• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Ciprian Marica s-a înțeles cu Steaua și va semna un contract atipic pentru fotbalul actual: salariul este cel mediu pe economie (circa 2.500 de lei brut), plus o primă de un milion de euro, dacă echipa se califică în Liga Campionilor.

Noua strategie a Stelei i-a adus aminte lui Ilie Dumitrescu de felul în care proceda legendarul președinte al roș-albaștrilor, Ion Alecsandrescu, omul care a construit echipa care avea să câștige și Cupa Campionilor Europeni în 1986 și care a avut un rol deosebit de important și în supremația "militarilor" din anii '90. Și "Sfinxul" punea accentul pe performanță, iar Ilie Dumitrescu și-a amintit că el însuși era plătit în funcție de valoare și realizări, după ce a ajuns la prima echipă, în 1986.

Fostul atacant apreciază alegerea lui Marica, spunând că este o opțiune excelentă pentru el să fie interesat doar de performanță. La rândul său, Ilie Dumitrescu spune că a simțit sentimentul pe care îl trăiește și Marica acum, când nu face parte din lotul echipei naționale, în condițiile în care se apropie un turneu final. L-a felicitat că nu s-a dus la Getafe, unde ar fi avut șanse mici să fie titular, mai ales că vine după o perioadă de inactivitate.

"Jucătorul vrea să facă performanță, nu a pus prima condiție salariul. Renunță la salariu și crede în potențialul echipei, în potențialul lui, că va face performanță și că va face un milion de euro", a declarat Ilie Dumitrescu, în cadrul emisiunii "Fotbal Club", de pe Digi Sport 1.

"Nu e bizar, obiectivul lui e clar. Am trăit sentimentul de a nu fi convocat la echipa națională. A văzut că la națională se poate fără Hagi, fără Popescu și se poate și fără Marica. Atunci, intervine o reacție a lui și spune că poate nu-și rezolvă situația materială cu 300.000 sau 500.000 de euro pe 6 luni. Atunci, vrea să facă performanță și cred că ăsta este deal-ul. Probabil, la Steaua e condiționat totul de participarea în Champions League și mi-a plăcut lucrul ăsta", a adăugat fostul atacant al Stelei și al echipei naționale a României.

"Să se urce repede în avion, să se ducă lângă Neubert"

Steaua este în cantonament în Turcia, iar Ilie Dumitrescu îl sfătuiește pe Marica să se alăture cât mai rapid lotului campioanei și să intre pe mâna preparatorului fizic Thomas Neubert, care îl poate aduce rapid în formă.

"Îl felicit pe Marica că a ales să facă performanță și nu s-a dus la Getafe să stea pe bancă. De fapt, asta cred că a fost problema, antrenorul i-a spus că nu e în tonus și că nu îi poate promite că va fi titular. Are timp de pregătire și trebuie să se urce cât mai repede în avion să se ducă lângă Neubert și să înceapă pregătirea. Și Steaua și echipa națională au nevoie de o soluție în plus, ca vârf. La ora actuală, Florin Andone este prima soluție ca vârf, prin ceea ce face. Bravo, Marica, bravo, Steaua, pentru cum s-a mișcat și că s-au înțeles", a precizat Dumitrescu.

"Dacă se face performanță, până la urmă, îmi aduc aminte de Ion Alecsandrescu. Plătea doar performanța, așa erau condițiile înainte, la Steaua. Înainte să plec la Tottenham, eram plătit cu puțin, pentru ceea ce valoram în acea perioadă", a mai spus fostul atacant.

Crescut la Steaua încă din 1977, Ilie Dumitrescu a făcut pasul la prima echipă în 1986, anul în care echipa a câștigat Cupa Campionilor Europeni, apoi a fost împrumutat la FC Olt Scornicești, în sezonul 1987-1988. A revenit la Steaua, iar în 1994, după Cupa Mondială unde România a ajuns până în sferturile de finală, avea să se transfere la Tottenham Hotspur, pentru 2,6 milioane de lire sterline.