• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Vasile Miriuţă va avea mâine o discuţie decisivă cu cei din conducerea lui Dinamo, informaţiile Digi Sport indicând faptul că se doreşte înlocuirea antrenorului cu Claudiu Niculescu. Totuşi, actualul tehnician de la Voluntari nu pare tentat să accepte oferta, considerând riscul mult prea mare.

După modelul de anul trecut, când Ioan Andone a fost înlocuit cu Cosmin Contra, care a obţinut calificarea în play-off deşi nimeni nu se mai aştepta, oficialii din Ştefan cel Mare vor să procedeze la fel.

Oficial, întâlnirea de mâine are în vedere declaraţiile date de Miriuţă la capătul partidei cu CFR, conform cărora şansele la play-off sunt mici. Acestea ar fi deranjat conducerea, după cum a dezvăluit preşedintele Alexandru David, la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club. Fără îndoială că atitudinea avută de antrenor a supărat, însă problemele lui Miriuţă sunt mult mai complexe. Concret, şefii lui Dinamo vor să îl demită, însă au în vedere două aspecte: clauza de reziliere (50.000 de euro) şi viitorul înlocuitor.

Tehnicianul dorit este Claudiu Niculescu, aflat în trecut în repetate rânduri pe lista lui Dinamo. Deşi situaţia de la Voluntari e departe de a fi una roză, fostul idol al tribunelor din Ştefan cel Mare nu va răspunde "prezent". Asta pentru că şi-a construit deja un CV important şi consideră că ar fi o adevărată "sinucidere" să vină acum la Dinamo. Clubul e guvernat de incertitudine, iar o eventuală necalificare în play-off, posibilă având în vedere clasamentul şi programul, ar cântări negativ în cartea sa de vizită.

Clau-gol nu vrea să îşi asocieze numele cu un asemenea eventual eşec, astfel că şansele ca pasenţa să le iasă oficialilor lui Dinamo sunt minime.

"Va veni şi rândul lui Niculescu", a spus Negoiţă la instalarea lui Miriuţă. Claudiu a fost în cărţi să vină la Dinamo în mai multe rânduri, prima oară chiar pe vremea când antrenor era Stoican. Apoi, Mutu l-a chemat în Bucureşti pentru negocieri, dar până la urmă s-a înţeles cu actualul selecţioner, Cosmin Contra, care fusese varianta principală. Nu în ultimul rând, s-a discutat de venirea lui chiar înainte de numirea lui Miriuţă. În cele din urmă, Negoiţă l-a ales pe actualul tehnician al "câinilor", în baza unei promisiuni mai vechi. Echipa nu doar că nu şi-a revenit sub comanda acestuia, dar a avut rezultate modeste, fiind în acest moment în pericol mare să rateze play-off-ul.