• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Gigi Becali este optimist în privința victoriei în instanță în fața Clubului Sportiv al Armatei în privința mărcii Steaua, iar în disputa dintre FCSB și clubul din Liga a 4-a s-a amestecat și o a treia parte, care pare să lucreze în favoarea omului de afaceri.

Un avocat, Pompiliu Bota, a adresat la Oficiul European pentru Mărci și Desene (EUIPO) o cerere pentru ca marca Steaua să-i fie atribuită cu tot cu logo, anunță Gazeta. Intenția sa este să i-o cedeze lui Gigi Becali, după cum chiar el afirmă.

Un răspuns din partea EUIPO va veni în luna februarie. Deținătorul mărcii poate comercializa legal produse cu numele Steaua în toată lumea.

"Cum este și firesc, Oficiul European a primit cererea respectivă și pentru că era depusă în conformitate cu cerințele de formă și fond ale oficiului, a publicat-o. Din acest moment, oficiul va analiza toate eventualele obiecții sau opoziții formulate de orice terț care își dovedește interesul.

Din experiență va putem spune că atunci când analizează fiecare caz, specialiștii de acolo au acces la o bază impresionantă de jurisprudență, deci rezolvarea unor cazuri asemănătoare în care un brand foarte cunoscut și valoros este în dispută. Important este ca aceia care își susțin drepturile să respecte cu strictețe procedurile și să prezinte cât mai clar și documentat motivele pentru care considera că un brand le aparține, începând chiar cu dovezi ale momentului creației acelui logo, dacă este posibil", a precizat, potrivit sursei citate, Radu Bozocea, partener la Weizmann Ariana&Partners, agenția din România cu cele mai multe cazuri prezentate la EUIPO.

Suporterii care susțin Steaua Armatei au abordat problema pe site-ul steaualibera.com, într-un articol în care îl numesc pe Pompiliu Bota "un tip inteligent, dar și foarte, foarte șiret".

În zona de comentarii a articolului de pe steaualibera.com, Pompiliu Bota a postat un mesaj în care a vorbit despre intenția pe care o are cu marca pe care vrea să o obțină: ”Vreau să o cesionez lui Gigi Becali fără nicio pretenţie”.

Războiul dintre FCSB și Armată a început în anul 2015, când clubul patronat de Becali a pierdut marca Steaua Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins contestaţia în anulare formulată de club la decizia din 3 decembrie prin care i-a fost anulată marca. ICCJ a anulat, pe 3 decembrie, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

FCSB a fost acţionată în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

Ulterior au existat mai multe runde de negocieri între cele două părți, pentru ca Becali să poată folosi în continuare numele de Steaua, dar nu s-a ajuns la nicun consens.

În vara acestui an, CSA a reînființat secția de fotbal a clubului, iar echipa coordonată în acest moment de Marius Lăcătuș, Ștefan Iovan și Ion Ion evoluează în liga a patra și este susținută de suporterii de la Peluza Sud Steaua.

Următorul meci în Liga 1 al vicecampionilor, FC Botoşani - FCSB, se dispută duminică, de la 20:00, şi va fi în direct pe Digi Sport 1 şi LIVE VIDEO&TEXT pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT