• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Laurenţiu Reghecampf a vorbit din nou despre transferul lui Enache, însă a dezvăluit că Steaua este acoperită şi în cazul în care mutarea nu se va concretiza.

Telenovela "Budescu" e aproape de final, şansele ca mijlocaşul ofensiv al Astrei să ajungă în curtea campioanei fiind aproape nule, însă discuţiile legate de Enache continuă. Şumudică a recunoscut că sunt şanse ca transferul să se facă, însă tehnicianul roş-albaştrilor este pregătit şi în cazul în care nu se va ajunge la un acord.

"Dacă vom avea posibilitatea să îl aducem pe Enache acum, va fi foarte bine. Aşteptăm să concretizăm ceva. Avem planul "B", putem muta cum dorim. Dacă vom juca cu doi mijlocaşi defensivi, atunci avem chiar foarte multe soluţii. Vom vedea. Eu îmi doresc foarte mult să avem şi banca foarte bună", a spus Reghecampf la Digi Sport.

Adi Popa, fundaş dreapta?

Enache va fi adus, aşadar, pentru a juca în banda dreaptă. Iniţial s-a discutat despre faptul că Reghecampf îl vedea soluţia ideală pentru postul de fundaş lateral, în locul lui Răpă (locul lui Papp e fix, în centrul apărării). În acest scenariu, judecând după declaraţiile date mai sus de antrenorul roş-albaştrilor, putem avea o surpriză. Răpă rămâne favorit pentru acest post, însă am putea asista şi la o reprofilare a lui Adi Popa, după modelul "Chipciu" de acum trei ani. Atunci, în lipsă de soluţii, Steaua a jucat în mai multe rânduri cu şeptarul pe post de fundaş de bandă.

Varianta cu Adi Popa fundaş dreapta nu e chiar una de neglijat. Hamroun a jucat excelent în tur, iar în amicale a fost de departe cel mai bun jucător. Ca atare, el nu ar trebui să lipsească din primul "11", ceea ce ar însemna că Alexandru Chipciu va reveni în banda dreaptă, iar "Motoreta" va sări din schemă. "Copil de suflet" al lui Reghecampf, Adi Popa ar putea juca mai retras, ca fundaş. El are o disponibilitate de efort excelentă şi s-ar completa perfect cu Chipciu.

În cazul în care Reghecampf va merge totuşi pe mâna lui Râpă pentru postul de fundaş dreapta, iar Steaua va folosi doi închizători, pentru cele trei posturi din spatele lui Marica se vor lupta Adi Popa, Chipciu, Hamroun, Kharja, Bawab şi Gebhart. Cel mai probabil să joace rolul de mijlocaş de bandă dreaptă în acest caz este tot Chipciu, fiind greu de crezut că, într-o companie atât de selectă, Adi Popa poate fi titular.

Reghe, suspendat?


Întrebat de posibilitatea de a fi suspendat ca urmare a declaraţiilor făcute în legătură cu echipa naţională şi a refuzului Stelei de a lăsa jucătorii la lot, Reghe şi-a susţinut punctul de vedere.

"Nu am jignit pe nimeni. Mai mult, cred că ar trebui să scoateţi anumite lucruri din conferinţa de presă şi o să vedeţi că l-am lăudat pe selecţioner. Doar că vedem lucrurile diferit. Am discutat cu tehnicianul naţionalei încă din decembrie despre faptul că vom avea o problemă cu acest turneu. O să ne întâlnim iar şi o să discutăm, nu ştiu de ce se pune problema că aş fi jignit. Nu pot să mă sancţioneze decât pentru jigniri, nu pot fi suspendat că mi-am spus opinia în legătură cu un lucru care priveşte clubul Steaua", a explicat Reghecampf.

În ceea ce priveşte eventualele repercusiuni pe care fotbaliştii campioanei le pot suferi ca urmare a boicotului de acum, Reghecampf e convins că Iordănescu nu va avea o atitudine ostilă.

"Nu va exista nimic din partea selecţionerului împotriva jucătorilor noştri. Mai este foarte mult timp până la Euro, sunt convins că domnul Iordănescu va chema cei mai în formă fotbalişti", a mai spus Reghe, pentru ca apoi să comenteze şi declaraţia lui Hagi, care spusese că decizia Stelei îl dezavantajează în primul rând pe Toşca, fotbalist care avea ocazia să intre în circuitul naţionalei: "Dacă Toşca va avea evoluţii bune în campionat şi cu siguranţă va avea, pentru că se pregăteşte foarte bine, sunt sigur că va fi convocat şi în continuare"