

În ceea ce priveşte individualităţile, italienii l-au remarcat pe Băluţă, care a oferit câteva momente spectaculoase, incluisv o pasă a la Ronaldinho.

"Două goluri din trei în campionat sunt ale lui şi s-a înţeles motivul: picioare rafinate în serviciul colegilor, care nu vorbesc însă aceeaşi limbă", a scris Gazzetta, care i-a acordat nota 6,5, cea mai mare dintre jucătorii lui Mangia.

La polul opus, cel mai slab "oltean" a fost portarul Calancea, considerat vinovat pentru golul primit, la care a avut o reacţie întârziată.