• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Internaţionalul portughez Cristiano Ronaldo, atacantul lui Real Madrid, a primit în mod oficial carnetul de suporter cu numărul 100.000 al echipei Sporting Lisabona, din mâinile preşedintelui acestei grupări, Bruno de Carvalho, a anunţat clubul lusitan pe site-ul său oficial.

Evenimentul a avut loc după meciul dintre Sporting şi Real, câştigat cu 2-1 de madrileni, marţi seara la Lisabona, în grupele Ligii Campionilor la fotbal. Cu aceeaşi ocazie, Ronaldo a fost premiat de oficialii lui Sporting pentru câştigarea titlului european cu naţionala Portugaliei, alături de alţi trei jucători din lotul echipei din Lisabona, William Carvalho, Adrien şi Rui Patricio.

"Sunt foarte încântat şi emoţionat de această onoare", a precizat Ronaldo într-un mesaj postat pe contul său Facebook, în care a ţinut să mulţumească clubului Sporting pentru "acest moment minunat" din viaţa sa.

Cristiano Ronaldo s-a format ca jucător la academia lui Sporting Lisabona, fiind promovat la prima echipă a clubului portughez de antrenorul român Ladislau Boloni, în 2002. Un an mai târziu, el a fost achiziţionat de Manchester United, echipă la care a jucat timp de şase sezoane, înainte de a se transfera la Real Madrid pentru suma-record la acea vreme de 94 milioane euro.

Marţi seara, cei 50.000 de suporteri portughezi prezenţi în tribunele stadionului Jose Alvalade din Lisabona l-au aclamat pe Cristiano Ronaldo, care nu şi-a ascuns niciodată dragostea faţă de gruparea "leilor". Ronaldo a fost așteptat ca un star de întreaga asistență. "Bine ai venit acasă, Ronaldo!" au titrat organizatorii pe tabela de marcaj, în timp ce unii dintre fani i-au pregătit și câteva bannere speciale.

AGERPRES