• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Deşi aseară Barcelona anunţase că accidentarea lui Dembele nu e una gravă, atacantul de 20 de ani urmând a lipsi trei săptămâni de pe teren, investigaţiile suplimentare de azi au adus o veste teribilă pentru Valverde: francezul va lipsi între 3 luni şi jumătate şi 4 luni.

Minutul 24 al partidei cu Getafe (câştigat cu 2-1 de catalani) a adus un moment nedorit pentru oaspeţi. Noul star al grupării blaugrana, Ousmane Dembele, a suferit o accidentare şi a fost înlocuit.

Fără să fie atins de niciun adversar, francezul de 20 de ani a simţit o înţepătură la coapsa stângă şi s-a întims pe gazon. Medicii au sosit să vadă despre ce e vorba, iar starul venit de la Dortmund a fost nevoit să ia loc pe bancă.

Iniţial, oficialii i-au calmat pe suporteri, explicând faptul că e vorba doar de o mică ruptură musculară, care va trece după maximum trei săptămâni de repaus, însă astăzi francezul a făcut un RMN. Rezultatul a fost mult mai grav decât ceea ce anticipau medicii. Concret, francezul va lipsi de pe teren până la patru luni, astfel că e posibil să nu mai joace în acest an pentru gruparea blanco. El va reveni cel mai probabil la începutul lunii ianuarie 2018.

Vestea este una cruntă pentru Valverde, mai ales că Dembele dăduse semne că s-a integrat perfect la Barcelona: a oferit o pasă decisivă chiar la primul meci disputat pe Camp Nou.

105 milioane de euro a plătit Barcelona pentru a-l aduce pe Dembele de la Dortmund. El e văzut de mulţi drept înlocuitorul pentru Neymar, plecat la PSG pentru suma record de 222 de milioane de euro.