• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Fernando Varela este unul dintre jucătorii care l-au impresionat pe Laurenţiu Reghecampf, în primul cantonament din Antalya. Deşi s-a operat la finalul anului trecut, din cauza unei hernii inghinale, căpitanul Stelei a fost printre primii la testele fizice ale lui Thomas Neubert.

"Varela e foarte bine, a intrat deja 100% în antrenamente alături de echipă", spunea tehnicianul roş-albaştrilor, în urmă cu câteva zile. Mai mult decât atât, fundaşul de 28 de ani a fost titular în amicalul cu Young Boys Berna (2-2), în care a jucat o repriză.

Forma fizică foarte bună a lui Varela este surprinzătoare. Apărătorul s-a operat la sfârşitul lunii decembrie, la Londra, pentru a scăpa de problemele care l-au chinuit mult timp, din cauza unei hernii inghinale, iar perioada de recuperare anunţată de club era de 5-6 săptămâni.

Iniţial, se credea că fostul jucător al celor de la FC Vaslui va putea reveni la pregătiri în jurul datei de 1 februarie, iar prezenţa sa în ultimele trei jocuri din sezonul regulat al Ligii 1 era incertă.

Varela şi-a revenit, însă, mai repede decât se prevedea şi, probabil, primele meciuri oficiale din 2016 îl vor găsi pe teren.

De asemenea, la testele fizice din primul cantonament al iernii a impresionat şi Mihai Pintilii. În cazul mijlocaşului, nu este nicio surpriză. Fostul jucător de la Pandurii se număra printre cel mai bine pregătiţi şi în precedentul mandat al lui Reghecampf.

De altfel, pregătirea fizică a fost principalul obiectiv al staff-ului Stelei în Antalya. "Ne uităm foarte mult la nivelul fizic al jucătorilor. Sper ca în a doua perioadă să-i pregătim mai bine şi să reuşim să îi aducem la un nivel cât mai înalt", a precizat Reghecampf.

În acelaşi timp, preparatorul fizic al campioanei, Thomas Neubert, a promis că jucătorii Stelei vor fi într-o formă excelentă, după pregătirea din iarnă.

"Pentru a-i aduce pe băieți la nivelul pe care mi-l doresc, am nevoie doar de cantonamentul de iarnă. După aceea vor fi aproape de ceea ce îmi doresc. Băieții nu vor fi niciodată la nivelul maxim pe care mi-l doresc, pentru că mereu se poate mai bine, dar vor fi aproape de 100%", a spus Neubert pentru Digi Sport.