• Tenis: Turneul Campioanelor: Elina Svitolina - Caroline Wozniacki (16:30), ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

La ultimul meci, cu Eibar, în campionat, pierdut cu 1-2 în Țara Bascilor, Costel Gâlcă le-a transmis șefilor lui Espanyol un mesaj clar atunci când a făcut o singură schimbare, în ciuda scorului nefavorabil: ”Nu am cu cine juca, am nevoie de întăriri”. Presa catalană a preluat subiectul și a mers mai departe: Gâlcă presează conducerea ”papagalilor”, cerând de urgență transferuri.

Gestul lui Gâlcă nu a avut însă prea mare efect. Șefii lui Espanyol i-au transmis din nou antrenorului român că nu îi vor putea aduce mai mult de doi jucători și chiar și aceia liberi de contract. Demiterea lui Sergio Gonzalez, care a trebuit plătit până la finalul contractului, a lăsat o gaură în bugetul clubului catalan, scrie Marca.

Cotidianul spaniol subliniază că între antrenor și conducere nu există încă un acord cu privire la numărul de jucători care vor veni în această iarnă. Șefii spun doi, Gâlcă vrea patru-cinci jucători noi. Românul crede că e nevoie de schimbări importante în echipă pentru a aborda returul cu un lot întărit. Cei doi jucători pe care i-a promis directorul sportiv Oscar Perarnau lui Gâlcă sunt fundașul central și mijlocașul de bandă.

Fundașul central, obiectivul numărul 1

Gâlcă i-a înmânat deja lui Perarnau o listă de jucători pe care și i-ar dori la echipă, iar oficialul alb-albaștrilor i-a promis că va face tot posibilul să-i aducă măcar cei doi jucători, dintre care urgența este fundașul central.

Tehnicianul român a cerut un fundaș cu experiență și caracter, care să devină imediat liderul apărării, una dintre cele mai slabe din campionat. Cum acesta nu poate veni decât gratis, variantele lui Gâlcă nu sunt foarte numeroase.

În schimb, cele două părți au convenit asupra jucătorilor care vor pleca. Montanes, Ciani, Fuentes, Abraham și Bardi sunt jucătorii de care Gâlcă se poate dispensa. Sarcina de a-i anunța pe aceștia că nu mai e nevoie de ei și că-și pot căuta echipe cade tot în cârca lui Costel Gâlcă.