• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Steaua a ratat transferul celor 4 jucători de la Craiova, Bancu, Ivan, Vătăjelu şi Mateiu, din cauza faptului că aceştia nu au fost de acord cu condiţiile financiare impuse de patronul Stelei.

CS U Craiova a emis un comunicat pe site-ul oficial, prin care a recunoscut că una dintre condiţiile acestei mutări în grup a fost venirea la Craiova a celor 4 jucători care au fost excluşi din lot de Reghecampf, Alcenat, Tade, Tahar şi Breeveld, din poziţia de jucători liberi de contract, una pe care campioana a acceptat-o.

"În ultimele zile au existat mai multe oferte verbale făcute Universității Craiova de domnul Gheorghe Becali pentru transferul a patru jucători la echipa pe care o deține. Discuțiile s-au purtat între domnia sa și domnul Felix Grigore din parte Universității Craiova. Promovarea și vânzarea de jucători intră în politica clubului Universitatea Craiova, dovadă în acest sens fiind cele peste 1,5 milioane euro investite în Centrul de copii și juniori a clubului. Drept urmare întotdeauna vom fi deschiși către orice club interesat.

Pentru a încheia tranzacția era necesară îndeplinirea a 3 condiții: negocierea și acceptarea prețului, rezilierea de către clubul lui Gheorghe Becali a contractelor jucătorilor Tade, Tahar, Alcenat și Breveld și legitimarea acestora de către Universitatea Craiova din postura de jucători liberi de contract, precum și acceptul jucătorilor Universității pentru realizarea transferului.

În acest moment discuțiile s-au încheiat, părțile neajungând la un consens. Este important de știut că cel mai mult a contat faptul că jucătorii nu au dorit acest transfer. Mai mult, unul dintre ei a spus: “Eu de la Craiova nu plec, aici am jucat bine, aici sunt iubit de suporteri", a spus comunicatul apărut pe csuc.ro.

Steaua a plecat duminică în Turcia, o deplasare pe care cei 4 jucători excluşi din lot, Tade, Alcenat, Tahar şi Breeveld, nu au făcut-o. Valeriu Argăseală a explicat ce se va întâmpla cu aceştia până la finalul sezonului.

"Mâine se duc la vizita medicală şi îşi fac după aceea discuţiile cu agenţii să îşi găsească echipe noi. Bănuiesc că nu e o situaţie prea plăcută. Nu poţi rămâne în cadrul unei echipe doar pentru a te antrena", a declarat preşedintele Stelei.

Pentru Tade, lucrurile sunt puțin mai complicate, fiindcă în acest sezon ar mai putea evolua numai la CFR Cluj. Golgheterul României din stagiunea precedentă a jucat în prima etapă pentru ardeleni, înainte să fie luat de Steaua, iar regulamentul FIFA le interzice fotbaliștilor să figureze în meciuri oficiale pentru mai mult de două echipe într-un singur sezon. Astfel, el ar fi putut juca la Craiova, începând din sezonul viitor.