• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

VIDEO Dinamo - Craiova 0-0. Hristo Zlatinski s-a ales cu o accidentare la gleznă care l-ar putea scoate din circuit pentru mai multe săptămâni, deși Palic, cel care l-a faultat, i-a făcut în repetate rânduri semn să se ridice mai repede, încercând să-i transmită că lovitura nu a fost atât de puternică.

La scurt timp după meci, piciorul drept al mijlocașului bulgar de la Craiova arăta diform, din cauza inflamării articulației forțate de intrarea lui Palic, din minutul 70. Zlatinski a călcat greșit după ce adversarul i-a dat peste picior și a rămas întins pe gazon, acuzând dureri. A fost schimbat cu Jazvic, iar după apariția fotografiei de pe contul de Facebook Craiova-Maxima.ro nu mai sunt semne de întrebare cu privire la seriozitatea accidentării.

Imaginea aruncă o altă lumină și asupra lui Palic, care imediat după fault făcea semne disperate cu mâinile către adversar, pe care îl acuza că a exagerat cu reacția.

Gravitatea accidentării lui Zlatinski (32 de ani) va fi stabilită abia în urma unui control medical amănunțit. "Să vedem despre ce e vorba, dacă e o entorsă sau i-au fost afectate ligamentele", a spus antrenorul Craiovei, Gigi Mulțescu, la finalul meciului Dinamo - Craiova 0-0.

Oltenii au cerut un cartonaș galben, da mijlocașul croat al lui Dinamo a fost iertat de arbitrul Marius Avram, care a acordat doar fault în favoarea Craiovei.

Chiar dacă pe moment a părut destul de vehement, căpitanul dinamovist s-a dus la finalul meciului la vestiarul Craiovei și și-a cerut iertare în fața lui Zlatinski pentru intrarea care a dus la accidentare.

100.000 de euro a plătit CS Universitatea Craiova în vara lui 2015 pentru transferul lui Hristo Zlatinski de la Ludogorets Razgrad.

În noiembrie, un alt dinamovist, Luca Ceccarelli, a fost protagonistul unui moment asemănător, la un meci cu FC Voluntari. Italianul transferat la cererea lui Mutu a căzut pe genunchiul lui Gabriel Deac și i-a forțat serios articulația, dar nu și-a dat seama de gravitatea accidentării adversarului și încerca să transmită prin semne că Deac a simulat, deși acesta părăsea terenul în lacrimi. Ceccarelli s-a dus chiar să îi facă morală și să-l determine să se ridice. Mai mult, chiar în timp ce echipa medicală îl scotea pe targă, italianul susținea că mijlocașul de la Voluntari a plonjat și a exagerat căderea. În zilele următoare, fundașul lui Dinamo i-a cerut scuze lui Deac, după ce și-a dat seama că l-a accidentat serios.

Glezna Zlatinski

VIDEO Faultul lui Palic asupra lui Zlatinski

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT