• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Ciprian Marica a pus capăt telenovelei cu privire la noua sa destinație, după ce a jonglat o săptămână cu oferte de la Getafe, Steaua și Dinamo. Atacantul de 30 de ani a ales în cele din urmă echipa campioană, considerând că de aici are șanse mai mari să revină la echipa națională.

Dovadă că motivele pentru care a oscilat între oferte nu au fost de natură financiară este faptul că Marica a acceptat un contract care cuprinde câteva clauze cel puțin ciudate pentru acest nivel.

Concret, atacantul va avea un contract de muncă obișnuit, conform Codului Muncii, și va fi plătit cu salariul mediu pe economie ca jucător al Stelei. În România, salariul mediu brut este în acest moment de 2.501 lei pe lună, astfel că Ciprian Marica va câștiga 30.000 de lei (circa 6.600 de euro) într-un an, cât va fi durata contractului.

”Mai rămâne doar o chestiune de principiu, adică eu i-am zis lui Vali (Argăseală-n.r.), că eu sunt Stan Pățitul și suflu și-n iaurt: ”Vali, mâine dimineață te duci la ANAF și arăți contractul și le spui că noi nu putem să-i dăm omului ăsta bani, pentru că nu vrea salariu. Noi îl revitalizăm pe el, ne folosim și noi de el, și îi dăm doar primă de calificare în Liga Campionilor, 1 milion de euro”. De-aia spun public și acum, să audă și DNA-ul și toate instituțiile statului, că eu nu mai vreau să se interpreteze și să fac pușcărie.

N-a vrut salariu. Mi-a zis să-i dau salariul mediu pe economie. Și a zis că vrea bani doar dacă ne calificăm în grupele Ligii Campionilor”, a declarat Gigi Becali, în direct, prin telefon, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

Nu va primi un teren, ci va trebui să-l cumpere

Patronul Stelei a lămurit și problema terenului pe care l-ar fi cerut Marica. Acesta va fi cumpărat de atacantul de 30 de ani și nu va avea nicio legătură cu contractul său de fotbalist.

„A fost vorba și de un teren, dar eu i-am spus așa: Băi, eu nu leg pământul cu fotbalul. Că dacă leg terenurile cu fotbalul, înseamnă că e evaziune fiscală și eu nu mai vreau pușcărie. Am făcut și-mi ajunge. Pământul o să-l cumpere el și o să plătesc eu impozite și taxe la statul român și cu asta basta. Pământul nu i l-am dat. Când o să dea banii el, i-l dau. Nu leg afacerile cu fotbalul, că e evaziune fiscală clar”, a mai spus Becali.

Ar putea juca un an pentru 6.600 de euro brut la Steaua

Marica ar putea ajunge să evolueze gratis timp de un an la Steaua, pentru că prima de 1 milion de euro pentru calificarea în grupele Champions League depinde și ea de câteva clauze.

„Nici cinci bani nu îi dau. Doar primă de calificare în Liga Campionilor și doar dacă joacă în preliminarii și joacă în 50% din meciuri. Nu-i garantează nimeni poziția de titular. Nici dacă vine Messi nu-i garantez poziția de titular. Dacă răcește și nu poate să joace? De unde știu eu ce se întâmplă?”, a explicat finanțatorul Stelei.

Astfel, în funcție de accidentări sau de numărul de meciuri, Marica ar putea ajunge chiar să joace un an de zile la Steaua și la finalul acestuia să se aleagă doar cu salariul din contract, cei 6.600 de euro (30.000 de lei).

Un avantaj: poate pleca oricând

Pe de altă parte, neobișnuitul contract al lui Marica la Steaua are și câteva avantaje pentru internaționaul român.

„Semnarea este pe un an de zile, dar pleacă când vrea el, la orice oră vrea el. Pe contract de muncă i-am făcut, pe Codul Muncii. Dacă el vrea peste o lună să plece, poate să plece. Dacă vrea peste două săptămâni, din cantonamentul din Turcia, să plece, bine, mă, pleacă! Poate zice că l-a enervat Reghe, ce știu eu? Eu nu risc nimic, că dacă nu îi dau niciun ban...”, a încheiat Becali.