• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

În contextul în care Florentino Perez insistă pentru introducerea arbitrajului video în La Liga, cotidianul Marca a descoperit o statisitcă interesantă. Pentru prima oară din sezonul 1981/82, Real Madrid nu a beneficiat de vreun penalty în primele 11 etape.

Actuala campioană a Spaniei nu este singura în această situaţie. Athletic Bilbao, Celta Vigo şi Eibar sunt celelalte echipe care nu au avut şansa de a bate lovituri de la 11 metri în acest sezon. La polul opus, cele mai multe penalty-uri, câte trei, au fost primite de Valencia, Levante şi Deportivo.

Jurnaliştii cotidianului madrilen consideră că şi aceasta este o explicaţie pentru numărul mic de goluri pe care Cristiano Ronaldo le-a marcat în actuala ediţie de campionat. Portughezul a înscris o singură dată în şapte prezenţe, de la începutul sezonului.

De la transferul lusitanului pe Santiago Bernabeu, în 2009, Real Madrid a beneficiat de trei ori de cinci penalty-uri, o dată de patru, o dată de trei, de două ori de două şi o dată de o singură lovitură de la 11 metri în primele 11 runde ale campionatului.

Din 1981 până în prezent, recordul s-a înregistrat în sezonul 1994/95, când Real Madrid a avut 6 penalty-uri în perioada analizată de Marca.