• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Nicolae Dică a fost nevoit să ajusteze din mers strategia pe care avea de gând să o folosească pentru meciul de Europa League cu Viktoria Plzen, din etapa a 5-a a Grupei G. Tehnicianul ar fi vrut să îi odihnească pe Pintilii, Teixeira și Budescu, dar patronul a luat atitudine după înfrângerea de la Iași (0-1 VIDEO) și i-a schimbat planul antrenorului.

Finanțatorul Gigi Becali vrea să scoată maximum din acest sezon de Europa League. Pentru o victorie în faza grupelor, UEFA acordă 360.000 de euro, în timp ce egalul este răsplătit 120.000 de euro. În plus, echipa de pe primul loc va primi 600.000 de euro; locul secund primește 300.000 de euro.

Constantin Budescu (28 de ani) este văzut de patron drept singurul jucător care nu trebuie să lipsească, atunci când echipa are nevoie de victorie. Dacă în cazurile lui Pintilii și pe Teixeira a acceptat să fie lăsați acasă, Becali a pus piciorul în prag când a venit vorba despre coordonatorul de joc.

"Dică luase hotărârea că face strategia cu jucătorii dinainte cu câteva zile. Îmi spusese că vrea să lase acasă câțiva jucători, ca să îi avem odihniți pentru campionat și eu am fost de acord. Mi-a spus de Pintilii, Teixeira... O singură obiecție am avut: i-am spus că vreau ca Budescu să fie în lot, că vreau să câștigăm meciul ăsta, dacă avem nevoie de el. A zis: 'Bine, dacă dumneavoastră vreți, atunci îl ținem pe Budescu în lot'", a spus Gigi Becali, în cadrul emisiunii "Digi Sport Matinal".

"Budescu e calul de bătaie, nu se odihnește niciodată. El tot timpul trebuie să fie în priză. El este generalul de război care nu are voie să lipsească. Îl decapitez și pe el, dacă greșește, îți dai seama. Glumesc cu el", a mai spus finanțatorul de la FCSB.

La ultimul meci jucat de FCSB în Europa League, cu Hapoel Be'er Sheva (1-1), Constantin Budescu a fost cel mai bun om de pe teren. A pasat decisiv la reușita lui Florinel Coman și putea să obțină și un penalty și o eliminare, dacă arbitrii ar fi văzut că Elo a respins mingea cu mâna de pe linia porții.