• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

VIDEO CSM Poli Iași - FCSB 1-0. Gigi Becali a răbufnit după eșecul roș-albaștrilor în Copou, principalii vizați fiind antrenorul Nicolae Dică, dar și jucătorii, în frunte cu ”trioul” Momcilovic, Teixeira, Nedelcu. Finanțatorul vicecampioanei a spus, la Digi Sport, voit sau nu, că ar fi vrut ca în partida de la Iași în poartă să intre Andrei Vlad (18 ani), și nu Florin Niță (30 de ani).

Nu este pentru prima dată când Becali spune public că-l vrea între buturi pe ”Messi” al portarilor, după cum tot îl laudă el pe tânărul goalkeeper adus de la CS U Craiova. Becali mai susține că nu se bagă peste Dică, dar propriile declarații lasă cel puțin loc de interpretări.

”Eu i-am spus lui Dică, ’băi, părerea mea...' Că noi comunicăm, nu mă bag, dar vorbim... I-am zis: 'Mă, părerea mea, bagă-l pe Vlad portar, să avem sub 21 de ani în poartă”, a spus Becali, în exclusivitate, la Digi Sport.

Becali a mai spus că a încercat să-l impună pe Vlad titular, dar, cel puțin până acum, Dică a rezistat.

”Nu vrea Dică, dar el vă poate spune că eu am insistat, am vrut să-l impun portar titular. Dar Dică nu vrea şi nu trec peste el. Vlad e un copil căruia îi dau 10.000 pe lună. Nu vreau să vadă copilul că e pe lista neagră", a declarat Becali, într-o intervenţie telefonică la emisiunea "Fotbal Club", în urmă cu 10 zile.

Andrei Vlad are două prezenţe la FCSB, una în Liga 1 (0-1 cu Viitorul) şi una în Cupa României (6-1 cu Sănătatea Cluj).

Becali vrea să-l impună încet, dar sigur, pe Vlad în primul 11. Mai întâi în meciuri cu adversari considerați mai slabi, pentru a prinde cât de cât încredere, după care să devină numărul 1 între buturi. Finanțatorul este convins că a făcut o afacere bună, dar rocada este destul de greu de realizat în acest moment.

Niță a dovedit prin prestațiile sale că este un portar excelent, dar și unul dintre jucătorii cu evoluții constant bune din lotul roș-albaștrilor. A debutat și la națională, în amicalul cu Turcia și a devenit și unul dintre idolii galeriei. Tocmai de aceea, lui Dică nu-i este deloc ușor să-i satisfacă această cerință patronului.