• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Vești proaspete despre starea lui Luis Suarez. Staff-urile medicale de la Barcelona și de la naționala Uruguayului s-au pus de acord cu privire la dosarul medical al lui atacantului, care scapă pentru moment de operație, dar rămâne cu disconfortul cauzat de afecțiunea de la genunchiul drept.

Chistul sinovial cu care Suarez s-a ales la menisc după returul cu Real Madrid din Supercupa Spaniei nu îl împiedică să joace, așa cum a făcut în tot sezonul la echipa de club și cu Venezuela, când a fost integralist în echipa Uruguayului (0-0). Este în continuare la lotul naționalei și e anunțat titular și la partida cu Bolivia, de miercuri, 11 octombrie, de la ora 02:30.

Medicii de la Barcelona și de la naționala Uruguayului încearcă să evite intervenția chirurgicală, chiar dacă aceasta e singura soluție sigură pentru înlăturarea problemei de la menisc. Dacă lucrurile nu se vor agrava, Suarez (30 de ani) va rămâne sub tratament pentru ținerea sub control a chistului.

"Nu e bine să creezi un precedent medical, acolo unde nu există o problemă. Chistul meniscal este o patologie care cauzează dureri atunci când nu este tratată, dar există tratamente terapeutice pentru a-i măsura evoluția și gradul de toleranță", a explicat medicul Alberto Pan la Universal Radio, potrivit goal.com.

O astfel de afecțiune indică o mică microleziune a țesutului articulației, prin care lichidul sinovial iese, apoi se acumulează sub forma unui chist. De obicei, formațiunea nu este dureroasă, atunci când dimensiunile sunt reduse. Dacă, însă, chistul se mărește, poate apăsa pe nervii din zona respectivă și provoca dureri tăioase și un disconfort greu de suportat.

Inflamarea poate fi ținută sub control prin tratament medical, iar puncția poate fi doar o soluție de moment, cu șanse mari de recidivă. Medicii recomandă, de obicei, intervenția chirurgicală, care înlătură chistul și are șanse mult mai mici de recidivă, dar procedura este urmată de un repaus total de 3 săptămâni (firele operației se scot după 14 zile). Apoi, înainte să dispară durerile de după intervenție, urmează fizioterapia și pregătirile pentru recuperarea formei sportive. În cazul unei operații, se poate ajunge, foarte probabil, la aproximativ 5 săptămâni de absență.